Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Olumsuz etkiledi

EKONOMİ 22.10.2015 - 19:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2765+ kez okundu.
 

Olumsuz etkiledi

Söke ve güzelçamlı’da arı kovanları sele maruz kaldı

Aydın’ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde dün etkili olan yağışlar arıları da olumsuz etkiledi. Söke Ağaçlı Bölgesi ile Kuşadası Güzelçamlı ve Davutlar’da konuşlu bulunan çok miktarda arı kovanının zarar gördüğü belirtildi. Bölgede bir anda gerçekleşen yağış dolayısıyla oluşan selden dolayı pek çok arılığın sular altında kaldığını, bazı kovanların sel sularında sürüklendiğini belirten arıcılar, olaydan sonra da yolların bozulması nedeniyle araçlarla arı konaklama yerlerine ulaşımın da kapandığını belirttiler. “KOVAN SİGORTASI YAPTIRANLARIN ZARARI KARŞILANIYOR” Aydın Arıcılar Birliği’nin önceki dönem Başkanı Kadir Kılıç, kendisinin de bölgede bulunduğunu ve sel nedeniyle arıcıların ciddi zararı olduğunu belirterek “Dün aniden bastıran yağış sonucu oluşan selde bölgede konaklayan arılar ve kovanlar zarar gördü. Ağaçlı, Güzelçamlı ve Davutlar en çok arının bulunduğu bölge. Yağış da en çok bu bölgede etkili oldu. Tarsim kapsamında kovan sigortası yaptırmış olanların zararları karşılanacak. Burada her zaman söylediğimiz gibi şu ortaya çıktı. Devlet desteği olan sigortalama işlemini arıcılarımız ihmal etmemeli. Sürekli doğal ortamda bulunan arıcılarımız yazın yangın kışın sel gibi doğal afetlere karşı sigortalı tedbir almalı” diye konuştu. Bu arada sigorta yetkililerinin birlik yönetimi ile bölgede tespit çalışması yaptığı öğrenildi.
Söke ve güzelçamlı’da arı kovanları sele maruz kaldı

Aydın’ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde dün etkili olan yağışlar arıları da olumsuz etkiledi. Söke Ağaçlı Bölgesi ile Kuşadası Güzelçamlı ve Davutlar’da konuşlu bulunan çok miktarda arı kovanının zarar gördüğü belirtildi.

Bölgede bir anda gerçekleşen yağış dolayısıyla oluşan selden dolayı pek çok arılığın sular altında kaldığını, bazı kovanların sel sularında sürüklendiğini belirten arıcılar, olaydan sonra da yolların bozulması nedeniyle araçlarla arı konaklama yerlerine ulaşımın da kapandığını belirttiler.

“KOVAN SİGORTASI YAPTIRANLARIN ZARARI KARŞILANIYOR”

Aydın Arıcılar Birliği’nin önceki dönem Başkanı Kadir Kılıç, kendisinin de bölgede bulunduğunu ve sel nedeniyle arıcıların ciddi zararı olduğunu belirterek “Dün aniden bastıran yağış sonucu oluşan selde bölgede konaklayan arılar ve kovanlar zarar gördü. Ağaçlı, Güzelçamlı ve Davutlar en çok arının bulunduğu bölge. Yağış da en çok bu bölgede etkili oldu. Tarsim kapsamında kovan sigortası yaptırmış olanların zararları karşılanacak. Burada her zaman söylediğimiz gibi şu ortaya çıktı. Devlet desteği olan sigortalama işlemini arıcılarımız ihmal etmemeli. Sürekli doğal ortamda bulunan arıcılarımız yazın yangın kışın sel gibi doğal afetlere karşı sigortalı tedbir almalı” diye konuştu.

Bu arada sigorta yetkililerinin birlik yönetimi ile bölgede tespit çalışması yaptığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.