Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Novada’dan İlk Yardım eğitimi

SAĞLIK 04.05.2017 - 21:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3106+ kez okundu.
 

Novada’dan İlk Yardım eğitimi

Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları ve öğrencileri tarafından gerçekleşen İlk Yardım Eğitimi’nde Söke halkı bilgileniyor.

AYDIN- 6 Mayıs 2017 tarihinde,14:00-18:00 saatleri arası, Novada Outlet Söke’de gerçekleştirilecek etkinlikte Acil Yardım Müdahalelerinin uygulamalı olarak gösterileceği stantlar oluşturulacak. Edinilen bilgiye göre, bu stantlar;  acil yardım bilgilendirme (112’ yi doğru kullanma), kardiyo-pulmoner resüsitasyon (CPR), hava yolu tıkanıklıkları, kırık-çıkık-burkulmalar, kanamalar, zehirlenmeler (arı, böcek sokması, kimyasal içilmesi vs) ve yanıklar olmak üzere yedi stanttan oluşacaktır. Her bir stantta bir öğretim elemanı refakatinde belirlenen öğrencileri görev alacaklardır. Etkinlikte görev alacak öğrencilerin bir kısmı canlı manken olarak bir kısmı ise uygulama ve bilgilendirme stantlarında eğitimci olarak görev alacaklardır. Her bir stantta öğrencilerin yanında öğretim elemanları ve ATT-DER üyeleri de görev alacaklardır. Bu arada çocuklarımızı da unutmadık. Her yaştan bireyin ilk yardım konusunda yapabileceği ve/veya yapmaması gerekenlerin olduğu ve bu konuda bilgilendirilme ihtiyacı olduğunu düşünerek çocuklar içinde ayrı bir stant oluşturuldu. Öğrenciler ile birlikte hem yetişkinler hem de çocuklar için konu ile ilgili broşür hazırlandı. İlk Yardım Eğitimi ile ilgili şu bilgiler verildi: “Ülkelerin gelişmişlik ve refah düzeyini gösteren en önemli kriterlerden biri sağlık göstergeleridir. Son yıllarda ülke ekonomilerinin büyük bir bölümünü oluşturan sağlık hizmetleri aynı zamanda da hizmet sektörünün önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu kadar büyük ve önemli bir sektörde hizmet verecek olan Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin nitelikli birer sağlık profesyoneli olma yolunda; hem teorik hem de uygulamalı derslerde kaliteli eğitim alarak, iyi yetişmelerini sağlamak en temel amacımızdır. İnsanların yaşamına mal olabilecek, hata kabul etmeyen bir alan olan sağlık sektöründe çalışacak öğrencilerimizin mesleki donanım sahibi olarak yetişmelerini sağlamayı oldukça önemsiyoruz. Bu kapsamda 2016-2017 yılında Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü koordinatörlüğünde, öğretim elemanlarının katılımında Bilimsel Araştırma Alt Yapı Projesi hazırlandı. Proje kapsamında 3 temel etkinlik belirlendi. Birinci aşamada; öğrencilerin yüksekokuldan, uygulama alanlarında çalışan sağlık personellerinin de öğrencilerden beklentileri belirlenerek eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla bilimsel araştırma yapıldı. İkinci aşamada; öğrencilerin daha nitelikli ve yetkin birer sağlık personeli adayı olarak yetişebilmeleri için yüksekokul bünyesinde uygulama laboratuvarı oluşturuldu. Üçüncü aşamada ise; yüksekokulu halka tanıtmak, öğrencilerin hem sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri hem de halkla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştireceğimiz etkinlikle Söke halkının ilk yardım konusunda farkındalığını arttırmak ve 112 Acil Servis ekibi gelinceye kadar her türlü sağlık sorununda bireylerin yapabilecekleri müdahaleleri uygulamalı olarak göstermek amaçlandı.”
Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları ve öğrencileri tarafından gerçekleşen İlk Yardım Eğitimi’nde Söke halkı bilgileniyor.

AYDIN- 6 Mayıs 2017 tarihinde,14:00-18:00 saatleri arası, Novada Outlet Söke’de gerçekleştirilecek etkinlikte Acil Yardım Müdahalelerinin uygulamalı olarak gösterileceği stantlar oluşturulacak.

Edinilen bilgiye göre, bu stantlar;  acil yardım bilgilendirme (112’ yi doğru kullanma), kardiyo-pulmoner resüsitasyon (CPR), hava yolu tıkanıklıkları, kırık-çıkık-burkulmalar, kanamalar, zehirlenmeler (arı, böcek sokması, kimyasal içilmesi vs) ve yanıklar olmak üzere yedi stanttan oluşacaktır. Her bir stantta bir öğretim elemanı refakatinde belirlenen öğrencileri görev alacaklardır. Etkinlikte görev alacak öğrencilerin bir kısmı canlı manken olarak bir kısmı ise uygulama ve bilgilendirme stantlarında eğitimci olarak görev alacaklardır. Her bir stantta öğrencilerin yanında öğretim elemanları ve ATT-DER üyeleri de görev alacaklardır. Bu arada çocuklarımızı da unutmadık. Her yaştan bireyin ilk yardım konusunda yapabileceği ve/veya yapmaması gerekenlerin olduğu ve bu konuda bilgilendirilme ihtiyacı olduğunu düşünerek çocuklar içinde ayrı bir stant oluşturuldu. Öğrenciler ile birlikte hem yetişkinler hem de çocuklar için konu ile ilgili broşür hazırlandı.

İlk Yardım Eğitimi ile ilgili şu bilgiler verildi:

“Ülkelerin gelişmişlik ve refah düzeyini gösteren en önemli kriterlerden biri sağlık göstergeleridir. Son yıllarda ülke ekonomilerinin büyük bir bölümünü oluşturan sağlık hizmetleri aynı zamanda da hizmet sektörünün önemli bir parçası haline gelmiştir.

Bu kadar büyük ve önemli bir sektörde hizmet verecek olan Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin nitelikli birer sağlık profesyoneli olma yolunda; hem teorik hem de uygulamalı derslerde kaliteli eğitim alarak, iyi yetişmelerini sağlamak en temel amacımızdır. İnsanların yaşamına mal olabilecek, hata kabul etmeyen bir alan olan sağlık sektöründe çalışacak öğrencilerimizin mesleki donanım sahibi olarak yetişmelerini sağlamayı oldukça önemsiyoruz.

Bu kapsamda 2016-2017 yılında Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü koordinatörlüğünde, öğretim elemanlarının katılımında Bilimsel Araştırma Alt Yapı Projesi hazırlandı. Proje kapsamında 3 temel etkinlik belirlendi.

Birinci aşamada; öğrencilerin yüksekokuldan, uygulama alanlarında çalışan sağlık personellerinin de öğrencilerden beklentileri belirlenerek eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla bilimsel araştırma yapıldı.

İkinci aşamada; öğrencilerin daha nitelikli ve yetkin birer sağlık personeli adayı olarak yetişebilmeleri için yüksekokul bünyesinde uygulama laboratuvarı oluşturuldu.

Üçüncü aşamada ise; yüksekokulu halka tanıtmak, öğrencilerin hem sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri hem de halkla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştireceğimiz etkinlikle Söke halkının ilk yardım konusunda farkındalığını arttırmak ve 112 Acil Servis ekibi gelinceye kadar her türlü sağlık sorununda bireylerin yapabilecekleri müdahaleleri uygulamalı olarak göstermek amaçlandı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.