Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Otizm ve bir annenin feryadı

TEKNOLOJİ 01.04.2016 - 14:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3670+ kez okundu.
 

Otizm ve bir annenin feryadı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününde bir annenin, üstelik eğitimci bir annenin çığlığını duyurmak istiyoruz...

Otizmin en alt basamağı olan ve eğitilme olanakları yüksek olan aspergersendromu hakkında bir annenin ıstırabını paylaşmak amacımız. Aydın’ın seçkin bir okulunda öğretmenlik yapan hayatı boyunca binlerce çocuğun yetişmesinde, hayata atılmasında emeği olan bir annenin kendi evladının yaşadığı sıkıntılar için sessiz çığlığını duyunca bunu gündeme taşımak istedik. 25 yaşında aspergersendromlu bir genç. Yetenekleri üst seviyede, yetenek sınavı ile girilen bir okula sınavı başarı ile verip kaydolmuş. Müzik Lisesi olmasına rağmen ve başta piyano olmak üzere birçok müzik aletini çalabilen bir çocuk ama özel durumu sebebiyle matematik gibi diğer derslerde başarılı olamıyor ve okuldan ayrılmak zorunda kalıyor. Çocuk aspergersendromunun özelliklerinden olan sosyal iletişim sorunu yaşıyor ve eve kapanık bir hayat yaşıyor. Evde bütün gün annesini beklerken aynı zamanda açık öğretim lisesi sınavlarını vermek için ders çalışıyor. Piyano çalan, internete hakim, sosyal medya becerileri çok iyi olan bu genç kardeşimiz defalarca İşkur’a baş vurmasına rağmen durumuna uygun bir türlü iş bulamıyor. Özellikle defalarca gittiği, iş başvurusunda bulunduğu, yardım talep ettiği İşkur tarafından aranıp olumsuz dahi olsa bilgi dahi verilmemesinden dolayı acayip derecede üzgün. Bir de yaşı 25’e geldi diye annesi üzerinden faydalandığı sağlık yardımlarının kesilmesi anneyi bir kez daha perişan ediyor.  Dünya Otizm Farkındalığı gününde yüreği yanık annenin hazırladığı sosyal mesajı başta yetkililer olmak üzere Aydın kamuoyunun dikkatlerine arz ediyoruz.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününde bir annenin, üstelik eğitimci bir annenin çığlığını duyurmak istiyoruz...

Otizmin en alt basamağı olan ve eğitilme olanakları yüksek olan aspergersendromu hakkında bir annenin ıstırabını paylaşmak amacımız. Aydın’ın seçkin bir okulunda öğretmenlik yapan hayatı boyunca binlerce çocuğun yetişmesinde, hayata atılmasında emeği olan bir annenin kendi evladının yaşadığı sıkıntılar için sessiz çığlığını duyunca bunu gündeme taşımak istedik.

25 yaşında aspergersendromlu bir genç. Yetenekleri üst seviyede, yetenek sınavı ile girilen bir okula sınavı başarı ile verip kaydolmuş. Müzik Lisesi olmasına rağmen ve başta piyano olmak üzere birçok müzik aletini çalabilen bir çocuk ama özel durumu sebebiyle matematik gibi diğer derslerde başarılı olamıyor ve okuldan ayrılmak zorunda kalıyor. Çocuk aspergersendromunun özelliklerinden olan sosyal iletişim sorunu yaşıyor ve eve kapanık bir hayat yaşıyor. Evde bütün gün annesini beklerken aynı zamanda açık öğretim lisesi sınavlarını vermek için ders çalışıyor.

Piyano çalan, internete hakim, sosyal medya becerileri çok iyi olan bu genç kardeşimiz defalarca İşkur’a baş vurmasına rağmen durumuna uygun bir türlü iş bulamıyor. Özellikle defalarca gittiği, iş başvurusunda bulunduğu, yardım talep ettiği İşkur tarafından aranıp olumsuz dahi olsa bilgi dahi verilmemesinden dolayı acayip derecede üzgün.

Bir de yaşı 25’e geldi diye annesi üzerinden faydalandığı sağlık yardımlarının kesilmesi anneyi bir kez daha perişan ediyor.  Dünya Otizm Farkındalığı gününde yüreği yanık annenin hazırladığı sosyal mesajı başta yetkililer olmak üzere Aydın kamuoyunun dikkatlerine arz ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.