Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Öğrenciler yaban hayatını öğrendi

EĞİTİM 03.03.2017 - 17:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3052+ kez okundu.
 

Öğrenciler yaban hayatını öğrendi

Aydın'da 3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle Yörük Ali Efe İlkokulu öğrencilerine, Aydın Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Tabiat Eğitim Merkezinde yaban hayatı ile ilgili eğitim verildi.

AYDIN- Öğrenciler Tabiat Eğitim Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Eğitim esnasında yaban hayatı ile ilgili çizgi film izlediler. Yaban Hayatı ile ilgili eğitimi tamamlayan öğrenciler sertifikalarını ve şube müdürlüğünün kendileri için hazırlamış oldukları hediyeleri aldılar. Öğrenciler yapılan eğitimden oldukça mutlu ayrıldılar. Öğrencilerin yaban hayatını görerek öğrendiği eğitime, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürü Özcan Öselmiş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hasan Paşalı, Orman Mühendisi Ali Aydın, şube personeli ve öğrenciler katıldı. Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günday, öğrencilerin yaban hayatına duyarlılıkların erken başlamasının önemli olduğunu ifade ederek, “Dünya sadece insanların değil, tüm canlılarındır. Bizler giderek yaban hayatının yaşam alanlarını kısıtlıyoruz. Bizler, Aydın’da yaban hayatını izleyebilme açısından çok şanslıyız. Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Bafa Gölü, Azap Gölü gibi alanlarımız mevcut. Buralara giderek yaban hayatını gözlemleme şansına sahibiz. Yaban hayatı da diğer hayatlar kadar değeri hak eden, vazgeçilmez bir hayattır. Onları yok edersek, kendimizi de yok ederiz” dedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürü Özcan Öselmiş, Birleşmiş Milletlerin 3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan ettiğini ifade ederek, yaban hayatının önemine dikkat çekti. Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hasan Paşalı, öğrencilere yaban hayatı zenginliğinin çok fazla olduğunu, hayvanları korumak ve yaralıları tedavi ederek tekrar doğaya salmalarının görevleri olduğunu söyledi. Orman Mühendisi Ali Aydın ise Tabiat Eğitim Merkezi’nde şimdiye kadar 245 grupta 3 bin 500 öğrenciye eğitim verildiğini, öncelikli olarak ülkemizdeki yaban hayvanlarını tanıttıkları ifade etti. Aydın, Tabiat Eğitim Merkezi’ni öğrencilerle birlikte gezerek, gerekli bilgileri ve açıklamaları öğrencilere aktardı.
Aydın'da 3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle Yörük Ali Efe İlkokulu öğrencilerine, Aydın Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Tabiat Eğitim Merkezinde yaban hayatı ile ilgili eğitim verildi.

AYDIN- Öğrenciler Tabiat Eğitim Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Eğitim esnasında yaban hayatı ile ilgili çizgi film izlediler. Yaban Hayatı ile ilgili eğitimi tamamlayan öğrenciler sertifikalarını ve şube müdürlüğünün kendileri için hazırlamış oldukları hediyeleri aldılar. Öğrenciler yapılan eğitimden oldukça mutlu ayrıldılar.

Öğrencilerin yaban hayatını görerek öğrendiği eğitime, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürü Özcan Öselmiş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hasan Paşalı, Orman Mühendisi Ali Aydın, şube personeli ve öğrenciler katıldı.

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günday, öğrencilerin yaban hayatına duyarlılıkların erken başlamasının önemli olduğunu ifade ederek, “Dünya sadece insanların değil, tüm canlılarındır. Bizler giderek yaban hayatının yaşam alanlarını kısıtlıyoruz. Bizler, Aydın’da yaban hayatını izleyebilme açısından çok şanslıyız. Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Bafa Gölü, Azap Gölü gibi alanlarımız mevcut. Buralara giderek yaban hayatını gözlemleme şansına sahibiz. Yaban hayatı da diğer hayatlar kadar değeri hak eden, vazgeçilmez bir hayattır. Onları yok edersek, kendimizi de yok ederiz” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürü Özcan Öselmiş, Birleşmiş Milletlerin 3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan ettiğini ifade ederek, yaban hayatının önemine dikkat çekti.

Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hasan Paşalı, öğrencilere yaban hayatı zenginliğinin çok fazla olduğunu, hayvanları korumak ve yaralıları tedavi ederek tekrar doğaya salmalarının görevleri olduğunu söyledi.

Orman Mühendisi Ali Aydın ise Tabiat Eğitim Merkezi’nde şimdiye kadar 245 grupta 3 bin 500 öğrenciye eğitim verildiğini, öncelikli olarak ülkemizdeki yaban hayvanlarını tanıttıkları ifade etti. Aydın, Tabiat Eğitim Merkezi’ni öğrencilerle birlikte gezerek, gerekli bilgileri ve açıklamaları öğrencilere aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.