Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nazilli Yeni Eğitim Öğretim yılına hazır

EĞİTİM 06.08.2015 - 10:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3470+ kez okundu.
 

Nazilli Yeni Eğitim Öğretim yılına hazır

Aydın’ın Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Nazilli olarak 14 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 yıl önce bir düzenleme yaptığını ve eğitimde 4+4+4 sistemini yürürlüğü koyduğunu söyleyen Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, yasa gereği İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin ayrı okullarda eğitim yapacağını vurguladı. Nazilli olarak bu yasaya uyduklarını ve ilkokul ile ortaokulları birbirilerinden ayırdıklarını ifade eden Bilgi, “Bunun yapılanması ve dönüşüm sürecide bu yılın sonu itibari ile bitmesi gerekiyordu. Bizde bununla ilgili olarak geçen yıl Temmuz ayından beri çalışarak, öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi de mağdur etmeden bir şekilde okullarımızı yapılandırdık ve dönüştürdük. 14 Eylül olan okulların açılacağı tarihten itibaren de bu dönüşüm sağlanmış olacak. Artık okullarımız müstakil ilkokul ve müstakil ortaokul haline dönüşmüş olacak. Örneğin, Beşeylül okulumuz artık sadece ortaokul olarak eğitim verecek. Beşeylül’ün ilkokul öğrencileri Ahmet Yesevi ve Recep Bey İlkokullarımızda okuyacaklar. Birçok okulumuzda böyle dönüşümler gerçekleştirdik” diye konuştu. “PROJELERİMİZ BİZİ BAŞARIYA GÖTÜRÜYOR” İlçelerindeki eğitimin kalitesini artırmak adına sürekli yeni projeler geliştirdiklerini aktaran Özcan Bilgi, geçen sene başlattıkları Nazilli’de hedef başarı’ projesinin meyvesini toplamaya başladıklarını dile getirdi. Bilgi, “Bu proje ile birlikte 8. 11. ve 12. sınıf çocuklarımızı öğretmenlerimize zimmetliyoruz. Öğretmenlerimiz bu öğrencilere rehberlik ve koçluk ediyor. Okul idaresi ile beraber bu çocuklar takip ediliyor. Bu öğrencilerimizin devamsızlıklarını, okudukları kitap sayısını, çözdükleri soruları, kişisel problemlerini takip ediyoruz. Okullarımızda açmış olduğumuz hazırlama ve yetiştirme kurslarına katılmalarını sağlıyoruz. Bu sayede de akademik alanda başarılı olabilmeleri için üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında başarılı olan öğrencilerimizi de ödüllendiriyoruz. Bu öğrencilerimizi takip eden öğretmenleri de ödüllendiriyoruz. Geçen sene TEOG’da 18 öğrencimiz full çekmişti ve onları Kaymakamımız ile ödüllendirdik” diye konuştu.
Aydın’ın Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Nazilli olarak 14 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 yıl önce bir düzenleme yaptığını ve eğitimde 4+4+4 sistemini yürürlüğü koyduğunu söyleyen Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, yasa gereği İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin ayrı okullarda eğitim yapacağını vurguladı. Nazilli olarak bu yasaya uyduklarını ve ilkokul ile ortaokulları birbirilerinden ayırdıklarını ifade eden Bilgi, “Bunun yapılanması ve dönüşüm sürecide bu yılın sonu itibari ile bitmesi gerekiyordu. Bizde bununla ilgili olarak geçen yıl Temmuz ayından beri çalışarak, öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi de mağdur etmeden bir şekilde okullarımızı yapılandırdık ve dönüştürdük. 14 Eylül olan okulların açılacağı tarihten itibaren de bu dönüşüm sağlanmış olacak. Artık okullarımız müstakil ilkokul ve müstakil ortaokul haline dönüşmüş olacak. Örneğin, Beşeylül okulumuz artık sadece ortaokul olarak eğitim verecek. Beşeylül’ün ilkokul öğrencileri Ahmet Yesevi ve Recep Bey İlkokullarımızda okuyacaklar. Birçok okulumuzda böyle dönüşümler gerçekleştirdik” diye konuştu.

“PROJELERİMİZ BİZİ BAŞARIYA GÖTÜRÜYOR”

İlçelerindeki eğitimin kalitesini artırmak adına sürekli yeni projeler geliştirdiklerini aktaran Özcan Bilgi, geçen sene başlattıkları Nazilli’de hedef başarı’ projesinin meyvesini toplamaya başladıklarını dile getirdi. Bilgi, “Bu proje ile birlikte 8. 11. ve 12. sınıf çocuklarımızı öğretmenlerimize zimmetliyoruz. Öğretmenlerimiz bu öğrencilere rehberlik ve koçluk ediyor. Okul idaresi ile beraber bu çocuklar takip ediliyor. Bu öğrencilerimizin devamsızlıklarını, okudukları kitap sayısını, çözdükleri soruları, kişisel problemlerini takip ediyoruz. Okullarımızda açmış olduğumuz hazırlama ve yetiştirme kurslarına katılmalarını sağlıyoruz. Bu sayede de akademik alanda başarılı olabilmeleri için üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında başarılı olan öğrencilerimizi de ödüllendiriyoruz. Bu öğrencilerimizi takip eden öğretmenleri de ödüllendiriyoruz. Geçen sene TEOG’da 18 öğrencimiz full çekmişti ve onları Kaymakamımız ile ödüllendirdik” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.