Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Neşetiye Kültür ve Taziye Evi hizmete açıldı

GÜNCEL 11.10.2017 - 18:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2440+ kez okundu.
 

Neşetiye Kültür ve Taziye Evi hizmete açıldı

Germencik Belediyesi, Germencik Neşetiye Mahallesi Kültür Ve Taziye Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

AYDIN- Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Neşetiye Kültür ve Taziye Evi’nin açılışıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Ümmet Akın, “Mahallelerimiz bizim için büyük önem taşıyor. Gelişime açık projeler ile mahalle sakinlerimiz hem aktif oluyor, hem de sosyal yaşama katılım sağlıyorlar. Germencik’in tüm mahallelerine bu tür hizmetler getirmeye devam edeceğiz kültür ve taziye evinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi. Neşetiye’deki köyden kente göç sorununu da dile getiren Başkan Akın, “Doktorlar ve Mühendisler köylere yerleşirken, siz neden köyünüzü terk ediyorsunuz? Biz köylerimize ve mahallerimize sahip çıkmazsak kim çıkacak? O yüzden bundan sonraki yapılar, bu kültür ve taziye evini örnek alarak oluşturulacak. Çünkü bizim çiftçilere daha çok ihtiyacımız var’’ şeklinde konuştu. Başkan Ümmet Akın, açılışa katılımları ile onurlandıran Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aydın Aktaş, İlçe Müftüsü Recep Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi, İlçe Sağlık Müdürü İsa Baran, Halk Eğitim Müdürü Hakan Topal, Mal Müdürü Mahir İşgeçe, Neşetiye Mahalle Muhtarı İkram Gelmez, Yörükler Derneği Başkanı Cemil Özden, meclis üyeleri, basın mensubu arkadaşlarına ve Neşetiye Mahallesi sakinlerine teşekkür ettiğini de dile getirdi. Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen kültür ve taziye evi halka açıldı. Kültür ve Taziye evi içerisinde; kuran kursu, hasta bakım evi, kütüphane ve yemekhane bulunuyor. Neşetiye Mahallesi sakinleri Başkan Akın’dan mahalleyle Germencik arsındaki ulaşım sorununu dile getirerek çözüm bulunmasını istediler. Neşetiye Mahallesi Muhtarı İkram Gelmez ise, “Neşetiye ister başkan Akın çözer” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Germencik Belediyesi, Germencik Neşetiye Mahallesi Kültür Ve Taziye Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

AYDIN- Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Neşetiye Kültür ve Taziye Evi’nin açılışıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Ümmet Akın, “Mahallelerimiz bizim için büyük önem taşıyor. Gelişime açık projeler ile mahalle sakinlerimiz hem aktif oluyor, hem de sosyal yaşama katılım sağlıyorlar. Germencik’in tüm mahallelerine bu tür hizmetler getirmeye devam edeceğiz kültür ve taziye evinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Neşetiye’deki köyden kente göç sorununu da dile getiren Başkan Akın, “Doktorlar ve Mühendisler köylere yerleşirken, siz neden köyünüzü terk ediyorsunuz? Biz köylerimize ve mahallerimize sahip çıkmazsak kim çıkacak? O yüzden bundan sonraki yapılar, bu kültür ve taziye evini örnek alarak oluşturulacak. Çünkü bizim çiftçilere daha çok ihtiyacımız var’’ şeklinde konuştu.

Başkan Ümmet Akın, açılışa katılımları ile onurlandıran Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aydın Aktaş, İlçe Müftüsü Recep Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi, İlçe Sağlık Müdürü İsa Baran, Halk Eğitim Müdürü Hakan Topal, Mal Müdürü Mahir İşgeçe, Neşetiye Mahalle Muhtarı İkram Gelmez, Yörükler Derneği Başkanı Cemil Özden, meclis üyeleri, basın mensubu arkadaşlarına ve Neşetiye Mahallesi sakinlerine teşekkür ettiğini de dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen kültür ve taziye evi halka açıldı. Kültür ve Taziye evi içerisinde; kuran kursu, hasta bakım evi, kütüphane ve yemekhane bulunuyor.

Neşetiye Mahallesi sakinleri Başkan Akın’dan mahalleyle Germencik arsındaki ulaşım sorununu dile getirerek çözüm bulunmasını istediler. Neşetiye Mahallesi Muhtarı İkram Gelmez ise, “Neşetiye ister başkan Akın çözer” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.