Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Otoyolda yine hüsran!

SİYASET 07.08.2019 - 13:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4083+ kez okundu.
 

Otoyolda yine hüsran!

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, tam bir yılan hikayesine dönen Aydın-Denizli Otoyolu İhalesi ile yapımına, sürpriz bir gelişmeyi de açıklayarak tepki gösterdi.

AYDIN- Dördüncü kez 26 Mart 2019 tarihinde yapılan ve 11 Haziran 2019 tarihinde onaylanan ihalenin yeniden iptal edildiğini belirten İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “İhale yapıldığında, basına açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekilleri, ihalenin iptaliyle ilgili bir açıklama yapmayı düşünüyorlar mı?” diye sordu. OTOYOLDA BİR HAYAL KIRIKLIĞI Başkan Sarı, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamında yer alan ve kesintisiz olarak Antalya’ya kadar devam etmesi planlanan otoyolun ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi 26 Mart 2019 tarihinde yapılmış ve İhale 5,3 milyar lira yatırım bedeliyle Powerchina İnternational Group, Powerchine Road Bridge Group ve Özgün İnşaat ortaklığı konsorsiyumuna verilmişti. 11 Haziran 2019 tarihinde ise ihale ilgili bakanlıkça onaylanmıştı. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak söz konusu otoyolun toplam uzunluğu, bağlantı yolları dahil 154 km olacaktı. Otoyolun yapım süresi 3 yıl öngörülmüş ve işletme süresi de 17 yıl 9 ay 18 gün olarak belirlenmişti. Ancak, basından takip ettiğimiz kadarıyla, ihaleyi alan firma sözleşmeyi imzalamaya gitmemiş ve dolayısıyla ihale iptal olmuştur. Daha önce de 3 kez iptal edilen otoyol projesinin yeniden iptali, Aydın ve Denizli’de hayal kırıklığı yaratmıştır.” MİLLETVEKİLLERİ AÇIKLAYACAK MI? Haklı olarak kamuoyu merak uyandırdığını dile getiren İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “İhale neden iptal olmuştur veya iptal edilmiştir? Milyonlarca liralık teminatı yakma pahasına ilgili yüklenici firma projeden neden çekilmiştir? Bu projedeki dördüncü iptal. Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nde neler oluyor? Yeni ihale ne zaman yapılacaktır? İhale yapıldığında, basına açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekilleri, ihalenin iptaliyle ilgili bir açıklama yapmayı düşünüyorlar mı?” sorularını yöneltti.
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, tam bir yılan hikayesine dönen Aydın-Denizli Otoyolu İhalesi ile yapımına, sürpriz bir gelişmeyi de açıklayarak tepki gösterdi.

AYDIN- Dördüncü kez 26 Mart 2019 tarihinde yapılan ve 11 Haziran 2019 tarihinde onaylanan ihalenin yeniden iptal edildiğini belirten İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “İhale yapıldığında, basına açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekilleri, ihalenin iptaliyle ilgili bir açıklama yapmayı düşünüyorlar mı?” diye sordu.

OTOYOLDA BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Başkan Sarı, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamında yer alan ve kesintisiz olarak Antalya’ya kadar devam etmesi planlanan otoyolun ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi 26 Mart 2019 tarihinde yapılmış ve İhale 5,3 milyar lira yatırım bedeliyle Powerchina İnternational Group, Powerchine Road Bridge Group ve Özgün İnşaat ortaklığı konsorsiyumuna verilmişti. 11 Haziran 2019 tarihinde ise ihale ilgili bakanlıkça onaylanmıştı.

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak söz konusu otoyolun toplam uzunluğu, bağlantı yolları dahil 154 km olacaktı. Otoyolun yapım süresi 3 yıl öngörülmüş ve işletme süresi de 17 yıl 9 ay 18 gün olarak belirlenmişti.

Ancak, basından takip ettiğimiz kadarıyla, ihaleyi alan firma sözleşmeyi imzalamaya gitmemiş ve dolayısıyla ihale iptal olmuştur. Daha önce de 3 kez iptal edilen otoyol projesinin yeniden iptali, Aydın ve Denizli’de hayal kırıklığı yaratmıştır.”

MİLLETVEKİLLERİ AÇIKLAYACAK MI?

Haklı olarak kamuoyu merak uyandırdığını dile getiren İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “İhale neden iptal olmuştur veya iptal edilmiştir? Milyonlarca liralık teminatı yakma pahasına ilgili yüklenici firma projeden neden çekilmiştir? Bu projedeki dördüncü iptal. Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nde neler oluyor? Yeni ihale ne zaman yapılacaktır? İhale yapıldığında, basına açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekilleri, ihalenin iptaliyle ilgili bir açıklama yapmayı düşünüyorlar mı?” sorularını yöneltti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.