Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Öğrenciler Sakız Koyunu Çiftliği’ni ziyaret etti

EKONOMİ 09.12.2019 - 19:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2785+ kez okundu.
 

Öğrenciler Sakız Koyunu Çiftliği’ni ziyaret etti

Başkan Çerçioğlu'nun kurduğu Sakız Koyunu Çiftliği bilimsel çalışmalara da yardımcı oluyor

AYDIN - Çine çaparı ve sakız koyunlarıyla honamlı keçilerine ev sahipliği yapan Türkiye'deki tek işletme olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Sakız Koyunu Çiftliği’nin, bilimsel çalışmalarla da öne çıktığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, hocalarıyla birlikte çiftliği ziyaret ederek, hem derslerini burada yaptı hem de hayvanları inceleme fırsatı buldu. Çiftlikte derslerinin bir bölümünü yapan 3. sınıf öğrencilerine hocaları tarafından iki gün boyunca çiftlikteki hayvanların özellikleri anlatıldı. Hayvanların yaş tayinleri ve karakteristik özellikleri uygulamalı olarak gösterilirken, süt sağım işlemi, yem hazırlanması, yemlemenin nasıl yapıldığı da yine çiftlik personeli veteriner hekimler tarafından anlatıldı. Bunun yanı sıra çiftliğin veteriner hekimleri tarafından hayvanların verimliliklerini izlemek için yapılan soy takibi ve hastalıklara karşı uygulanan prosedürler de gösterildi. Ayrıca öğrencilere "Aile Tipi Koyunculuk Projesi"nin amaçları ve projenin hedefleri anlatıldı. Öğrenciler, Sakız Koyunu Çiftliği'ni açarak hayvan genlerini koruduğu, gelecek nesillere aktarılmasına vesile olduğu ve uygulamalı olarak işledikleri ders için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.
Başkan Çerçioğlu'nun kurduğu Sakız Koyunu Çiftliği bilimsel çalışmalara da yardımcı oluyor

AYDIN - Çine çaparı ve sakız koyunlarıyla honamlı keçilerine ev sahipliği yapan Türkiye'deki tek işletme olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Sakız Koyunu Çiftliği’nin, bilimsel çalışmalarla da öne çıktığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, hocalarıyla birlikte çiftliği ziyaret ederek, hem derslerini burada yaptı hem de hayvanları inceleme fırsatı buldu.

Çiftlikte derslerinin bir bölümünü yapan 3. sınıf öğrencilerine hocaları tarafından iki gün boyunca çiftlikteki hayvanların özellikleri anlatıldı. Hayvanların yaş tayinleri ve karakteristik özellikleri uygulamalı olarak gösterilirken, süt sağım işlemi, yem hazırlanması, yemlemenin nasıl yapıldığı da yine çiftlik personeli veteriner hekimler tarafından anlatıldı.

Bunun yanı sıra çiftliğin veteriner hekimleri tarafından hayvanların verimliliklerini izlemek için yapılan soy takibi ve hastalıklara karşı uygulanan prosedürler de gösterildi. Ayrıca öğrencilere "Aile Tipi Koyunculuk Projesi"nin amaçları ve projenin hedefleri anlatıldı.

Öğrenciler, Sakız Koyunu Çiftliği'ni açarak hayvan genlerini koruduğu, gelecek nesillere aktarılmasına vesile olduğu ve uygulamalı olarak işledikleri ders için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.