Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Özakcan İstiklal Marşı'nın yıl dönümünü kutladı

SİYASET 10.03.2018 - 14:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2755+ kez okundu.
 

Özakcan İstiklal Marşı'nın yıl dönümünü kutladı

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AYDIN - İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescili olduğu vurgusunu yapan Başkan Özakcan mesajında, “İstiklal Marşı, Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. İstiklal Marşımız, şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz ve lekesiz istiklalimiz adına yazılmıştır. Bugün bile güzel vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için sayısız şehitler vermekteyiz. Kınalı kuzularını vatan sağ olsun diyerek toprağa değil, yüreğine gömen eli öpülesi analar sayesinde bayrağımız ve milletimiz, ezelden beri olduğu gibi ebediyete kadar da birbirinden ayrılmayacak ve yok olmayacaktır. Milletimizin, birlik ve beraberlik içinde güzel bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceğine olan inancımla; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AYDIN - İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescili olduğu vurgusunu yapan Başkan Özakcan mesajında, “İstiklal Marşı, Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. İstiklal Marşımız, şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz ve lekesiz istiklalimiz adına yazılmıştır. Bugün bile güzel vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için sayısız şehitler vermekteyiz. Kınalı kuzularını vatan sağ olsun diyerek toprağa değil, yüreğine gömen eli öpülesi analar sayesinde bayrağımız ve milletimiz, ezelden beri olduğu gibi ebediyete kadar da birbirinden ayrılmayacak ve yok olmayacaktır.

Milletimizin, birlik ve beraberlik içinde güzel bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceğine olan inancımla; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.