Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Oyuncak Kız' Opera Sahnesinde

KÜLTÜR 08.02.2015 - 00:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3350+ kez okundu.
 

'Oyuncak Kız' Opera Sahnesinde

Sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan Coppélia, Opera Sahnesinde sanatseverler ile buluşacak.

19. yüzyılın en önemli bale yapıtı olarak kabul edilen ve sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan Coppélia, 12 Şubat Perşembe saat 20.00’de Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak. Ünlü Macar koreograf Gyula Harangozo tarafından sahneye konulan eser; kasabanın en yakışıklı erkeği olan Franz’ın gizemli bir evin balkonundaki güzel kız Coppelia’ya ilgisini kıskanan Swanilda’nın, o eve gizlice girerek Coppelia’nın aslında bir oyuncak olduğunu keşfetmesi ve nişanlısı Franz’a unutamayacağı bir ders vermeye karar vermesini konu alıyor.
Sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan Coppélia, Opera Sahnesinde sanatseverler ile buluşacak.

19. yüzyılın en önemli bale yapıtı olarak kabul edilen ve sahnelendiği ilk günden günümüze bale tarihinin en sevilen eserlerinden olan Coppélia, 12 Şubat Perşembe saat 20.00’de Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Ünlü Macar koreograf Gyula Harangozo tarafından sahneye konulan eser; kasabanın en yakışıklı erkeği olan Franz’ın gizemli bir evin balkonundaki güzel kız Coppelia’ya ilgisini kıskanan Swanilda’nın, o eve gizlice girerek Coppelia’nın aslında bir oyuncak olduğunu keşfetmesi ve nişanlısı Franz’a unutamayacağı bir ders vermeye karar vermesini konu alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.