Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

NTO artan kalitesini tescilledi

EKONOMİ 03.04.2017 - 13:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3958+ kez okundu.
 

NTO artan kalitesini tescilledi

Nazilli Ticaret Odası kalite yönetim sistemi denetimini başarıyla gerçekleştirdi

AYDIN- Nazilli Ticaret Odası’nda (NTO) geçtiğimiz günlerde ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ilk ara denetimi de yapıldı. Denetimler TÜV Rheinland bağımsız denetçilerinden Cenap Başarık tarafından gerçekleştirildi. Örnek teşkil edebilecek birçok uygulamanın yer aldığı NTO’ya denetmenden tam not geldi. Denetimler esnasında üst Yönetimin faaliyetleri, hedefleri, stratejik plana bağlılık gibi hususların kanıtları incelendi. Kurum içerisinde birimlerin işleyişi ve süreçler hakkında detaylı analizler yapıldı. Süreçlere yönelik herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmedi. Özellikle Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ın yürüttüğü faaliyetler ile Genel Sekreter Lütfi Özkal tarafından üretilen formlar denetmen Cenap Başarık’ın büyük takdirini topladı. Başkan Arslan’ın bölgesel sorunlara olan duyarlılığını takdir eden denetmen Başarık, aynı gün NTO’nun aylık olağan Meclis toplantısına katıldı. Toplantıda Meclis üyelerini sistem hakkında bilgilendirdi. Denetim sırasında edindiği bilgileri aktardı. NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, kurumdaki personelden yönetim kuruluna, meclise ve komitelere uzanan süreçte toplam kaliteye ulaşmak istediklerini ifade etti. Sadece yönetimin kaliteye odaklanmasıyla ya da personeli kaliteye zorlamakla bu işin olamayacağını aktaran Arslan, yönetim organlarının, personelin ve yardımcı organların tamamının kaliteye odaklanması gerektiğine ve kalite sürecini tanıması gerektiğine inandığını sözlerine ekledi. Nazilli Ticaret Odası’nın Kalite Yönetim Sistemi konusunda çok başarılı olduğunu belirten Arslan, “Aydın ve çevre ilçeleri için birçok çalışmada örnek alınacak öncü bir kurum olduk. Nazilli Ticaret Odası, Aydın bölgesinde öncü Kurum olabilir” dedi.
Nazilli Ticaret Odası kalite yönetim sistemi denetimini başarıyla gerçekleştirdi

AYDIN- Nazilli Ticaret Odası’nda (NTO) geçtiğimiz günlerde ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ilk ara denetimi de yapıldı.

Denetimler TÜV Rheinland bağımsız denetçilerinden Cenap Başarık tarafından gerçekleştirildi. Örnek teşkil edebilecek birçok uygulamanın yer aldığı NTO’ya denetmenden tam not geldi. Denetimler esnasında üst Yönetimin faaliyetleri, hedefleri, stratejik plana bağlılık gibi hususların kanıtları incelendi. Kurum içerisinde birimlerin işleyişi ve süreçler hakkında detaylı analizler yapıldı. Süreçlere yönelik herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmedi.

Özellikle Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ın yürüttüğü faaliyetler ile Genel Sekreter Lütfi Özkal tarafından üretilen formlar denetmen Cenap Başarık’ın büyük takdirini topladı. Başkan Arslan’ın bölgesel sorunlara olan duyarlılığını takdir eden denetmen Başarık, aynı gün NTO’nun aylık olağan Meclis toplantısına katıldı. Toplantıda Meclis üyelerini sistem hakkında bilgilendirdi. Denetim sırasında edindiği bilgileri aktardı.

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, kurumdaki personelden yönetim kuruluna, meclise ve komitelere uzanan süreçte toplam kaliteye ulaşmak istediklerini ifade etti. Sadece yönetimin kaliteye odaklanmasıyla ya da personeli kaliteye zorlamakla bu işin olamayacağını aktaran Arslan, yönetim organlarının, personelin ve yardımcı organların tamamının kaliteye odaklanması gerektiğine ve kalite sürecini tanıması gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.

Nazilli Ticaret Odası’nın Kalite Yönetim Sistemi konusunda çok başarılı olduğunu belirten Arslan, “Aydın ve çevre ilçeleri için birçok çalışmada örnek alınacak öncü bir kurum olduk. Nazilli Ticaret Odası, Aydın bölgesinde öncü Kurum olabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.