Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nazilli Protokolü “Atçalı Kel Mehmet”i izledi

KÜLTÜR 29.09.2017 - 10:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3910+ kez okundu.
 

Nazilli Protokolü “Atçalı Kel Mehmet”i izledi

Atçalı Kel Mehmet Efe’yi anlatan ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “Atçalı Kel Mehmet” filmi Nazilli Protokolü tarafından beğeni ile izlendi. 22 Eylül'de vizyona giren "Atçalı Kel Mehmet" filmini Nazilli protokolü beraber izledi.

AYDIN- Nazilli Belediye Sineması'nda gösterime giren filmi, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruşu temsilcileri, mahalle muhtarları, kurum ve daire müdürleri, basın mensupları ile davetliler izledi. Atçalı Kel Mehmet Filmi başlamadan önce basın mensuplarına film hakkında görüşlerini belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 18. yüzyılın kahraman efesi "Atçalı Kel Mehmet"i ve o günün tarihini daha iyi benimseneceğini söyledi. “Bu film tarihimizi tanımamız için bir fırsat” Başkan Alıcık konuşmasının sonunda, “Zenginden alıp fakire vererek bölgesinde adaleti sağlayan ama çıkarları zedelenen ağalar, beyler ve voyvodalar tarafından da hain ilan edilen, Atçalı, inançları ve vatanı uğruna bu ülke için şehit olan efelerimizdendir. O dönemi orijinaline uygun olarak anlatan bu filmin seyredilmesi gerektiğine inanıyorum. Tarihte Efelik ve Zeybeklik kültürünün en önemli kahramanlarından biri olan Atçalı Kel Mehmet Efe’yi anlatan ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen bu filmin tarihimizi tanımanız için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.
Atçalı Kel Mehmet Efe’yi anlatan ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “Atçalı Kel Mehmet” filmi Nazilli Protokolü tarafından beğeni ile izlendi. 22 Eylül'de vizyona giren "Atçalı Kel Mehmet" filmini Nazilli protokolü beraber izledi.

AYDIN- Nazilli Belediye Sineması'nda gösterime giren filmi, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruşu temsilcileri, mahalle muhtarları, kurum ve daire müdürleri, basın mensupları ile davetliler izledi.

Atçalı Kel Mehmet Filmi başlamadan önce basın mensuplarına film hakkında görüşlerini belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 18. yüzyılın kahraman efesi "Atçalı Kel Mehmet"i ve o günün tarihini daha iyi benimseneceğini söyledi.

“Bu film tarihimizi tanımamız için bir fırsat”

Başkan Alıcık konuşmasının sonunda, “Zenginden alıp fakire vererek bölgesinde adaleti sağlayan ama çıkarları zedelenen ağalar, beyler ve voyvodalar tarafından da hain ilan edilen, Atçalı, inançları ve vatanı uğruna bu ülke için şehit olan efelerimizdendir. O dönemi orijinaline uygun olarak anlatan bu filmin seyredilmesi gerektiğine inanıyorum. Tarihte Efelik ve Zeybeklik kültürünün en önemli kahramanlarından biri olan Atçalı Kel Mehmet Efe’yi anlatan ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen bu filmin tarihimizi tanımanız için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.