Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nazilli Ticaret Odası, sorunları Bakana aktardı

EKONOMİ 20.12.2017 - 15:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2560+ kez okundu.
 

Nazilli Ticaret Odası, sorunları Bakana aktardı

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan, sorunları bizzat Bakan Tüfenkçi’ye aktardı.

AYDIN- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Odaları Konsey Toplantısı’na Katılan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, bölgenin sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı’na ve Maliye Bakan Yardımcısı’na iletti. Ankara’da TOBB İkiz Kuleler’de toplanan Ticaret Odaları Konseyi, ülke gündemine ilişkin konuları ele aldı. Genel durum analizi yapılan toplantıda bölgesel sorunlar da dile getirilerek çözümü için önerilerde bulunuldu Başkan Nuri Arslan’dan  10 sorun ve çözüm önerisi Nazilli Ticaret Odası’nı (NTO) temsilen toplantıya katılan aynı zamanda Ticaret Odaları Konsey Üyesi NTO Başkanı Nuri Arslan, hazırlamış olduğu sorunların ve çözüm önerilerinin bulunduğu dosyayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye bizzat iletti. Toplantıda söz alarak bölgenin genel durumu hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Arslan, sorunların çözümünün bölgesel katkıya sağlayacağı faydaya da değindi. Toplantının oldukça verimli geçtiğine değinen Arslan, “Sayın bakanımız her fırsatta bizlerle bir araya gelen, sorunlarımızı dinleyen, camiamıza yakın ve çözüm odaklı bir yapıya sahip. Hızlı çözümlerle ekonominin kalkınması için sorunları bire bir takip ediyor, çözüm önerilerinin kanunlara uygun biçimde ve hızlıca yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları başlatıyor. Kendisine şahsım ve üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” İfadelerine yer verdi. Toplantıda gündeme gelen sorun ve başlıklar şöyle: 1-Meslek Liselerinin sayısının yetersizliği ve donanım eksikliği giderilerek ara eleman ihtiyacı sorunu çözülmeli 2-1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında yapılacak değişiklikle sanayi alanlarının yeniden düzenlenmesi sağlanmalıdır. 3-Aydın - Denizli karayolunda yaşanan trafik yoğunluğu için otoban ihtiyacı giderilmelidir. 4-Yatırım ortamı iyileştirme çalışmaları yapılmalı, bürokratik engeller azaltılmalı ve yatırımcının hızlı yatırım yapabilmesine olanak sağlayacak önlemler alınmalıdır. 5-KOSGEB “0” faizli krediler ile piyasa yeniden hareketlendirilmelidir. Kredi tahsis miktarı artırılarak çalışan sayısı, vergi tahakkuku vb. verilerle orta boy işletmelere daha yüksek miktarlarda kredi olanağı sağlanmalıdır. 6-Düşük faizli iş yeri edindirme kredilerinin kapsamının artırılarak kullanıcı kitlesi geneli kapsayacak düzenlemeler yapılmalıdır. 7-Jeotermal kaynakların kullanımı yeniden düzenlenmelidir. Tarıma olan zararı araştırılmalı, çevre kurallarına uygun biçimde ve daha yaygın alanda kullanımı sağlanmalıdır. 8-Bölgemizde stratejik ürün olan incire destek ve prim sağlanmalıdır. 9-Kurum müdürlükleri ya da temsilcilikleri tarafından yapılan toplantılarda ilçelerden de katılım sağlanacak düzenlemeler yapılarak ilçelerde görev alan yetkililerin sorunlara ve çözümüne katkı sağlaması sağlanmalıdır. 10-Oto galericilerin sattıkları aracın tamamının yerine sadece elde ettikleri komisyonun karının faturalandırılması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan, sorunları bizzat Bakan Tüfenkçi’ye aktardı.

AYDIN- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Odaları Konsey Toplantısı’na Katılan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, bölgenin sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı’na ve Maliye Bakan Yardımcısı’na iletti.

Ankara’da TOBB İkiz Kuleler’de toplanan Ticaret Odaları Konseyi, ülke gündemine ilişkin konuları ele aldı. Genel durum analizi yapılan toplantıda bölgesel sorunlar da dile getirilerek çözümü için önerilerde bulunuldu

Başkan Nuri Arslan’dan  10 sorun ve çözüm önerisi

Nazilli Ticaret Odası’nı (NTO) temsilen toplantıya katılan aynı zamanda Ticaret Odaları Konsey Üyesi NTO Başkanı Nuri Arslan, hazırlamış olduğu sorunların ve çözüm önerilerinin bulunduğu dosyayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye bizzat iletti. Toplantıda söz alarak bölgenin genel durumu hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Arslan, sorunların çözümünün bölgesel katkıya sağlayacağı faydaya da değindi.

Toplantının oldukça verimli geçtiğine değinen Arslan, “Sayın bakanımız her fırsatta bizlerle bir araya gelen, sorunlarımızı dinleyen, camiamıza yakın ve çözüm odaklı bir yapıya sahip. Hızlı çözümlerle ekonominin kalkınması için sorunları bire bir takip ediyor, çözüm önerilerinin kanunlara uygun biçimde ve hızlıca yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları başlatıyor. Kendisine şahsım ve üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” İfadelerine yer verdi.

Toplantıda gündeme gelen sorun ve başlıklar şöyle:

1-Meslek Liselerinin sayısının yetersizliği ve donanım eksikliği giderilerek ara eleman ihtiyacı sorunu çözülmeli

2-1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında yapılacak değişiklikle sanayi alanlarının yeniden düzenlenmesi sağlanmalıdır.

3-Aydın - Denizli karayolunda yaşanan trafik yoğunluğu için otoban ihtiyacı giderilmelidir.

4-Yatırım ortamı iyileştirme çalışmaları yapılmalı, bürokratik engeller azaltılmalı ve yatırımcının hızlı yatırım yapabilmesine olanak sağlayacak önlemler alınmalıdır.

5-KOSGEB “0” faizli krediler ile piyasa yeniden hareketlendirilmelidir. Kredi tahsis miktarı artırılarak çalışan sayısı, vergi tahakkuku vb. verilerle orta boy işletmelere daha yüksek miktarlarda kredi olanağı sağlanmalıdır.

6-Düşük faizli iş yeri edindirme kredilerinin kapsamının artırılarak kullanıcı kitlesi geneli kapsayacak düzenlemeler yapılmalıdır.

7-Jeotermal kaynakların kullanımı yeniden düzenlenmelidir. Tarıma olan zararı araştırılmalı, çevre kurallarına uygun biçimde ve daha yaygın alanda kullanımı sağlanmalıdır.

8-Bölgemizde stratejik ürün olan incire destek ve prim sağlanmalıdır.

9-Kurum müdürlükleri ya da temsilcilikleri tarafından yapılan toplantılarda ilçelerden de katılım sağlanacak düzenlemeler yapılarak ilçelerde görev alan yetkililerin sorunlara ve çözümüne katkı sağlaması sağlanmalıdır.

10-Oto galericilerin sattıkları aracın tamamının yerine sadece elde ettikleri komisyonun karının faturalandırılması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.