Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Öğretmenler maaşlarını alamadı

EĞİTİM (AA) - Anadolu Ajansı | 15.05.2018 - 17:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4049+ kez okundu.
 

Öğretmenler maaşlarını alamadı

Diğer kamu çalışanları gibi her ayın 15’inde maaşlarını alan öğretmenlerin bugün maaşlarını alamadıkları ortaya çıktı.

AYDIN- Özellikle Nazilli’den bize ulaşan maaş alamama şikayetlerini sorduğumuz Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, olayı doğrularken, maaşın yanı sıra ek ders ücretlerini alamayan öğretmenlerin de bulunduğunu söyledi. Her ayın 15’inde yatmakta olan memur maaşlarındaki aksamanın bu güne kadar çok görünür bir olay olmadığını belirten Başkan Çomakçı, “Geçen haftadan bu yana ek derslerini alamayan öğretmenlerimizin bize ulaşan şikayetlerini ilgililerle paylaştığımızda, bize, sistemsel bir değişiklikten kaynaklanan bir sıkıntıdan bahsetmişlerdi. Fakat bu gün şikayetlere maaşını alamayan öğretmenlerimizin de eklenmesiyle sıkıntının kaynağının ne olduğu konusunda yetkililerin derhal bir açıklama yapması zorunluluğu ortaya çıkmıştır” dedi. Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ne oldu, ödenecek para mı kalmadı yoksa? Zaten kıt kanaat bir şekilde geçinen ücretlilerin bir de böyle bir garabetle karşılaşması kabul edilemez bir durumdur. Herkesin kendine göre bir hesabı ve ödemeleri vardır. Yetkililerin bu sıkıntıların yaşanmaması için zamanında gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Yoksa bu durum liyakatsız atamaların bir sonucu mudur?” Maaş ve ek ders ücretini alamayan öğretmenlerin hangi ilçelerde görev yaptıklarını da sorduğumuz Başkan Çomakçı, “Nazilli ilçemizdeki merkez okullardan; Orhan gazi İlkokulu, Pirlibey Ortaokulu, Turan Ortaokulu bu gün itibarı ile maaş ve ek derslerini, Nazilli ilçemizin tamamında ise tüm öğretmenlerimiz ek derslerini alamamışlardır. İncirliova ilçemizdeki öğretmenlerimizin de ek ders ücretlerinin bu güne kadar ödenmediğini biliyoruz. Yetkililerden bu ödemelerin neden yapılmadığını açıklamalarını ve ödemelerin derhal yapılmasını istiyoruz” dedi.
Diğer kamu çalışanları gibi her ayın 15’inde maaşlarını alan öğretmenlerin bugün maaşlarını alamadıkları ortaya çıktı.

AYDIN- Özellikle Nazilli’den bize ulaşan maaş alamama şikayetlerini sorduğumuz Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, olayı doğrularken, maaşın yanı sıra ek ders ücretlerini alamayan öğretmenlerin de bulunduğunu söyledi.

Her ayın 15’inde yatmakta olan memur maaşlarındaki aksamanın bu güne kadar çok görünür bir olay olmadığını belirten Başkan Çomakçı, “Geçen haftadan bu yana ek derslerini alamayan öğretmenlerimizin bize ulaşan şikayetlerini ilgililerle paylaştığımızda, bize, sistemsel bir değişiklikten kaynaklanan bir sıkıntıdan bahsetmişlerdi. Fakat bu gün şikayetlere maaşını alamayan öğretmenlerimizin de eklenmesiyle sıkıntının kaynağının ne olduğu konusunda yetkililerin derhal bir açıklama yapması zorunluluğu ortaya çıkmıştır” dedi.

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ne oldu, ödenecek para mı kalmadı yoksa? Zaten kıt kanaat bir şekilde geçinen ücretlilerin bir de böyle bir garabetle karşılaşması kabul edilemez bir durumdur.

Herkesin kendine göre bir hesabı ve ödemeleri vardır. Yetkililerin bu sıkıntıların yaşanmaması için zamanında gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Yoksa bu durum liyakatsız atamaların bir sonucu mudur?”

Maaş ve ek ders ücretini alamayan öğretmenlerin hangi ilçelerde görev yaptıklarını da sorduğumuz Başkan Çomakçı, “Nazilli ilçemizdeki merkez okullardan; Orhan gazi İlkokulu, Pirlibey Ortaokulu, Turan Ortaokulu bu gün itibarı ile maaş ve ek derslerini, Nazilli ilçemizin tamamında ise tüm öğretmenlerimiz ek derslerini alamamışlardır. İncirliova ilçemizdeki öğretmenlerimizin de ek ders ücretlerinin bu güne kadar ödenmediğini biliyoruz. Yetkililerden bu ödemelerin neden yapılmadığını açıklamalarını ve ödemelerin derhal yapılmasını istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.