Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nazilli’den dünyaya önemli mesaj

GÜNCEL 21.02.2018 - 10:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3107+ kez okundu.
 

Nazilli’den dünyaya önemli mesaj

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı’nın açılışında konuşan Başkan Alıcık, “Ergenekon’da demir dağları eriten, 1071’de Anadolu’yu vatan yapan, 1453’de karadan gemiler yürüten ruh hala vardır. Gerektiğinde bu canlılığı dosta düşmana gösterebilecektir” dedi.

AYDIN- Nazilli Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilen Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Azerbaycan İlimler Akademisi Felsefe Enstitü Başkanı İlham Mammazada, Bilimler Akademisi Ünvanı Başkanı Rena Mirrazada, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriyya Hüseynova, Bağırova Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Arzu Bağırova, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve yöneticileri, muhtarlar ve yüzlerce Nazillili vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Başkan Alıcık, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bizler bir elin beş parmağı gibiyiz. Her biri bizim için kıymetli. Buradan tüm soydaşlarımıza selam olsun. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği Allah’ın izniyle kıyamete kadar baki kalacaktır. Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz Karabağ Parkı da ilçemizde kardeşliğimizin bir hatırası olarak yerini koruyacaktır. Ergenekon’da demir dağları eriten, 1071’de Anadolu’yu vatan yapan, 1453’de karadan gemiler yürüten ruh hala vardır. Gerektiğinde bu canlılığı dosta düşmana gösterebilecektir” dedi. Parkın açılışından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren ve konuşmasına “Sevgili Karabağlılar” diyerek başlayan Pashayeva’da, “Bugün PKK, PYD, YPG gibi çeşitli terör örgütlerinin arkasında durarak Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlere buradan ‘Türkiye yalnız değil. Türkiye’yi zayıflatmaya sizin gücünüz yetmez. Türkiye için canını vermeye hazır olan ben de dahil on milyonlarca Türk evladı var’ mesajını vermeye geldik” diye konuştu. Güçlü bir Türkiye’nin güçlü bir Azerbaycan anlamına geldiğine işaret eden Pashayeva Birleşmiş Milletlere seslenerek, “Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, aldığı kararları uygulamak için Ermenistan’a baskı uygulamayanlar, tam aksine o işgalci zihniyete farklı farklı yollarla destek verenler, Azerbaycan orada yalnız değil” diyerek, Karabağ’ı işgalden kurtaracaklarını ve orada bir Nazilli Parkı açacaklarının sözünü verdi. Kaymakam İbrahim Küçük ise, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin dün olduğu gibi gelecekte de devam edeceğini vurguladı. Konuşmaların ardından Karabağ Park ve Hocalı Katliamı Anıtının açılışı gerçekleştirildi.
Nazilli Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı’nın açılışında konuşan Başkan Alıcık, “Ergenekon’da demir dağları eriten, 1071’de Anadolu’yu vatan yapan, 1453’de karadan gemiler yürüten ruh hala vardır. Gerektiğinde bu canlılığı dosta düşmana gösterebilecektir” dedi.

AYDIN- Nazilli Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilen Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Törene Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Azerbaycan İlimler Akademisi Felsefe Enstitü Başkanı İlham Mammazada, Bilimler Akademisi Ünvanı Başkanı Rena Mirrazada, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriyya Hüseynova, Bağırova Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Arzu Bağırova, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve yöneticileri, muhtarlar ve yüzlerce Nazillili vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Alıcık, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bizler bir elin beş parmağı gibiyiz. Her biri bizim için kıymetli. Buradan tüm soydaşlarımıza selam olsun. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği Allah’ın izniyle kıyamete kadar baki kalacaktır. Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz Karabağ Parkı da ilçemizde kardeşliğimizin bir hatırası olarak yerini koruyacaktır. Ergenekon’da demir dağları eriten, 1071’de Anadolu’yu vatan yapan, 1453’de karadan gemiler yürüten ruh hala vardır. Gerektiğinde bu canlılığı dosta düşmana gösterebilecektir” dedi.

Parkın açılışından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren ve konuşmasına “Sevgili Karabağlılar” diyerek başlayan Pashayeva’da, “Bugün PKK, PYD, YPG gibi çeşitli terör örgütlerinin arkasında durarak Türkiye’yi zayıflatmak isteyenlere buradan ‘Türkiye yalnız değil. Türkiye’yi zayıflatmaya sizin gücünüz yetmez. Türkiye için canını vermeye hazır olan ben de dahil on milyonlarca Türk evladı var’ mesajını vermeye geldik” diye konuştu.

Güçlü bir Türkiye’nin güçlü bir Azerbaycan anlamına geldiğine işaret eden Pashayeva Birleşmiş Milletlere seslenerek, “Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, aldığı kararları uygulamak için Ermenistan’a baskı uygulamayanlar, tam aksine o işgalci zihniyete farklı farklı yollarla destek verenler, Azerbaycan orada yalnız değil” diyerek, Karabağ’ı işgalden kurtaracaklarını ve orada bir Nazilli Parkı açacaklarının sözünü verdi.

Kaymakam İbrahim Küçük ise, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin dün olduğu gibi gelecekte de devam edeceğini vurguladı. Konuşmaların ardından Karabağ Park ve Hocalı Katliamı Anıtının açılışı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.