Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nostaljiyi teknoloji ile buluşturdu

SANAT 09.05.2017 - 10:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3583+ kez okundu.
 

Nostaljiyi teknoloji ile buluşturdu

Hurdaya düşen gramafonları yeniden hayat veriyor

AYDIN- Aydın'da KOSGEB kredisi ile kendisine iş kuran Naime Gümüş adlı bir kadın girişimci, eskilerin bir tutkusu olan geçmişten günümüze taşıdığı seslerle geleceğe çok büyük bir miras bırakan müziklerin seslendirildiği gramofonları hurdaya düşmekten kurtardı. Nostalji ile teknolojiyi buluşturan Naime Gümüş'ün dükkanına gelen herkes bir yandan maziye yolculuk yaparken diğer yandan da tarihle teknolojinin buluşmasına tanıklık ediyor. Türkiye'de efsane sanatçılar Zeki Müren, Yaşar Özel, Ajda Pekkan gibi ünlü isimlerin seslerinin kayıtlı olduğu her biri yarım asra aşkın anıları taşıyan plakların seslendirildiği gramofonlar, Aydınlı kadın girişimci Naime Gümüş'ün girişimleri sonucu Hindistan'da yeniden dizayn edilerek yeniden eski eserleri seslendirmeye başladı. Hostes kızı sayesinde dünyanın çeşitli ülkelerine gidip gelen Naime Gümüş, yaklaşık 1.5 yıl önce Aydın'a taşınıp hayatını bu şehirde sürdürmeye karar verince çeyrek asırdan bu yana hayalini kurduğu bir işi hayat vermeye karar verdi. Düşüncesini ve hayallerini projelendiren ev hanımı Naime Gümüş, KOSGEB'e başvurdu ve projesi destek almaya hak kazandı. Aydın Efeler İlçesi Kurtuluş Mahallesi Turistik Parkı'nın karşısında Tılsım adı altında otantik hediyelik eşya dükkanı açan Gümüş, şimdi Hindistan, Pakistan, Nepal, Endonazya, Güney Amerika ve Brezilya ile çalmaya başladı. Özellikle nostaljiye ve farklılığa düşkün olanların uğrak yeri haline gelen Tılsım Adlı dükkanın sahibi Gümüş, "Aslında iyi bir gözlemciyimdir. Hostes kızımın işi dolayısıyla gezip dolaştığım tüm ülkelerde farklı ve ilginç bulduğum her şeyi hafızama kaydettim. Hatta görüştüğüm kişiler de oldu. Uzakdoğu'nun büyülü dünyasını Aydın'a taşımak için yola çıktım. Ortaya güzel sonuçlar çıktı. Şimdi yaşı ileri olanları nostalji ile genç olanları da teknoloji ile nostaljinin harmanlandığı bu ürünlerle buluşturuyoruz" dedi.
Hurdaya düşen gramafonları yeniden hayat veriyor

AYDIN- Aydın'da KOSGEB kredisi ile kendisine iş kuran Naime Gümüş adlı bir kadın girişimci, eskilerin bir tutkusu olan geçmişten günümüze taşıdığı seslerle geleceğe çok büyük bir miras bırakan müziklerin seslendirildiği gramofonları hurdaya düşmekten kurtardı. Nostalji ile teknolojiyi buluşturan Naime Gümüş'ün dükkanına gelen herkes bir yandan maziye yolculuk yaparken diğer yandan da tarihle teknolojinin buluşmasına tanıklık ediyor.

Türkiye'de efsane sanatçılar Zeki Müren, Yaşar Özel, Ajda Pekkan gibi ünlü isimlerin seslerinin kayıtlı olduğu her biri yarım asra aşkın anıları taşıyan plakların seslendirildiği gramofonlar, Aydınlı kadın girişimci Naime Gümüş'ün girişimleri sonucu Hindistan'da yeniden dizayn edilerek yeniden eski eserleri seslendirmeye başladı. Hostes kızı sayesinde dünyanın çeşitli ülkelerine gidip gelen Naime Gümüş, yaklaşık 1.5 yıl önce Aydın'a taşınıp hayatını bu şehirde sürdürmeye karar verince çeyrek asırdan bu yana hayalini kurduğu bir işi hayat vermeye karar verdi. Düşüncesini ve hayallerini projelendiren ev hanımı Naime Gümüş, KOSGEB'e başvurdu ve projesi destek almaya hak kazandı. Aydın Efeler İlçesi Kurtuluş Mahallesi Turistik Parkı'nın karşısında Tılsım adı altında otantik hediyelik eşya dükkanı açan Gümüş, şimdi Hindistan, Pakistan, Nepal, Endonazya, Güney Amerika ve Brezilya ile çalmaya başladı.

Özellikle nostaljiye ve farklılığa düşkün olanların uğrak yeri haline gelen Tılsım Adlı dükkanın sahibi Gümüş, "Aslında iyi bir gözlemciyimdir. Hostes kızımın işi dolayısıyla gezip dolaştığım tüm ülkelerde farklı ve ilginç bulduğum her şeyi hafızama kaydettim. Hatta görüştüğüm kişiler de oldu. Uzakdoğu'nun büyülü dünyasını Aydın'a taşımak için yola çıktım. Ortaya güzel sonuçlar çıktı. Şimdi yaşı ileri olanları nostalji ile genç olanları da teknoloji ile nostaljinin harmanlandığı bu ürünlerle buluşturuyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.