Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Önceliğimiz vatandaşın can güvenliğidir’

GENEL 31.07.2018 - 19:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3078+ kez okundu.
 

‘Önceliğimiz vatandaşın can güvenliğidir’

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni işten çıkarılan şoförlerle ilgili açıklama yaptı

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi, işten çıkarılan otobüs şoförleriyle ilgili ekinde fotoğraf videoların yer aldığı görsellerle yazılı bir açıklama yaptı. “Bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin olarak bu basın açıklamasının yapılması zaruri olmuştur” denilerek başlayan açıklamada, şoförlerin iş akitlerinin feshedilmesinin kural ihlallerinden kaynaklandığı belirtildi. “Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın can güvenliğidir” diye devam eden açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bu nedenle belediye otobüslerinde (Sarı Civcivler) görev yapacak şoförlerimiz işe alınırken, çok ciddi direksiyon testi, sosyolog ve psikolog kontrolü ile işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri verilerek işe alınıyor. Göreve başlarken şoförlere, cep telefonu ile konuşulmaması, trafik kurallarının ihlal edilmemesi, aracın donanımı ile oynanmaması, güzergâh ihlali yapılmaması, yolcu güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan uzak durulması, trafik kurallarına uyulması vb. iş kuralları hakkında gerek yazılı, gerekse sözlü uyarılar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın kaliteli, huzurlu ve sağlıklı koşullar altında seyahat etmesi bizim en büyük önceliğimizdir. Bu nedenle belirtilen kurallara ve trafik kurallarına uymayan şoförlere bugüne kadar asla müsamaha gösterilmemiştir. Bundan sonra da gösterilmeyecektir. Kendilerine işe girerken tebliğ edilen bu kuralları ihmal eden şoförler uyarılmakta, savunmaları alınmakta ve eylemlerinin ağırlığına göre gerekirse iş akitlerine son verilmektedir. Yapılan uygulama mevcut iş kanununa ve çalışma hukukuna tamamen uygundur. Vatandaşlarımızın can güvenliğini esas alan bu uygulamayı başka bir noktaya çekmeye, sanki sendikal haklar ihlal ediliyormuş gibi göstermeye ve böylelikle vatandaşlarımızın can güvenliğiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni işten çıkarılan şoförlerle ilgili açıklama yaptı

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi, işten çıkarılan otobüs şoförleriyle ilgili ekinde fotoğraf videoların yer aldığı görsellerle yazılı bir açıklama yaptı.

“Bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin olarak bu basın açıklamasının yapılması zaruri olmuştur” denilerek başlayan açıklamada, şoförlerin iş akitlerinin feshedilmesinin kural ihlallerinden kaynaklandığı belirtildi.

“Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın can güvenliğidir” diye devam eden açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bu nedenle belediye otobüslerinde (Sarı Civcivler) görev yapacak şoförlerimiz işe alınırken, çok ciddi direksiyon testi, sosyolog ve psikolog kontrolü ile işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri verilerek işe alınıyor.

Göreve başlarken şoförlere, cep telefonu ile konuşulmaması, trafik kurallarının ihlal edilmemesi, aracın donanımı ile oynanmaması, güzergâh ihlali yapılmaması, yolcu güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan uzak durulması, trafik kurallarına uyulması vb. iş kuralları hakkında gerek yazılı, gerekse sözlü uyarılar yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın kaliteli, huzurlu ve sağlıklı koşullar altında seyahat etmesi bizim en büyük önceliğimizdir. Bu nedenle belirtilen kurallara ve trafik kurallarına uymayan şoförlere bugüne kadar asla müsamaha gösterilmemiştir. Bundan sonra da gösterilmeyecektir. Kendilerine işe girerken tebliğ edilen bu kuralları ihmal eden şoförler uyarılmakta, savunmaları alınmakta ve eylemlerinin ağırlığına göre gerekirse iş akitlerine son verilmektedir. Yapılan uygulama mevcut iş kanununa ve çalışma hukukuna tamamen uygundur.

Vatandaşlarımızın can güvenliğini esas alan bu uygulamayı başka bir noktaya çekmeye, sanki sendikal haklar ihlal ediliyormuş gibi göstermeye ve böylelikle vatandaşlarımızın can güvenliğiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.