Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Organ Bağışı Haftası için stant kurdular

TEKNOLOJİ 03.11.2015 - 17:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2827+ kez okundu.
 

Organ Bağışı Haftası için stant kurdular

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında stant açılıp vatandaşlar organ bağışı hakkında bilgilendirilirken, kısa süre önce eşinin organlarını bağışlayan Bayram Ali Kunt’a plaket verildi.

Atatürk Devlet Hastanesinde düzenlenen etkinliğe Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Demirtaş, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Fatih Sümer Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Nevzat Önen ve hastane personeli katıldı. Türkiye’de çok sayıda insanın organ bağışı beklediğini ve insanların organ bağışının önemi konusunda bilinçlenmesi gerektiğini dikkat çeken Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, “Organ Bağışı gerçekten hepimiz için çok önemli bir olay. Biz bunu yıllarca olumlu olumsuz yönlerini yaşadık. Urak diye gelen hastaların aileleri gerçekten duygusal yönden çok zor durumda oluyor. Bu süreçte de bizim çok çabuk değerlendirme yapıp hasta sahiplerinden hastanın organlarını istememiz gerekiyor. Hasta sahibine hastanın durumunu bildirip, organ bekleyen insanları anlatıp böyle bir bağışta bulunabilir misiniz demek gerçekten çok zor. Bunu söyledikten sonra bazen hakaretlerle bile karşılaşabiliyoruz. Bu olay yarın hepimizin başına gelebilir. Organ bağışında bulunmak ve bağışa vesile olmak çok büyük bir mutluluk olsa gerek. Ülkemizde organ bağışı bekleyen o kadar insan var ki, bu konuda hem bizlerin hem vatandaşlarımızın bilinçli olması lazım. Bu görev en çok hastanelerde görev yapan bizlere düşüyor. Hastanelerimizde organ bağışı  fena durumda değil. Biz bunu Söke’de, Aydın Devlet’te, Atatürk Devlet’te yaşadık. İnşallah  organ bağışı konusunun üstüne daha çok gideriz. Vatandaş çok daha iyi anlar” dedi. Eşinin de organ bağışı beklerken vefat ettiğini belirten Bayram Ali Kunut, “Eşim İzmir’de organ bağışı beklerken vefat etti. Eşimin vefatına yakın yetkililer geldiler ve organlarını bağışlar mısınız dediler. Bizde kendi aramızda  konuştuktan sonra karar verdik. Eğer eşimin organları organ bekleyen birine hayat verdiyse ne mutlu bize. Organ bağışı ülkemizde yaygın olmasa da bunun bilincinde olanlar organlarını bağışlasınlar” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından  Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan tarafından Bayram Ali Kunt'a teşekkür plaketi verildi.
Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında stant açılıp vatandaşlar organ bağışı hakkında bilgilendirilirken, kısa süre önce eşinin organlarını bağışlayan Bayram Ali Kunt’a plaket verildi.

Atatürk Devlet Hastanesinde düzenlenen etkinliğe Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Demirtaş, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Fatih Sümer Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Nevzat Önen ve hastane personeli katıldı.

Türkiye’de çok sayıda insanın organ bağışı beklediğini ve insanların organ bağışının önemi konusunda bilinçlenmesi gerektiğini dikkat çeken Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, “Organ Bağışı gerçekten hepimiz için çok önemli bir olay. Biz bunu yıllarca olumlu olumsuz yönlerini yaşadık. Urak diye gelen hastaların aileleri gerçekten duygusal yönden çok zor durumda oluyor. Bu süreçte de bizim çok çabuk değerlendirme yapıp hasta sahiplerinden hastanın organlarını istememiz gerekiyor. Hasta sahibine hastanın durumunu bildirip, organ bekleyen insanları anlatıp böyle bir bağışta bulunabilir misiniz demek gerçekten çok zor. Bunu söyledikten sonra bazen hakaretlerle bile karşılaşabiliyoruz. Bu olay yarın hepimizin başına gelebilir. Organ bağışında bulunmak ve bağışa vesile olmak çok büyük bir mutluluk olsa gerek. Ülkemizde organ bağışı bekleyen o kadar insan var ki, bu konuda hem bizlerin hem vatandaşlarımızın bilinçli olması lazım. Bu görev en çok hastanelerde görev yapan bizlere düşüyor. Hastanelerimizde organ bağışı  fena durumda değil. Biz bunu Söke’de, Aydın Devlet’te, Atatürk Devlet’te yaşadık. İnşallah  organ bağışı konusunun üstüne daha çok gideriz. Vatandaş çok daha iyi anlar” dedi.

Eşinin de organ bağışı beklerken vefat ettiğini belirten Bayram Ali Kunut, “Eşim İzmir’de organ bağışı beklerken vefat etti. Eşimin vefatına yakın yetkililer geldiler ve organlarını bağışlar mısınız dediler. Bizde kendi aramızda  konuştuktan sonra karar verdik. Eğer eşimin organları organ bekleyen birine hayat verdiyse ne mutlu bize. Organ bağışı ülkemizde yaygın olmasa da bunun bilincinde olanlar organlarını bağışlasınlar” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından  Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan tarafından Bayram Ali Kunt'a teşekkür plaketi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.