Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ÖNEMLİ BİR YATIRIM

GÜNCEL 17.11.2020 - 17:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2338+ kez okundu.
 

ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Otobanı bölge insanımız uzun zamandır beklemekteydi.

AYDIN - Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan:  - Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Aydın-Denizli otoban geçişi ulusal anlamda; Kapıkule sınır kapısından yurda giriş yaparak Ege veya Akdeniz bölgesine ulaşacak kişiler için süreyi önemli ölçüde azaltan bir geçiş anlamına geliyor. Bölgede yaşayan bizler için ise bu yatırım çok daha önemli avantajlar içermektedir. Uzun yıllardan beri dile getirdiğimiz Aydın-Nazilli-Denizli güzergahındaki trafik yoğunluğu, otobanın hizmete açılmasıyla birlikte önemli ölçüde ortadan kalkacaktır. Yetkililer tarafından 163 km. uzunluğunda olacağı açıklanan otobanın; ayrıca trafik yoğunluğu nedeniyle can ve mal kaybına neden olan trafik kazalarını da önemli ölçüde önleyeceği düşüncesindeyim. Bunun yanında bölgemizde yetişen taze sebze ve meyvenin çok kısa bir süre içinde yurt dışına gönderilecek olması, yolcu taşımacılığında getireceği kolaylıklar, daha az akaryakıt kullanımı nedeniyle ortaya çıkacak tasarrufun getireceği kazanç ve daha az çevre kirliliği ilk başta akla gelen kazançlardır. Sadece trafik yoğunluğunu ortadan kaldırması bile bölgemiz için çok önemli bir hizmettir. Ülkelerin ve bölgelerin gelişmesinde ulaşım imkanları büyük rol oynamaktadır. Girişimciler yatırım kararı alırken önem verdikleri konuların başında; ürünleri için havaalanı, gümrük ve limanlara ulaşım kolaylığı olup olmadığı gelmektedir. Bu anlamda bölgemizin kalkınması için istediğimiz yatırım ve işletmeler daha kısa sürede hayata geçecektir. Nazilli Ticaret Odası olarak bölgenin sorunlarını tespit ederken Aydın-Denizli Otobanının bir an önce yapılmasının önemine dikkat çekmiştik. Çünkü yukarıda açıklamaya çalıştığım üzere bu yatırım tüccarımız, sanayicimiz ve bölgede yaşayan insanımız için çok büyük avantajlar içermektedir. Aydın-Denizli Otobanın zaman içinde özellikle Nazilli bölgesi için önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bu cümleden olarak; başta Aydın Milletvekillerimiz olmak üzere Bakanlık yetkilileri ile bu önemli yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bölgemiz ve insanımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Otobanı bölge insanımız uzun zamandır beklemekteydi.

AYDIN - Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan:  - Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Aydın-Denizli otoban geçişi ulusal anlamda; Kapıkule sınır kapısından yurda giriş yaparak Ege veya Akdeniz bölgesine ulaşacak kişiler için süreyi önemli ölçüde azaltan bir geçiş anlamına geliyor.

Bölgede yaşayan bizler için ise bu yatırım çok daha önemli avantajlar içermektedir. Uzun yıllardan beri dile getirdiğimiz Aydın-Nazilli-Denizli güzergahındaki trafik yoğunluğu, otobanın hizmete açılmasıyla birlikte önemli ölçüde ortadan kalkacaktır. Yetkililer tarafından 163 km. uzunluğunda olacağı açıklanan otobanın; ayrıca trafik yoğunluğu nedeniyle can ve mal kaybına neden olan trafik kazalarını da önemli ölçüde önleyeceği düşüncesindeyim.

Bunun yanında bölgemizde yetişen taze sebze ve meyvenin çok kısa bir süre içinde yurt dışına gönderilecek olması, yolcu taşımacılığında getireceği kolaylıklar, daha az akaryakıt kullanımı nedeniyle ortaya çıkacak tasarrufun getireceği kazanç ve daha az çevre kirliliği ilk başta akla gelen kazançlardır.

Sadece trafik yoğunluğunu ortadan kaldırması bile bölgemiz için çok önemli bir hizmettir.

Ülkelerin ve bölgelerin gelişmesinde ulaşım imkanları büyük rol oynamaktadır. Girişimciler yatırım kararı alırken önem verdikleri konuların başında; ürünleri için havaalanı, gümrük ve limanlara ulaşım kolaylığı olup olmadığı gelmektedir. Bu anlamda bölgemizin kalkınması için istediğimiz yatırım ve işletmeler daha kısa sürede hayata geçecektir.

Nazilli Ticaret Odası olarak bölgenin sorunlarını tespit ederken Aydın-Denizli Otobanının bir an önce yapılmasının önemine dikkat çekmiştik. Çünkü yukarıda açıklamaya çalıştığım üzere bu yatırım tüccarımız, sanayicimiz ve bölgede yaşayan insanımız için çok büyük avantajlar içermektedir. Aydın-Denizli Otobanın zaman içinde özellikle Nazilli bölgesi için önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Bu cümleden olarak; başta Aydın Milletvekillerimiz olmak üzere Bakanlık yetkilileri ile bu önemli yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bölgemiz ve insanımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.