Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nazilli Ticaret Odası yabancı öğrencileri ağırladı

EĞİTİM 03.08.2016 - 01:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3507+ kez okundu.
 

Nazilli Ticaret Odası yabancı öğrencileri ağırladı

Yunus Emre Enstitüsü ve Adnan Menderes Üniversitesi TÖMER Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, Nazilli Ticaret Odası'nın konuğu oldu.

AYDIN- Türkçe Yaz Okullarının Adnan Menderes Üniversitesindeki konukları Nazilli’yi ziyaretlerinde, Nazilli Ticaret Odasına misafir odular. Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ile pazar kahvaltısında bir araya gelen 10 ülkeden 20 konuk, Nazilli Ticaret Odasının yeni hizmet binasını gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Başkan Nuri Arslan, Türkçe Yaz Okulu konuklarını Nazilli’de görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, Nazilli’yi ziyaret eden ve en az iki üç dil bilen konuk gençlere uluslararası ticaretin hem firma hem de ürün bazında yaygınlaşmasına,  tercümanlık alanında çalışmalarını ve kendileriyle iletişim halinde olmalarını tavsiye etti. “Saray Bosnalı öğrenciden Arslan’a Srebrenitsa Çiçeği rozeti” Saray Bosnalı Lejla Sadikovic ziyaretin bir anısı olmak üzere Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan’a 11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da katledilen vatandaşları simgeleyen Srebrenitsa Çiçeği rozetini takarken duygusal anlar yaşandı. ADÜ Öğretim Elemanı Mustafa Erol, “ Beyaz ve yeşil renklerle işlenen bu çiçek, sadece şehitleri değil annelerin hüznünü de temsil etmektedir. 11 yaprak 11 Temmuz’u, yeşil yeniden doğuşu ve İslamiyet’i, beyaz ise masumiyeti simgelemektedir.” dedi. ADÜ Yunus Emre Türkçe Yaz Okulu Koordinatörü Birsen Kılıç da gösterdikleri konukseverlikten ötürü Nazilli Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ederek,  ADÜ TÖMER olarak her zaman işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Emre Enstitüsünce koordine edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında, Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER)  10 ülkeden 20 öğrenciyi konuk ediyor. Afganistan, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan 20 öğrenci bir ay boyunca, hem Aydın şehir merkezini hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezdirerek Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı sunulacak.  
Yunus Emre Enstitüsü ve Adnan Menderes Üniversitesi TÖMER Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, Nazilli Ticaret Odası'nın konuğu oldu.

AYDIN- Türkçe Yaz Okullarının Adnan Menderes Üniversitesindeki konukları Nazilli’yi ziyaretlerinde, Nazilli Ticaret Odasına misafir odular. Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ile pazar kahvaltısında bir araya gelen 10 ülkeden 20 konuk, Nazilli Ticaret Odasının yeni hizmet binasını gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Başkan Nuri Arslan, Türkçe Yaz Okulu konuklarını Nazilli’de görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, Nazilli’yi ziyaret eden ve en az iki üç dil bilen konuk gençlere uluslararası ticaretin hem firma hem de ürün bazında yaygınlaşmasına,  tercümanlık alanında çalışmalarını ve kendileriyle iletişim halinde olmalarını tavsiye etti.

“Saray Bosnalı öğrenciden Arslan’a Srebrenitsa Çiçeği rozeti”

Saray Bosnalı Lejla Sadikovic ziyaretin bir anısı olmak üzere Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan’a 11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da katledilen vatandaşları simgeleyen Srebrenitsa Çiçeği rozetini takarken duygusal anlar yaşandı. ADÜ Öğretim Elemanı Mustafa Erol, “ Beyaz ve yeşil renklerle işlenen bu çiçek, sadece şehitleri değil annelerin hüznünü de temsil etmektedir. 11 yaprak 11 Temmuz’u, yeşil yeniden doğuşu ve İslamiyet’i, beyaz ise masumiyeti simgelemektedir.” dedi.

ADÜ Yunus Emre Türkçe Yaz Okulu Koordinatörü Birsen Kılıç da gösterdikleri konukseverlikten ötürü Nazilli Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ederek,  ADÜ TÖMER olarak her zaman işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Emre Enstitüsünce koordine edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında, Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER)  10 ülkeden 20 öğrenciyi konuk ediyor. Afganistan, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan 20 öğrenci bir ay boyunca, hem Aydın şehir merkezini hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezdirerek Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı sunulacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.