Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Önce mutlu ettiler, sonra şükrettiler

EĞİTİM 26.10.2017 - 15:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1969+ kez okundu.
 

Önce mutlu ettiler, sonra şükrettiler

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, hayatının en önemli dersini işledi.

AYDIN– Aydın’da eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, Rehberlik Öğretmeni Ezgi Baltacı koordinatörlüğünde, hayatlarının en önemli dersini işledi. Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, il merkezinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Hacı Hüseyin Arslan Engelliler Okulu öğrencilerini konuk etti. Derste iki okul öğrencilerinin saf ve masumane duygularla geçirdikleri gün herkesi duygulandırdı. Bir günlüğüne de olsa özel misafirlerini en iyi şekilde ağırlayıp, rehberlik eden Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, hayatlarının en önemli dersini işlediklerini söylediler. Rehberlik Öğretmeni Ezgi Baltacı önderliğindeki ‘Değerler Eğitim Kulübü’ tarafından hazırlanan proje kapsamında Aydın’ın il genelindeki özel kişilerin eğitim gördüğü Hacı Hüseyin Arslan Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, Özel Kavaklı Anadolu Lisesi’ne davet edildi. Özel okulun öğrencileri tarafından törenle karşılanan özel öğrenciler için eşleştirme grubu yapıldı. Her öğrenci gün boyu özel misafiri ve arkadaşı ile ilgilendi. Özel misafirlerinin yemeklerini bizzat elleri ile yedirip sularını içiren Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri ile özel insanların kaynaşması ve samimiyeti öğretmenleri bile duygulandırdı. Hiçbir menfaat gözetmeksizin yeni tanıştıkları engelli gençlere iyilik yapmak için gençlerin birbirleri ile yarıştığı okulda öğrenciler hayatlarının en önemli dersini işlediklerini söylediler. Hacı Hüseyin Arslan Engelliler Okulu’ndan misafir ettiği 20 yaşındaki Gülbeyaz Yüksel’i kendi elleriyle yemeğini yedirip gezdiren Ata Yeniev adlı öğrenci, hayatının en önemli gününü yaşadığını belirterek, “Bugün iyilik yapmanın insana verdiği iç huzuru ve ne kadar şükretmemiz gerektiğini anladım. Misafirim Gülbeyaz Abla, engeli dolayısıyla yemeğini kendisi yiyemiyor, suyunu kendisi içemiyor. İnsan olmanın gereği olarak canı gönülden onun karnını doyurup susuzluğunu giderdim. Misafirim ilk etapta çekindi, ama bizim samimiyetimizi görünce hemen birbirimize ısındık. Günün sonunda aldığım ders ise, ihtiyacı olan insana yardım etmenin verdiği iç huzur ve sağlıklı olduğumuz için sürekli şükretmemiz gerektiği oldu” dedi. “Çok saçma şeylere üzülüyormuşuz” Okul öğrencilerinden Sude Tekin ise, bugün hayatının değişim noktası olan bir günü yaşadıklarını belirterek, “İnsan hayatta her şey olabilir, her şeye kavuşabilir, ama mutlu olmuyorsa sahip olduğu dünyalık her şeyin sıfır olduğunu gördüm. Bugün özel misafirlerimiz gelince bir çok engelleri olmasına rağmen saf duygular içinde karşılaştıkları bir gülümsemenin onları ne kadar mutlu ettiğini gördük. Bugüne kadar çok saçma şeylere üzüldüğümüzü gördük. Bugün arkadaşlarımızla karar aldık. Sürekli sağlığımıza dua edip saçma şeylerden üzülmeyeceğiz. Arkadaşlarla bugün çok önemli kararlar aldık” diye konuştu.
Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, hayatının en önemli dersini işledi.

AYDIN– Aydın’da eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, Rehberlik Öğretmeni Ezgi Baltacı koordinatörlüğünde, hayatlarının en önemli dersini işledi.

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, il merkezinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Hacı Hüseyin Arslan Engelliler Okulu öğrencilerini konuk etti. Derste iki okul öğrencilerinin saf ve masumane duygularla geçirdikleri gün herkesi duygulandırdı. Bir günlüğüne de olsa özel misafirlerini en iyi şekilde ağırlayıp, rehberlik eden Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, hayatlarının en önemli dersini işlediklerini söylediler.

Rehberlik Öğretmeni Ezgi Baltacı önderliğindeki ‘Değerler Eğitim Kulübü’ tarafından hazırlanan proje kapsamında Aydın’ın il genelindeki özel kişilerin eğitim gördüğü Hacı Hüseyin Arslan Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, Özel Kavaklı Anadolu Lisesi’ne davet edildi. Özel okulun öğrencileri tarafından törenle karşılanan özel öğrenciler için eşleştirme grubu yapıldı. Her öğrenci gün boyu özel misafiri ve arkadaşı ile ilgilendi. Özel misafirlerinin yemeklerini bizzat elleri ile yedirip sularını içiren Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri ile özel insanların kaynaşması ve samimiyeti öğretmenleri bile duygulandırdı. Hiçbir menfaat gözetmeksizin yeni tanıştıkları engelli gençlere iyilik yapmak için gençlerin birbirleri ile yarıştığı okulda öğrenciler hayatlarının en önemli dersini işlediklerini söylediler.

Hacı Hüseyin Arslan Engelliler Okulu’ndan misafir ettiği 20 yaşındaki Gülbeyaz Yüksel’i kendi elleriyle yemeğini yedirip gezdiren Ata Yeniev adlı öğrenci, hayatının en önemli gününü yaşadığını belirterek, “Bugün iyilik yapmanın insana verdiği iç huzuru ve ne kadar şükretmemiz gerektiğini anladım. Misafirim Gülbeyaz Abla, engeli dolayısıyla yemeğini kendisi yiyemiyor, suyunu kendisi içemiyor. İnsan olmanın gereği olarak canı gönülden onun karnını doyurup susuzluğunu giderdim. Misafirim ilk etapta çekindi, ama bizim samimiyetimizi görünce hemen birbirimize ısındık. Günün sonunda aldığım ders ise, ihtiyacı olan insana yardım etmenin verdiği iç huzur ve sağlıklı olduğumuz için sürekli şükretmemiz gerektiği oldu” dedi.

“Çok saçma şeylere üzülüyormuşuz”

Okul öğrencilerinden Sude Tekin ise, bugün hayatının değişim noktası olan bir günü yaşadıklarını belirterek, “İnsan hayatta her şey olabilir, her şeye kavuşabilir, ama mutlu olmuyorsa sahip olduğu dünyalık her şeyin sıfır olduğunu gördüm. Bugün özel misafirlerimiz gelince bir çok engelleri olmasına rağmen saf duygular içinde karşılaştıkları bir gülümsemenin onları ne kadar mutlu ettiğini gördük. Bugüne kadar çok saçma şeylere üzüldüğümüzü gördük. Bugün arkadaşlarımızla karar aldık. Sürekli sağlığımıza dua edip saçma şeylerden üzülmeyeceğiz. Arkadaşlarla bugün çok önemli kararlar aldık” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.