Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nazillili kadınlar sağlık seminerinde buluştu

SAĞLIK 26.11.2018 - 10:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3022+ kez okundu.
 

Nazillili kadınlar sağlık seminerinde buluştu

Opt. Dr. Murat Muştu, Özgecan Aslan’ın Kadın Dayanışma Evi’nde ‘Eklem ağrıları ve diz kireçlenmesi’ konulu seminer verdiği bildirildi.

AYDIN- Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Murat Muştu, Turan Mahallesi’nde bulunan Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Evi’nde hanımlarla bir araya geldi. Türkiye’de en çok görülen rahatsızlıkların başında eklem ağrıları geldiğine dikkat çeken Dr. Muştu, “Uzun yaşam merkezi olarak bildiğimiz Nazilli’mizde yaşayan hanımlarımıza, diz kireçlenmesini nasıl önleriz, neler yapmalıyız, hastaneye başvurduktan sonra hastalarımızı neler bekliyor, ne gibi tedaviler veriyoruz, bunları anlatmaya çalıştık. Çok da faydalı bir görüşme oldu. Soru cevap şeklinde her katılımcımıza yanıt vermeye çalıştık” dedi. Diz kireçlenmesi ve eklem ağrılarının önüne geçmek için kilo kontrolü sağlanması gerektiğini ifade eden Dr. Muştu, şöyle konuştu: “Küçük yaşlardan itibaren muhakkak bir sporla uğraşsınlar. Fakat bu spor onları yıpratmasın. Bu yüzden yürüyüş bizim için çok güzel bir spor. Egzersizlerini kesinlikle ihmal etmesinler. Diz ağrısı konusunda ufak bir şikâyetleri olduğunda bize gelsinler. Kesin ve iyi bilgiyi bizden alsınlar.” Talep olması halinde seminerlere devam edeceklerini belirten Muştu, “Bu hanımlarımıza yönelik ilk seminerimiz oldu. Turan Mahalle Muhtarımız Serpil Akçasakız’dan böyle bir talep geldi. Biz de seve seve kabul ettik. İlerleyen günlerde katılım olursa biz de zevkle yardımcı oluruz” sözlerini kaydetti. Seminer sonunda Dr. Muştu’ya çiçek takdim eden Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız, “Mahallemizde yaşayan hanımlarımız için çok faydalı bir seminer oldu. Kıymetli doktorumuza ben ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Opt. Dr. Murat Muştu, Özgecan Aslan’ın Kadın Dayanışma Evi’nde ‘Eklem ağrıları ve diz kireçlenmesi’ konulu seminer verdiği bildirildi.

AYDIN- Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Murat Muştu, Turan Mahallesi’nde bulunan Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Evi’nde hanımlarla bir araya geldi.

Türkiye’de en çok görülen rahatsızlıkların başında eklem ağrıları geldiğine dikkat çeken Dr. Muştu, “Uzun yaşam merkezi olarak bildiğimiz Nazilli’mizde yaşayan hanımlarımıza, diz kireçlenmesini nasıl önleriz, neler yapmalıyız, hastaneye başvurduktan sonra hastalarımızı neler bekliyor, ne gibi tedaviler veriyoruz, bunları anlatmaya çalıştık. Çok da faydalı bir görüşme oldu. Soru cevap şeklinde her katılımcımıza yanıt vermeye çalıştık” dedi.

Diz kireçlenmesi ve eklem ağrılarının önüne geçmek için kilo kontrolü sağlanması gerektiğini ifade eden Dr. Muştu, şöyle konuştu:

“Küçük yaşlardan itibaren muhakkak bir sporla uğraşsınlar. Fakat bu spor onları yıpratmasın. Bu yüzden yürüyüş bizim için çok güzel bir spor. Egzersizlerini kesinlikle ihmal etmesinler. Diz ağrısı konusunda ufak bir şikâyetleri olduğunda bize gelsinler. Kesin ve iyi bilgiyi bizden alsınlar.”

Talep olması halinde seminerlere devam edeceklerini belirten Muştu, “Bu hanımlarımıza yönelik ilk seminerimiz oldu. Turan Mahalle Muhtarımız Serpil Akçasakız’dan böyle bir talep geldi. Biz de seve seve kabul ettik. İlerleyen günlerde katılım olursa biz de zevkle yardımcı oluruz” sözlerini kaydetti.

Seminer sonunda Dr. Muştu’ya çiçek takdim eden Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız, “Mahallemizde yaşayan hanımlarımız için çok faydalı bir seminer oldu. Kıymetli doktorumuza ben ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.