Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Neden engel olmadın?’

ASAYİŞ 12.03.2015 - 09:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3317+ kez okundu.
 

‘Neden engel olmadın?’

İstanbul Beyoğlu’nda sabıka kaydı GBT’sine baktıkları bir kişiyi otoparkta götürüp işkence yaptıkları öne sürülen 3 polisten ikisine 10’ar yıl hapis cezası verildi

Olay 2008’de meydana geldi. Tarlabaşı’nda görev yapan polis ekibi, arkadaşının yanında GBT’sine baktıkları vatandaşa eski bir sabıkası nedeniyle küfrettikten sonra “akıllandıracağız” diyerek kelepçe taktı ve ıssız bir otoparka götürerek dövdü. Burnu kırılan vatandaşın şikâyeti üzerine polislere açılan “işkence” ve “cebirle hürriyetinden yoksun bırakma” davası 7 yıl sonra tamamlandı. Ağırlaştırılmış işkence var, insan onuruna aykırı hareket edildi” diyen mahkeme, 3 polisten ikisine “işkence” suçundan 6’şar yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Mahkeme, işkenceye karışmayan üçüncü polisi de kasten suça engel olmadığı gibi, sonrasında da sanıkları ihbar etmediği gerekçesiyle “görevini kötüye kullanmak” suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme 3 polis hakkında ayrıca ‘Cebirle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına hükmetti.
İstanbul Beyoğlu’nda sabıka kaydı GBT’sine baktıkları bir kişiyi otoparkta götürüp işkence yaptıkları öne sürülen 3 polisten ikisine 10’ar yıl hapis cezası verildi

Olay 2008’de meydana geldi. Tarlabaşı’nda görev yapan polis ekibi, arkadaşının yanında GBT’sine baktıkları vatandaşa eski bir sabıkası nedeniyle küfrettikten sonra “akıllandıracağız” diyerek kelepçe taktı ve ıssız bir otoparka götürerek dövdü. Burnu kırılan vatandaşın şikâyeti üzerine polislere açılan “işkence” ve “cebirle hürriyetinden yoksun bırakma” davası 7 yıl sonra tamamlandı.

Ağırlaştırılmış işkence var, insan onuruna aykırı hareket edildi” diyen mahkeme, 3 polisten ikisine “işkence” suçundan 6’şar yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Mahkeme, işkenceye karışmayan üçüncü polisi de kasten suça engel olmadığı gibi, sonrasında da sanıkları ihbar etmediği gerekçesiyle “görevini kötüye kullanmak” suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme 3 polis hakkında ayrıca ‘Cebirle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına hükmetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.