Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Okul gibi fabrika, önce eğitiyor sonra iş sahibi yapıyor

EKONOMİ 05.04.2017 - 15:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3831+ kez okundu.
 

Okul gibi fabrika, önce eğitiyor sonra iş sahibi yapıyor

Aydın’da yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren bir firma gençlerin yaşadığı iş sıkıntısını çözmek için ‘İş Akademisi’ kurdu.

AYDIN- Firmanın açtığı kursa katılan gençler bir yandan maaş alıyor diğer yandan da meslek ediniyor. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler meslek edinmenin yanında nitelikli bir işe kavuşmuş oluyor. Türkiye’ de gençlik bir yandan iş sıkıntısı yaşarken diğer yandan da istihdam sağlayan kurum ve kuruluşların en büyük sıkıntısının da kalifiye eleman olduğunu belirten OKT Trailer İnsan Kaynakları Sorumlusu Kazım Önder, “OKT olarak bu sıkıntıyı çözmek amacıyla kurduğumuz İş Akademisi’nde bugüne kadar yüzlerce kişiyi eğitip hem meslek sahibi yaptık hem de iş kazandırdık. Şu anda yasalara göre 48 ayrı iş kolunda ‘Mesleki Yeterlilik’ belgesi zorunluluğu var. 2017 yılında bu zorunluluğu kapsayan meslek kolu 107 olacak. OKT olarak bu işin hem eğitimini ve belgesini verip hem de yetiştirdiğimiz kişilerin tamamını istihdam ediyoruz. 2017 yılı için de üretim alanında çalışan sayımızı yüzde 50 oranında artırma kararı aldık. 18 yaş üstü ve sağlık durumu elverişli, ekibimiz içinde yer alıp meslek sahibi olarak firmamızda çalışmak isteyen herkesi akademimize bekliyoruz” dedi. “İstihdam seferberliğini 3 yıl önce başlattık” Bugün gerek ülke genelinde gerekse Aydın yerelinde devam eden ‘İstihdam Seferberliği’ni OKT olarak 3 yıl önce başlattıklarını kaydeden İnsan Kaynakları Sorumlusu Kazım Önder ”Ülke genelinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Aydın’da da Sayın Valimiz öncülüğünde başlatılan ‘İstihdam Seferberliği’ ne firma olarak sonuna kadar destek veriyoruz. Kurum olarak şehrimizde çalışmak isteyen herkesin bir işi olması en büyük arzularımızdan biri. Aydın’da doğup Aydın’da büyüyen bir firma olarak da önceliğimiz Aydın halkının istihdam edilmesi. Artan iş kapasitesi ve ihracatımız nedeniyle her geçen gün çalışan sayımızı da arttırmaya çalışıyoruz. Maalesef bugün temizlik ve güvenlik görevlisi gibi çalışan ihtiyacı için ilgili kuruma gittiğimizde binlerce kişilik liste veriliyor. Ancak bir kaynakçı, otomotiv boyacısı, cnc operatörü, metal işleme gibi otomotiv meslek dallarında çalışan aradığımızda kimseyi bulamıyoruz” ifadelerine yer vererek istihdam seferberliğinin yanında meslek edindirme seferberliği de başlattıklarını kaydetti.
Aydın’da yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren bir firma gençlerin yaşadığı iş sıkıntısını çözmek için ‘İş Akademisi’ kurdu.

AYDIN- Firmanın açtığı kursa katılan gençler bir yandan maaş alıyor diğer yandan da meslek ediniyor. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler meslek edinmenin yanında nitelikli bir işe kavuşmuş oluyor.

Türkiye’ de gençlik bir yandan iş sıkıntısı yaşarken diğer yandan da istihdam sağlayan kurum ve kuruluşların en büyük sıkıntısının da kalifiye eleman olduğunu belirten OKT Trailer İnsan Kaynakları Sorumlusu Kazım Önder, “OKT olarak bu sıkıntıyı çözmek amacıyla kurduğumuz İş Akademisi’nde bugüne kadar yüzlerce kişiyi eğitip hem meslek sahibi yaptık hem de iş kazandırdık. Şu anda yasalara göre 48 ayrı iş kolunda ‘Mesleki Yeterlilik’ belgesi zorunluluğu var. 2017 yılında bu zorunluluğu kapsayan meslek kolu 107 olacak. OKT olarak bu işin hem eğitimini ve belgesini verip hem de yetiştirdiğimiz kişilerin tamamını istihdam ediyoruz. 2017 yılı için de üretim alanında çalışan sayımızı yüzde 50 oranında artırma kararı aldık. 18 yaş üstü ve sağlık durumu elverişli, ekibimiz içinde yer alıp meslek sahibi olarak firmamızda çalışmak isteyen herkesi akademimize bekliyoruz” dedi.

“İstihdam seferberliğini 3 yıl önce başlattık”

Bugün gerek ülke genelinde gerekse Aydın yerelinde devam eden ‘İstihdam Seferberliği’ni OKT olarak 3 yıl önce başlattıklarını kaydeden İnsan Kaynakları Sorumlusu Kazım Önder ”Ülke genelinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Aydın’da da Sayın Valimiz öncülüğünde başlatılan ‘İstihdam Seferberliği’ ne firma olarak sonuna kadar destek veriyoruz. Kurum olarak şehrimizde çalışmak isteyen herkesin bir işi olması en büyük arzularımızdan biri. Aydın’da doğup Aydın’da büyüyen bir firma olarak da önceliğimiz Aydın halkının istihdam edilmesi. Artan iş kapasitesi ve ihracatımız nedeniyle her geçen gün çalışan sayımızı da arttırmaya çalışıyoruz. Maalesef bugün temizlik ve güvenlik görevlisi gibi çalışan ihtiyacı için ilgili kuruma gittiğimizde binlerce kişilik liste veriliyor. Ancak bir kaynakçı, otomotiv boyacısı, cnc operatörü, metal işleme gibi otomotiv meslek dallarında çalışan aradığımızda kimseyi bulamıyoruz” ifadelerine yer vererek istihdam seferberliğinin yanında meslek edindirme seferberliği de başlattıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.