Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Otoyol ihalesi rantı kaç mermi ediyor?’

SİYASET 13.02.2019 - 09:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3143+ kez okundu.
 

‘Otoyol ihalesi rantı kaç mermi ediyor?’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Aydın-Denizli Otoyol ihalesinden yandaşlara aktarılacak rant kaç mermi ediyor?” diye sordu.

AYDIN- CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 5 kez ihalesi ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu için geçtiğimiz günlerde bir kez daha ihale tarihi verilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. “Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana neden ihale bir türlü sonuçlanmıyor?” diye soran CHP’li Bülbül şunları kaydetti. “Karayolları Genel Müdürlüğü, Aydın-Denizli Otoyolu’nun iki etabı için toplamda 91 milyon avro geçiş ücreti garanti etti. Osmangazi Köprüsü’nde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, Avrasya Tüneli’nde ve birçok havaalanında karşılaştığımız gerçekle bir kez daha yüzleşeceğiz. Vatandaş geçmediği yolun parasını cebinden ödeyecek. Devletin kasasından firmalara milyonlarca lira aktarılacak. Ekonomik krizin üzerini kapatmak için, ‘Sadece büyük şirketler konkordato ilan etmesin’ diye türlü ihalelerle yandaşların ceplerini dolduranlar, halkı kilometrelerce uzayan tanzim satış noktalarına mahkum ediyor. Vatandaşa ‘Ben buradan patlıcancılara, bibercilere, patatesçilere sesleniyorum: Siz bir merminin fiyatını biliyor musunuz?’ diye yanıt verenlere kendi tabirleriyle sormak gerekiyor: Aydın-Denizli Otoyol ihalesinden yandaşlara aktarılacak rant kaç mermi ediyor?”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Aydın-Denizli Otoyol ihalesinden yandaşlara aktarılacak rant kaç mermi ediyor?” diye sordu.

AYDIN- CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 5 kez ihalesi ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu için geçtiğimiz günlerde bir kez daha ihale tarihi verilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana neden ihale bir türlü sonuçlanmıyor?” diye soran CHP’li Bülbül şunları kaydetti.

“Karayolları Genel Müdürlüğü, Aydın-Denizli Otoyolu’nun iki etabı için toplamda 91 milyon avro geçiş ücreti garanti etti. Osmangazi Köprüsü’nde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, Avrasya Tüneli’nde ve birçok havaalanında karşılaştığımız gerçekle bir kez daha yüzleşeceğiz. Vatandaş geçmediği yolun parasını cebinden ödeyecek. Devletin kasasından firmalara milyonlarca lira aktarılacak.

Ekonomik krizin üzerini kapatmak için, ‘Sadece büyük şirketler konkordato ilan etmesin’ diye türlü ihalelerle yandaşların ceplerini dolduranlar, halkı kilometrelerce uzayan tanzim satış noktalarına mahkum ediyor. Vatandaşa ‘Ben buradan patlıcancılara, bibercilere, patatesçilere sesleniyorum: Siz bir merminin fiyatını biliyor musunuz?’ diye yanıt verenlere kendi tabirleriyle sormak gerekiyor: Aydın-Denizli Otoyol ihalesinden yandaşlara aktarılacak rant kaç mermi ediyor?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.