Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Özakcan; ‘Gaziler yaşayan anıtlardır’

EKONOMİ 18.09.2015 - 11:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4053+ kez okundu.
 

Özakcan; ‘Gaziler yaşayan anıtlardır’

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özakcan,” Bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Milletimiz için, Türkiye Cumhuriyeti için canlarını feda etmeye hazır olarak savaşmış şehitlerimizin, gazilerimizin kıymetini bilmeliyiz. Vatanımız ve milletimiz gazilerimize minnettardır. Çünkü şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları kararlılık, azim ve mücadele gücü ile ulusal bağımsızlığımız, varlığımız elde edilerek bugünlere gelinmiştir ” dedi. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan mesajına şu ifadeler ile devam etti: “Birçok ulusa örnek olmuş Kurtuluş Savaşı ile baskı, sömürü ve bağımsızlığın başkaldırı destanı yazmış bir ülkeyiz. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 153 sayılı kanun ile 19 Eylül 1921’ de Mareşallik rütbesi ve Gazilik ünvanının verilmesi nedeniyle bugün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" altında bütünleşmişlerdir. Bu tarihten itibaren gazilerin bir çatı altında toplanması sağlanmıştır. Hayatımızı, namusumuzu, vatanımızı, geleceğimizi, Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz, canlarını hiçe sayarak düşmanla mücadele etmiş olan tüm Gazilerimizin günü kutlu olsun. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Gaziler yaşayan anıtlardır’ sözünü hatırlatarak, şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özakcan,” Bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Milletimiz için, Türkiye Cumhuriyeti için canlarını feda etmeye hazır olarak savaşmış şehitlerimizin, gazilerimizin kıymetini bilmeliyiz. Vatanımız ve milletimiz gazilerimize minnettardır. Çünkü şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları kararlılık, azim ve mücadele gücü ile ulusal bağımsızlığımız, varlığımız elde edilerek bugünlere gelinmiştir ” dedi.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan mesajına şu ifadeler ile devam etti:

“Birçok ulusa örnek olmuş Kurtuluş Savaşı ile baskı, sömürü ve bağımsızlığın başkaldırı destanı yazmış bir ülkeyiz. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 153 sayılı kanun ile 19 Eylül 1921’ de Mareşallik rütbesi ve Gazilik ünvanının verilmesi nedeniyle bugün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" altında bütünleşmişlerdir. Bu tarihten itibaren gazilerin bir çatı altında toplanması sağlanmıştır. Hayatımızı, namusumuzu, vatanımızı, geleceğimizi, Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz, canlarını hiçe sayarak düşmanla mücadele etmiş olan tüm Gazilerimizin günü kutlu olsun. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Gaziler yaşayan anıtlardır’ sözünü hatırlatarak, şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.