Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ojeli tırnaklı boya ustası

YAŞAM 04.01.2015 - 15:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4035+ kez okundu.
 

Ojeli tırnaklı boya ustası

Türkiye’ye tatil yapmak için gelen Taytana Yulkina, profesyonel olarak yaptığı inşaat boyacılığını Antalya'da yapmak istiyor. Yulkina, 15 yıllık tecrübesiyle boyacı ustalarının ustası yani ustabaşı olduğunu söyledi.

Türkiye’ye tatil yapmak için gelen Taytana Yulkina, profesyonel olarak yaptığı inşaat boyacılığını Antalya'da yapmak istiyor. Yulkina, 15 yıllık tecrübesiyle boyacı ustalarının ustası yani ustabaşı olduğunu söyledi. Rus vatandaşlar, Rusya'daki ekonomik kriz sonrası tedirgin olmaya başladı. Bazı Ruslar, tatil yaptığı Türkiye'de kendilerine iş imkanı oluşturup kalma düşüncesinde. Taytana Yulkina (32) isimli Rus bayan da, ülkesindeki bu karmaşadan kurtulmak isteyen gençlerden biri. Rusya Federasyonu ve Ukrayna'da birlikte çalıştığı Antalyalı arkadaşlarının daveti üzerine Türkiye'ye tatile gelen Yulkina, her türlü ince inşaat işleri konusunda çok tecrübeli olduğunu anlattı. OJELİ TIRNAKLARLA BOYACILARIN USTASI Yulkina, ülkesindeki inşaat ve çeşitli şantiyelerde seneler boyunca alçı, saten alçı, laminant döşeme, alçıpan işleri, duvar kâğıdı ve zemin kaplama uygulamalarında tecrübe edinerek ustabaşılığa kadar yükseldiğini söyledi. Ojeli tırnakları, ince yapısı ve bakımlı hali ile görenlerin inşaat ustabaşı olduğuna inanmadığı Yulkina, Kiev ve Moskova’da bu mesleği yaptığını belirterek, “Son 15 yıldır bu mesleği profesyonel olarak yapıyorum. Kiev ve Moskova’da ustabaşı olarak çalıştım. Mesleğimi çok fazla seviyorum” dedi. "RUSYA'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ DURDU" Rusya’nın para birimi olan rublenin dolar karşısındaki ani düşüşünün, ülkesinde ekonomik anlamda bir kriz ortamına yol açtığına değinen Tanya Yulkina, krizin inşaat sektörüne de yansıdığını belirterek, “Şuan ülkemde inşaat işlerinde kriz var ve iş çok az. Eğer burada iş imkanı olursa kardeşimle beraber buraya yerleşerek mesleğimi sürdürmeyi istiyorum. İnanıyorum ki her şey çok güzel olacak” dedi. TÜRKİYE'DE KALMAK İSTİYOR Misafir kaldığı Antalya’nın Demre ilçesinde ülke koşullarını tanıma gayreti içinde iken arkadaşlarına da ihtiyaç olduğunda yardımcı olmaya çalışan Yulkina, arkadaşının evinin iç mekanını boyarken, hünerlerini gösterip ev sahiplerini memnun edeceğe benziyor. Yulkina, uygun iş ortamı bulabilirse, Demre'ye yerleşip çalışma izni almayı düşündüğünü sözlerine ekledi.
Türkiye’ye tatil yapmak için gelen Taytana Yulkina, profesyonel olarak yaptığı inşaat boyacılığını Antalya'da yapmak istiyor. Yulkina, 15 yıllık tecrübesiyle boyacı ustalarının ustası yani ustabaşı olduğunu söyledi.

Türkiye’ye tatil yapmak için gelen Taytana Yulkina, profesyonel olarak yaptığı inşaat boyacılığını Antalya'da yapmak istiyor. Yulkina, 15 yıllık tecrübesiyle boyacı ustalarının ustası yani ustabaşı olduğunu söyledi.

Rus vatandaşlar, Rusya'daki ekonomik kriz sonrası tedirgin olmaya başladı. Bazı Ruslar, tatil yaptığı Türkiye'de kendilerine iş imkanı oluşturup kalma düşüncesinde. Taytana Yulkina (32) isimli Rus bayan da, ülkesindeki bu karmaşadan kurtulmak isteyen gençlerden biri. Rusya Federasyonu ve Ukrayna'da birlikte çalıştığı Antalyalı arkadaşlarının daveti üzerine Türkiye'ye tatile gelen Yulkina, her türlü ince inşaat işleri konusunda çok tecrübeli olduğunu anlattı.

OJELİ TIRNAKLARLA BOYACILARIN USTASI

Yulkina, ülkesindeki inşaat ve çeşitli şantiyelerde seneler boyunca alçı, saten alçı, laminant döşeme, alçıpan işleri, duvar kâğıdı ve zemin kaplama uygulamalarında tecrübe edinerek ustabaşılığa kadar yükseldiğini söyledi. Ojeli tırnakları, ince yapısı ve bakımlı hali ile görenlerin inşaat ustabaşı olduğuna inanmadığı Yulkina, Kiev ve Moskova’da bu mesleği yaptığını belirterek, “Son 15 yıldır bu mesleği profesyonel olarak yapıyorum. Kiev ve Moskova’da ustabaşı olarak çalıştım. Mesleğimi çok fazla seviyorum” dedi.

"RUSYA'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ DURDU"

Rusya’nın para birimi olan rublenin dolar karşısındaki ani düşüşünün, ülkesinde ekonomik anlamda bir kriz ortamına yol açtığına değinen Tanya Yulkina, krizin inşaat sektörüne de yansıdığını belirterek, “Şuan ülkemde inşaat işlerinde kriz var ve iş çok az. Eğer burada iş imkanı olursa kardeşimle beraber buraya yerleşerek mesleğimi sürdürmeyi istiyorum. İnanıyorum ki her şey çok güzel olacak” dedi.

TÜRKİYE'DE KALMAK İSTİYOR

Misafir kaldığı Antalya’nın Demre ilçesinde ülke koşullarını tanıma gayreti içinde iken arkadaşlarına da ihtiyaç olduğunda yardımcı olmaya çalışan Yulkina, arkadaşının evinin iç mekanını boyarken, hünerlerini gösterip ev sahiplerini memnun edeceğe benziyor.

Yulkina, uygun iş ortamı bulabilirse, Demre'ye yerleşip çalışma izni almayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.