Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Öğrenciler, nereyi, neye göre tercih etmeli?

EĞİTİM 09.08.2018 - 18:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2995+ kez okundu.
 

Öğrenciler, nereyi, neye göre tercih etmeli?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir tercih dönemine girmek üzereyiz. Aileler ve öğrenciler “hangi üniversite/program” konusunu şu an bütün evlerde konuşmakta.

AYDIN- Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, tercihlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Fakat öğrencinin başarısında seçilecek üniversitenin ve programın tek veya temel belirleyici olduğunu düşünenler yanılıyorlar. Çünkü hızla değişen dünyada, bugün öğrenilen içerik değil, değişime ayak uydurabilme yetkinlikleri ön plana çıkıyor. Bazı mesleklerin yıldızı sönerken, birçok yeni meslek doğuyor” dedi. ÜNİVERSİTE TERCİHİ YAPARKEN SORMANIZ GEREKEN SORULAR Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, şu görüşlerini paylaştı: “Gitmek istediğiniz bölümdeki tam zamanlı öğretim üyesi oranı Öğretim üyelerinin yüzde kaçı dünyanın ilk 500 üniversitesinden diplomalı Öğretim üyelerinin girdiği ders saati miktarı Mezunlarının yüzde kaçı maaşlı çalışıyor, yüzde kaçı kendi işini kurmuş, yüzde kaçı yurtdışında, yüzde kaçı yüksek lisans yapmış? Kampüste öğrenci başına ne kadar alan düşmekte Öğrenci başına yapılan harcama ne kadardır Programlar arası yatay geçiş, yandal, çift anadal ne derece kolay ve sıklığı nedir Öğrencilerin yüzde kaçı yurtdışı programlardan yararlanıyor Uygulamalı proje, yarı zamanlı iş imkanı sağlıyor mu İŞTE TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK), "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017" sonuçlarını geçen sene açıklamıştı. Gerçek değerleri öğrencilerimiz buradan takip edebilir. https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/1095/2017_gyue_siralama.pdf HANGİ ŞEHİR SORUSUNUN CEVABI CNBC-e Business Dergisi, ‘Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri’ araştırmasının üçüncüsünü açıkladı. Araştırma, eğitim, sağlık, kent hayatı, güvenlik, sanat ve ekonomi olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Araştırma sonucunda, Türkiye'nin en yaşanabilir kenti, Ankara olarak belirlenirken, İstanbul 5. sırada, İzmir ise 9. sırada yer aldı. Dergi'nin, ‘Türkiye'nin En Yaşanabilir Kentleri’ üçüncü araştırması sıralaması şöyle: 1. Ankara, 2. Eskişehir, 3. Isparta, 4. Trabzon, 5. İstanbul, 6. Artvin, 7. Bolu, 8. Antalya, 9. İzmir, 10. Rize, 11. Kırıkkale Son söz: hangi programı seçerse seçsin, kariyerini planlama ve kendisi için gereken profesyonel yetkinlikleri geliştirme sorumluluğu öncelikli olarak öğrencidedir.”
Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir tercih dönemine girmek üzereyiz. Aileler ve öğrenciler “hangi üniversite/program” konusunu şu an bütün evlerde konuşmakta.

AYDIN- Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, tercihlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Fakat öğrencinin başarısında seçilecek üniversitenin ve programın tek veya temel belirleyici olduğunu düşünenler yanılıyorlar. Çünkü hızla değişen dünyada, bugün öğrenilen içerik değil, değişime ayak uydurabilme yetkinlikleri ön plana çıkıyor. Bazı mesleklerin yıldızı sönerken, birçok yeni meslek doğuyor” dedi.

ÜNİVERSİTE TERCİHİ YAPARKEN SORMANIZ GEREKEN SORULAR

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, şu görüşlerini paylaştı:

“Gitmek istediğiniz bölümdeki tam zamanlı öğretim üyesi oranı

Öğretim üyelerinin yüzde kaçı dünyanın ilk 500 üniversitesinden diplomalı

Öğretim üyelerinin girdiği ders saati miktarı

Mezunlarının yüzde kaçı maaşlı çalışıyor, yüzde kaçı kendi işini kurmuş, yüzde kaçı yurtdışında, yüzde kaçı yüksek lisans yapmış?

Kampüste öğrenci başına ne kadar alan düşmekte

Öğrenci başına yapılan harcama ne kadardır

Programlar arası yatay geçiş, yandal, çift anadal ne derece kolay ve sıklığı nedir

Öğrencilerin yüzde kaçı yurtdışı programlardan yararlanıyor

Uygulamalı proje, yarı zamanlı iş imkanı sağlıyor mu

İŞTE TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK), "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017" sonuçlarını geçen sene açıklamıştı. Gerçek değerleri öğrencilerimiz buradan takip edebilir.

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/1095/2017_gyue_siralama.pdf

HANGİ ŞEHİR SORUSUNUN CEVABI

CNBC-e Business Dergisi, ‘Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri’ araştırmasının üçüncüsünü açıkladı. Araştırma, eğitim, sağlık, kent hayatı, güvenlik, sanat ve ekonomi olmak üzere 6 kategoride yapıldı.

Araştırma sonucunda, Türkiye'nin en yaşanabilir kenti, Ankara olarak belirlenirken, İstanbul 5. sırada, İzmir ise 9. sırada yer aldı.

Dergi'nin, ‘Türkiye'nin En Yaşanabilir Kentleri’ üçüncü araştırması sıralaması şöyle:

1. Ankara, 2. Eskişehir, 3. Isparta, 4. Trabzon, 5. İstanbul, 6. Artvin,

7. Bolu, 8. Antalya, 9. İzmir, 10. Rize, 11. Kırıkkale

Son söz: hangi programı seçerse seçsin, kariyerini planlama ve kendisi için gereken profesyonel yetkinlikleri geliştirme sorumluluğu öncelikli olarak öğrencidedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.