Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nazilli'de Sunay Akın büyüsü

KÜLTÜR 26.03.2018 - 15:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3700+ kez okundu.
 

Nazilli'de Sunay Akın büyüsü

Sunay Akın Nazilli’de sanatseverler ile bir araya geldi

AYDIN - Nazilli Belediyesi 9’uncu Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali programı kapsamında şair, yazar, araştırmacı, gazeteci Sunay Akın, Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle bir araya geldi. Nazilli Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin ilk konuşmacısı ünlü yazar Sunay Akın oldu. Akın’ın ‘Karanlıktan Aydınlığa’ isimli konferansında salon sanatseverlerin akınına uğradı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Akın konuşmasında, “Demokrasi, farklı enstrümanlardan oluşan bir orkestradır. Bir orkestrada aynı enstrüman olmaz. Bu yüzden insanlar aynı şeyi düşünüyorsa hiçbir şey düşünmüyor demektir, fakat o orkestradaki herkes nota bilmek zorunda. Bir şehirde kütüphane müdürü kütüphaneyi büyütmek için belediyeden izin ister. Belediyedeki sorumlulardan 'İstediğiniz bölgeyi size veremeyiz, çünkü oraya cenaze aracı koyuyoruz' cevabını alır. Cenaze aracı koymak için kütüphanenin büyümesine izin vermiyorsak akşam kanallarda gördüğümüzde cenaze haberlerine neden şaşırıyoruz. Kusura bakmayın ben dama değil satranç oynarım. Televizyonlarda sigara gösterilmiyor, fakat tabanca gösteriliyor. Bunun nedenini sorgulamak lazım. Kız çocuklarımıza oynaması için bebek, erkek çocuklarımıza ise tabanca veriyoruz. Sonra bu toplumda kadın cinayetleri bitmiyor diye yakınıyoruz. Bu ülkenin bilginleri Kurtlar Vadisinden değil kitap kurtları vadisinden çıkar” diyerek sık sık bilginin ve okumanın önemine değindi. Akın, konuşmasının ardından hayranları ile hatıra fotoğrafı çektirerek, kitaplarını imzaladı. Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, daire müdürleri, dernek, STK ve siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce sanatsever vatandaş katıldı.
Sunay Akın Nazilli’de sanatseverler ile bir araya geldi

AYDIN - Nazilli Belediyesi 9’uncu Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali programı kapsamında şair, yazar, araştırmacı, gazeteci Sunay Akın, Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle bir araya geldi.

Nazilli Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin ilk konuşmacısı ünlü yazar Sunay Akın oldu. Akın’ın ‘Karanlıktan Aydınlığa’ isimli konferansında salon sanatseverlerin akınına uğradı.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Akın konuşmasında, “Demokrasi, farklı enstrümanlardan oluşan bir orkestradır. Bir orkestrada aynı enstrüman olmaz. Bu yüzden insanlar aynı şeyi düşünüyorsa hiçbir şey düşünmüyor demektir, fakat o orkestradaki herkes nota bilmek zorunda. Bir şehirde kütüphane müdürü kütüphaneyi büyütmek için belediyeden izin ister. Belediyedeki sorumlulardan 'İstediğiniz bölgeyi size veremeyiz, çünkü oraya cenaze aracı koyuyoruz' cevabını alır. Cenaze aracı koymak için kütüphanenin büyümesine izin vermiyorsak akşam kanallarda gördüğümüzde cenaze haberlerine neden şaşırıyoruz. Kusura bakmayın ben dama değil satranç oynarım. Televizyonlarda sigara gösterilmiyor, fakat tabanca gösteriliyor. Bunun nedenini sorgulamak lazım. Kız çocuklarımıza oynaması için bebek, erkek çocuklarımıza ise tabanca veriyoruz. Sonra bu toplumda kadın cinayetleri bitmiyor diye yakınıyoruz. Bu ülkenin bilginleri Kurtlar Vadisinden değil kitap kurtları vadisinden çıkar” diyerek sık sık bilginin ve okumanın önemine değindi.

Akın, konuşmasının ardından hayranları ile hatıra fotoğrafı çektirerek, kitaplarını imzaladı.

Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, daire müdürleri, dernek, STK ve siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce sanatsever vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.