Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Otizmli Çocuklara Atla Terapi Uygulaması sürüyor

GENEL 05.06.2018 - 16:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3163+ kez okundu.
 

Otizmli Çocuklara Atla Terapi Uygulaması sürüyor

Nazilli Belediyesi’nin örnek projeleri arasında yer aldığı ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından 2013 yılında hayata geçirildiği belirtilen Otizmli Çocuklara Atla Terapi Uygulaması’nın, 120 öğrenciyle devam ettiği bildirildi.

AYDIN- Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nazilli Belediyesi tarafından yaklaşık 6 yıl önce, otistik ve down sendromlu çocuklara at üzerinde terapi olarak bilinen hipoterapi ile tedavi projesi 120 öğrenciyle devam ediyor. Kuzeytepe Atlı Spor Kulübü’nde haftada iki gün olmak üzere uzman eğitmenler tarafından hipoterapi uygulanan çocuklar, hem zihinsel gelişimlerini hem de günlük aktivitelerini destekleme fırsatı yakalıyor. Çocukları sık sık ziyaret ettiğini ve bu tür sosyal projelerin artarak devam edeceğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Otizmli Çocuklara Atla Terapi uygulamamızı 2013 yılında hayata geçirdik. Otistik ve down sendromlu çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimi için bu uygulamayı çok önemsiyorum. Uzmanlar da atla terapinin engelli çocukların zihinsel gelişiminde büyük rol oynadığı üzerinde duruyor. Uygulamayı hayata geçirdiğimiz günden beri çok güzel geri dönüşler, olumlu sonuçlar aldık. Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Süleyman Efendi İlkokulu’nda eğitim gören 120 otistik ve down sendromlu öğrencimizle projemiz sürüyor. Projeye başladığımız ilk günlerde atlara çekingen yaklaşan hatta korkan çocuklarımız şu an rahatlıkla atlarla vakit geçirebiliyorlar. Onları mutlu görmek atla terapi uygulamamızın başarıya ulaştığının en büyük kanıtı. Evlatlarıma göstermiş oldukları cesaret ve özgüven için teşekkür ediyorum. Nazilli Belediyesi olarak kendilerinin her zaman en büyük destekçileriyiz” diye konuştu.
Nazilli Belediyesi’nin örnek projeleri arasında yer aldığı ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından 2013 yılında hayata geçirildiği belirtilen Otizmli Çocuklara Atla Terapi Uygulaması’nın, 120 öğrenciyle devam ettiği bildirildi.

AYDIN- Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nazilli Belediyesi tarafından yaklaşık 6 yıl önce, otistik ve down sendromlu çocuklara at üzerinde terapi olarak bilinen hipoterapi ile tedavi projesi 120 öğrenciyle devam ediyor.

Kuzeytepe Atlı Spor Kulübü’nde haftada iki gün olmak üzere uzman eğitmenler tarafından hipoterapi uygulanan çocuklar, hem zihinsel gelişimlerini hem de günlük aktivitelerini destekleme fırsatı yakalıyor.

Çocukları sık sık ziyaret ettiğini ve bu tür sosyal projelerin artarak devam edeceğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Otizmli Çocuklara Atla Terapi uygulamamızı 2013 yılında hayata geçirdik. Otistik ve down sendromlu çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimi için bu uygulamayı çok önemsiyorum. Uzmanlar da atla terapinin engelli çocukların zihinsel gelişiminde büyük rol oynadığı üzerinde duruyor. Uygulamayı hayata geçirdiğimiz günden beri çok güzel geri dönüşler, olumlu sonuçlar aldık. Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Süleyman Efendi İlkokulu’nda eğitim gören 120 otistik ve down sendromlu öğrencimizle projemiz sürüyor. Projeye başladığımız ilk günlerde atlara çekingen yaklaşan hatta korkan çocuklarımız şu an rahatlıkla atlarla vakit geçirebiliyorlar. Onları mutlu görmek atla terapi uygulamamızın başarıya ulaştığının en büyük kanıtı. Evlatlarıma göstermiş oldukları cesaret ve özgüven için teşekkür ediyorum. Nazilli Belediyesi olarak kendilerinin her zaman en büyük destekçileriyiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.