Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Özakcan çalışan gazeteciler gününü kutladı

SİYASET 09.01.2015 - 20:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 2843+ kez okundu.
 

Özakcan çalışan gazeteciler gününü kutladı

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özakcan, yerel ve ulusal basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Özakcan, her geçen gün çalışma koşullarının ağırlaştığı, ölümle burun buruna gelen ve halkın haber almasını sağlayan basın emekçilerinin önemine değindi. Özakcan, yayımladığı mesajında; “Basın demokrasinin dördüncü kuvvetidir. Özgür ve tarafsız basın demokrasilerin olmazsa olmazlarındandır. Haber verme, haber alma, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi işlevleri bulunan basınımız, bu yönüyle kamusal bir görev icra etmektedir. . Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazetecilere, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir ihtiyaç olarak görülmüştür. Ancak 10 Ocak 1961 yılında basın emekçilerinin elde ettikleri haklarında herhangi bir ilerleme görülmemektedir. Hem ulusal hem de yerel basın açısından gazetecilik mesleğinin zor koşulları değişmiyor. AKP hükümetinin baskılarından biri de basına yöneliktir. Maalesef ülkemiz tutuklu gazeteci sayısı ile dünyada birinci sırada yer almaktadır. Üstelik bu sayı ülkemizde demokrasiyi ileri götürdüğünü iddia eden iktidarın yönetiminde giderek artmaktadır. Her şeye rağmen, tarafsız, doğruları yazmayı kendine ilke edinmiş; bağımsız, cesur, basın ilkelerini yerine getiren, tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyor, çalışmalarında başarılar dileyerek saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özakcan, yerel ve ulusal basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Özakcan, her geçen gün çalışma koşullarının ağırlaştığı, ölümle burun buruna gelen ve halkın haber almasını sağlayan basın emekçilerinin önemine değindi. Özakcan, yayımladığı mesajında; “Basın demokrasinin dördüncü kuvvetidir. Özgür ve tarafsız basın demokrasilerin olmazsa olmazlarındandır. Haber verme, haber alma, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi işlevleri bulunan basınımız, bu yönüyle kamusal bir görev icra etmektedir. . Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazetecilere, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir ihtiyaç olarak görülmüştür. Ancak 10 Ocak 1961 yılında basın emekçilerinin elde ettikleri haklarında herhangi bir ilerleme görülmemektedir. Hem ulusal hem de yerel basın açısından gazetecilik mesleğinin zor koşulları değişmiyor.

AKP hükümetinin baskılarından biri de basına yöneliktir. Maalesef ülkemiz tutuklu gazeteci sayısı ile dünyada birinci sırada yer almaktadır. Üstelik bu sayı ülkemizde demokrasiyi ileri götürdüğünü iddia eden iktidarın yönetiminde giderek artmaktadır. Her şeye rağmen, tarafsız, doğruları yazmayı kendine ilke edinmiş; bağımsız, cesur, basın ilkelerini yerine getiren, tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyor, çalışmalarında başarılar dileyerek saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.