Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nevruz İncirliova’da coşkuyla kutlandı.

KÜLTÜR 21.03.2017 - 16:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3143+ kez okundu.
 

Nevruz İncirliova’da coşkuyla kutlandı.

21 Mart Nevruz Bahar Bayramı, İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde coşkuyla kutlandı.

AYDIN- Nevruz Ateşi’nin yakılmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Nevruz, Türk Kültürünün vazgeçilmez bir unsurudur. Orta Asya Türk Devletleri tarafından tarih boyunca kutlanmakta olan ve Ergenekon Destanı’nın çıkışı gününü de simgeleyen bu bayram insanlığın birliğe beraberliğe ve kardeşliğe duyduğu özlemi pekiştirmektedir.  İncirliova Belediyesi olarak halkımızla iç içe olup kültürel mirasımız olan Nevruz Bayramı’nı birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı etkinliklerle birlikte olacağız. Baharın müjdeleyicisi, hürriyetin simgesi Nevruz Bayramı’nızı kutluyorum” dedi. DEMİR DÖVÜLÜP ATEŞTEN ATLADILAR Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Kale ile vatandaşlar temsili demir döverken, ateş üstünde atlandı. İncirliova Tarihi Alperen Mehter Takımı, İncirliova Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Judo Takımının gösterileri etkinliğe renk katarken, etkinlik sonrası İncirliova Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ikramı yapıldı.
21 Mart Nevruz Bahar Bayramı, İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde coşkuyla kutlandı.

AYDIN- Nevruz Ateşi’nin yakılmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Nevruz, Türk Kültürünün vazgeçilmez bir unsurudur. Orta Asya Türk Devletleri tarafından tarih boyunca kutlanmakta olan ve Ergenekon Destanı’nın çıkışı gününü de simgeleyen bu bayram insanlığın birliğe beraberliğe ve kardeşliğe duyduğu özlemi pekiştirmektedir.  İncirliova Belediyesi olarak halkımızla iç içe olup kültürel mirasımız olan Nevruz Bayramı’nı birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı etkinliklerle birlikte olacağız. Baharın müjdeleyicisi, hürriyetin simgesi Nevruz Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

DEMİR DÖVÜLÜP ATEŞTEN ATLADILAR

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Kale ile vatandaşlar temsili demir döverken, ateş üstünde atlandı. İncirliova Tarihi Alperen Mehter Takımı, İncirliova Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Judo Takımının gösterileri etkinliğe renk katarken, etkinlik sonrası İncirliova Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ikramı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.