Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nevruz kutlamalarında renkli görüntüler

GÜNCEL 21.03.2017 - 15:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3072+ kez okundu.
 

Nevruz kutlamalarında renkli görüntüler

Aydın’da düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları sıcak hava ile birlikte renkli görüntülere sahne oldu.

AYDIN- Tüm yurtta olduğu gibi 21 Mart Nevruz Bayramı, Aydın’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nevruz kutlamaları sırasında gerçekleşen geleneksek gösteriler, renkli görüntülere sahne oldu. ADÜ Merkez Yerleşkesinde düzenlenen Nevruz etkinliklerine Aydın Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay, ADÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Recai Tunca, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz, kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri, davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ADÜ Yrd. Doç.Dr. Ahmet Toksoy yaptı. Toksoy, “Türklerin Nevruz’u, Ergenekon’dan çıkışı ile Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, Selçuklular, Karahanlılar ve Osmanlılar zamanında çok büyük törenlerle kutlamışlardır” dedi. Aydın Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, “Yenigün Nevruz yılın başlangıcıdır. Yılın başlangıcının baharla olması çok anlamlı. Baharın başlangıcı, işte havanın ısınmaya başlayıp suyun yürüyüp bitkilerin canlanması ile olur. 21 Mart aynı zamanda gündüz ve gecenin eşit olduğu yani günlerin daha da uzamaya başladığı günlerin başlangıcıdır. Biz bugünümüzün şenlikli olmasını diliyoruz” dedi. Öğrencilerin Nevruz Bayramı ile ilgili şiirlerini okumalarının ardından, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehteran Takımı gösterisini sundu. Grup Zen söylediği şarkılarla davetlilere güzel anlar yaşattı. Şarkıların ardından Aydın Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay ve ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ile protokol üyelerinin Nevruz’un simgesi olan Nevruz ateşini yakmasıyla devam edildi. Nevruz ateşinin üzerinden sırayla atlayan protokol üyeleri renkli görüntüler oluşturdu. Aydın’daki törenler Nevruz’un simlerinden olan demir dövme geleneğinin yerine getirilmesiyle son buldu.
Aydın’da düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları sıcak hava ile birlikte renkli görüntülere sahne oldu.

AYDIN- Tüm yurtta olduğu gibi 21 Mart Nevruz Bayramı, Aydın’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nevruz kutlamaları sırasında gerçekleşen geleneksek gösteriler, renkli görüntülere sahne oldu. ADÜ Merkez Yerleşkesinde düzenlenen Nevruz etkinliklerine Aydın Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay, ADÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Recai Tunca, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz, kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri, davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ADÜ Yrd. Doç.Dr. Ahmet Toksoy yaptı. Toksoy, “Türklerin Nevruz’u, Ergenekon’dan çıkışı ile Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, Selçuklular, Karahanlılar ve Osmanlılar zamanında çok büyük törenlerle kutlamışlardır” dedi.

Aydın Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, “Yenigün Nevruz yılın başlangıcıdır. Yılın başlangıcının baharla olması çok anlamlı. Baharın başlangıcı, işte havanın ısınmaya başlayıp suyun yürüyüp bitkilerin canlanması ile olur. 21 Mart aynı zamanda gündüz ve gecenin eşit olduğu yani günlerin daha da uzamaya başladığı günlerin başlangıcıdır. Biz bugünümüzün şenlikli olmasını diliyoruz” dedi.

Öğrencilerin Nevruz Bayramı ile ilgili şiirlerini okumalarının ardından, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehteran Takımı gösterisini sundu. Grup Zen söylediği şarkılarla davetlilere güzel anlar yaşattı. Şarkıların ardından Aydın Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay ve ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ile protokol üyelerinin Nevruz’un simgesi olan Nevruz ateşini yakmasıyla devam edildi. Nevruz ateşinin üzerinden sırayla atlayan protokol üyeleri renkli görüntüler oluşturdu. Aydın’daki törenler Nevruz’un simlerinden olan demir dövme geleneğinin yerine getirilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.