Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Öğrenciler TEMA Vakfı gönüllüsü oldu

GENEL 14.04.2018 - 11:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4123+ kez okundu.
 

Öğrenciler TEMA Vakfı gönüllüsü oldu

Aydın Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu’nun 12 sınıfı ve bu sınıflarda okuyan 224 öğrenci, velilerinin onayları ile TEMA Vakfı gönüllüsü oldu.

AYDIN -  Öğrenciler 25 yıldır toprak, orman, su, hava ve doğal varlıkların korunup geliştirilmesi için çaba gösteren, ülke genelinde 700 bini aşan, Aydın’da 20 bine yaklaşan gönüllülerin arasına katıldı. TEMA Vakfı Aydın İl temsilcisi Mehmet Özdemir, okula adını veren Mahmut Esat Özdemir’in başarılarının önemine dikkat çekerek şu sözleri kaydetti: “Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu öğretmen, veli ve öğrenciler, okula adı verilen Kuvayi Milliye’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, 23.Nisan.1920 TBMM’nin I.dönem İzmir Milletvekili, TBMM’nin Dışişleri, Anayasa Komisyonları üyesi, Teşkilat-ı Esasiye, Medeni Kanunu, Cumhuriyetin temel kanunlarının çıkarılmasında Adliye (Adalet) Bakanı, I. İzmir İktisat Kongresi, kapitülasyonların kaldırılması, İktisat Vekili (Bakanı) olarak örnek çalışmalara imza atmıştır. Lahey Adalet Divanına götürülen davada gösterdiği üstün başarısı ve 1934 yılında çıkarılan soyadı kanunu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine Bozkurt soyadı verilmiştir. 21.Aralık.1943 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Türk Milletinin takdiri ile TBMM’de İzmir Milletvekili olan Mahmut Esat Bozkurt beyin kanaması sonucu aramızdan ayrılmış, ancak hizmetleriyle sonsuza kadar Türk Milletinin sinesinde yaşayacaktır. Hak ve adalet savunucusunun adını taşıyan okulumuzda, geleceğin mimarları öğretmenlerimiz eliyle geleceğe hazırlanan öğrencilerimiz arasından yeni Mahmut Esat Bozkut’lar çıkacak, vatanımızı, Türk Milleti’mizin birlik ve bütünlüğünü, bereketli topraklarımızı, ormanımızı, temiz su ve havamızı koruyacaklar, hayatı geleceğe taşımak için çalışacaklardır. Toplumsal barışın topraktan geleceğini bilen, bilimle buluşmuş, ekolojik okur yazar bir toplumun oluşmasını sağlayacaklardır.” Özdemir, Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerine, TEMA Vakfı Türkmen Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman’a TEMA Vakfı’na verdikleri destek için TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği gönüllüleri adına teşekkür etti.
Aydın Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu’nun 12 sınıfı ve bu sınıflarda okuyan 224 öğrenci, velilerinin onayları ile TEMA Vakfı gönüllüsü oldu.

AYDIN -  Öğrenciler 25 yıldır toprak, orman, su, hava ve doğal varlıkların korunup geliştirilmesi için çaba gösteren, ülke genelinde 700 bini aşan, Aydın’da 20 bine yaklaşan gönüllülerin arasına katıldı.

TEMA Vakfı Aydın İl temsilcisi Mehmet Özdemir, okula adını veren Mahmut Esat Özdemir’in başarılarının önemine dikkat çekerek şu sözleri kaydetti:

“Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu öğretmen, veli ve öğrenciler, okula adı verilen Kuvayi Milliye’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, 23.Nisan.1920 TBMM’nin I.dönem İzmir Milletvekili, TBMM’nin Dışişleri, Anayasa Komisyonları üyesi, Teşkilat-ı Esasiye, Medeni Kanunu, Cumhuriyetin temel kanunlarının çıkarılmasında Adliye (Adalet) Bakanı, I. İzmir İktisat Kongresi, kapitülasyonların kaldırılması, İktisat Vekili (Bakanı) olarak örnek çalışmalara imza atmıştır. Lahey Adalet Divanına götürülen davada gösterdiği üstün başarısı ve 1934 yılında çıkarılan soyadı kanunu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine Bozkurt soyadı verilmiştir.

21.Aralık.1943 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Türk Milletinin takdiri ile TBMM’de İzmir Milletvekili olan Mahmut Esat Bozkurt beyin kanaması sonucu aramızdan ayrılmış, ancak hizmetleriyle sonsuza kadar Türk Milletinin sinesinde yaşayacaktır.

Hak ve adalet savunucusunun adını taşıyan okulumuzda, geleceğin mimarları öğretmenlerimiz eliyle geleceğe hazırlanan öğrencilerimiz arasından yeni Mahmut Esat Bozkut’lar çıkacak, vatanımızı, Türk Milleti’mizin birlik ve bütünlüğünü, bereketli topraklarımızı, ormanımızı, temiz su ve havamızı koruyacaklar, hayatı geleceğe taşımak için çalışacaklardır. Toplumsal barışın topraktan geleceğini bilen, bilimle buluşmuş, ekolojik okur yazar bir toplumun oluşmasını sağlayacaklardır.”

Özdemir, Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerine, TEMA Vakfı Türkmen Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman’a TEMA Vakfı’na verdikleri destek için TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği gönüllüleri adına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.