Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Otizmli öğrenciler bilimsel deneylerini sergiledi

EĞİTİM 15.01.2018 - 09:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4395+ kez okundu.
 

Otizmli öğrenciler bilimsel deneylerini sergiledi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde okul öncesi eğitim veren Sümer Anaokulu'nda bulunan Otizm sınıfı öğrencileri okul arkadaşları ile düzenledikleri bilim fuarında öğrendiklerini sergiledi.

AYDIN- Yaptıkları çalışmaları sergileyen öğrencilerin bilim fuarı adını verdikleri sergi yoğun ilgi gördü. Nazilli Sümer Anaokulu'nda düzenlenen okul öncesi eğitim öğrencilerinin bilim fuarına Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Latif Akgün ve Yılmaz Bilen, okul müdürleri, muhtarlar, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Okulun bodrum katındaki sergi alanında düzenlenen etkinlikte birbirinden ilginç deneyleri canlı performanslarla sergileyen öğrencileri görüntülemek isteyen veliler adeta birbirlerini ezdi. Yoğun ilgi gören etkinlikte renklerin oluşumu, yanardağın özellikleri gibi çok sayıda kimyasal ve fiziksel olayların nasıl gerçekleştirildiğini yaptıkları deneysel çalışmalarla sergileyen öğrenciler büyük ilgi gördü. Çocuklarla tek tek ilgilenen davetliler deneyleri büyük bir dikkatle izledi. Zaman zaman heyecanlı anların da yaşandığı etkinlikte okulun otizm sınıfının hazırladığı deneyler ise takdir topladı. Sümer Anaokulu Müdiresi Tülay Küçükoğlu, amaçlarının çocukların bilime olan düşüncelerini ve duygularını ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti. ‘Okul öncesi eğitimde de kalitemiz sürüyor’ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ise “Çocuklarımızın birbirinden ilginç deneylerini izledik. Her biri akıl dolu çalışmalara imza atmış. Okul öncesi eğitim veren okullarımız ilçemizde birbirinden değerli projelere ve çalışmalara imza atıyor. Bu da eğitimde yakaladığımız kalitenin tesadüf olmadığını bir kez daha gösteriyor. Çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Aydın’ın Nazilli ilçesinde okul öncesi eğitim veren Sümer Anaokulu'nda bulunan Otizm sınıfı öğrencileri okul arkadaşları ile düzenledikleri bilim fuarında öğrendiklerini sergiledi.

AYDIN- Yaptıkları çalışmaları sergileyen öğrencilerin bilim fuarı adını verdikleri sergi yoğun ilgi gördü.

Nazilli Sümer Anaokulu'nda düzenlenen okul öncesi eğitim öğrencilerinin bilim fuarına Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Latif Akgün ve Yılmaz Bilen, okul müdürleri, muhtarlar, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Okulun bodrum katındaki sergi alanında düzenlenen etkinlikte birbirinden ilginç deneyleri canlı performanslarla sergileyen öğrencileri görüntülemek isteyen veliler adeta birbirlerini ezdi. Yoğun ilgi gören etkinlikte renklerin oluşumu, yanardağın özellikleri gibi çok sayıda kimyasal ve fiziksel olayların nasıl gerçekleştirildiğini yaptıkları deneysel çalışmalarla sergileyen öğrenciler büyük ilgi gördü. Çocuklarla tek tek ilgilenen davetliler deneyleri büyük bir dikkatle izledi. Zaman zaman heyecanlı anların da yaşandığı etkinlikte okulun otizm sınıfının hazırladığı deneyler ise takdir topladı. Sümer Anaokulu Müdiresi Tülay Küçükoğlu, amaçlarının çocukların bilime olan düşüncelerini ve duygularını ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti.

‘Okul öncesi eğitimde de kalitemiz sürüyor’

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ise “Çocuklarımızın birbirinden ilginç deneylerini izledik. Her biri akıl dolu çalışmalara imza atmış. Okul öncesi eğitim veren okullarımız ilçemizde birbirinden değerli projelere ve çalışmalara imza atıyor. Bu da eğitimde yakaladığımız kalitenin tesadüf olmadığını bir kez daha gösteriyor. Çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.