Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Okulda yangın paniği

ASAYİŞ 31.10.2018 - 16:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2068+ kez okundu.
 

Okulda yangın paniği

Tüm binayı saran duman ve is nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

AYDIN- Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda gece başlayıp sabaha kadar devam eden yangın nedeniyle okulda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Yangının okulun kalorifer dairesindeki kömürlerin bilinmeyen bir nedenle tutuşması sonucu çıktığı öğrenildi. İHA’nın bildirdiğine göre, olay, Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda meydana geldi. Sabah hava aydınlandığında okuldan dumanların yükseldiğini görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Görevlilerin de okula gelmesi ile birlikte okulun tamamen duman altında kaldığı belirlendi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale ile kömürlükteki yangın söndürülürken, binayı kaplayan dumanın tahliyesi kolay olmadı. Okulun bodrum katına havalandırma aparatı indiren Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, dumanı tahliye etmek için uzun süre uğraştı. Yaklaşık bir saat süren çalışmalara rağmen sınıflardaki duman ve aşırı is kokusu çocukların sağlığını olumsuz etkileyeceği için ders için okula gelen çocuklar sınıflara alınmadı. Dumanın tahliyesi uzun süreceği için okulda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Okul idaresi ve öğretmenler tarafından veliler bilgilendirilerek çocukların evlerine gitmesi sağlandı. Yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturma başlatılırken, okul müdürü Mehmet Korkmaz tarafından velilere yapılan açıklamada, “İlk defa istif edilmiş kömürün kendiliğinden yandığına şahit oluyoruz. Okulumuzda meydana gelen üzücü bir yangın hadisesinden dolayı bugün çocuklarımızı sınıflara alamayacağız. Velilerimiz çocuklarını götürebilir” diyerek yaşanan olayı anlatıp, okulda eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.
Tüm binayı saran duman ve is nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

AYDIN- Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda gece başlayıp sabaha kadar devam eden yangın nedeniyle okulda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Yangının okulun kalorifer dairesindeki kömürlerin bilinmeyen bir nedenle tutuşması sonucu çıktığı öğrenildi.

İHA’nın bildirdiğine göre, olay, Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda meydana geldi. Sabah hava aydınlandığında okuldan dumanların yükseldiğini görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Görevlilerin de okula gelmesi ile birlikte okulun tamamen duman altında kaldığı belirlendi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale ile kömürlükteki yangın söndürülürken, binayı kaplayan dumanın tahliyesi kolay olmadı. Okulun bodrum katına havalandırma aparatı indiren Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, dumanı tahliye etmek için uzun süre uğraştı.

Yaklaşık bir saat süren çalışmalara rağmen sınıflardaki duman ve aşırı is kokusu çocukların sağlığını olumsuz etkileyeceği için ders için okula gelen çocuklar sınıflara alınmadı. Dumanın tahliyesi uzun süreceği için okulda eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Okul idaresi ve öğretmenler tarafından veliler bilgilendirilerek çocukların evlerine gitmesi sağlandı.

Yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturma başlatılırken, okul müdürü Mehmet Korkmaz tarafından velilere yapılan açıklamada, “İlk defa istif edilmiş kömürün kendiliğinden yandığına şahit oluyoruz. Okulumuzda meydana gelen üzücü bir yangın hadisesinden dolayı bugün çocuklarımızı sınıflara alamayacağız. Velilerimiz çocuklarını götürebilir” diyerek yaşanan olayı anlatıp, okulda eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.