Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nazilli’nin kurtuluşunun 93.yılı kutlandı

EKONOMİ 07.09.2015 - 14:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2784+ kez okundu.
 

Nazilli’nin kurtuluşunun 93.yılı kutlandı

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlandı. Sabahın erken saatlerinde top atışları ile başlayan kutlamalar İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile devam etti.

İstasyon Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Nazilli Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve gaziler Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Tören alanında konuşma yapan Nazilli Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek yaptığı konuşmasında, “ Türk Milleti tarihinde birçok kez olduğu gibi birinci dünya harbinden sonra da esareti kabul etmemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Söz konusu Vatan ise, gerisi teferruattır  ve ‘Ya istiklal, ya ölüm!...” sözlerini iliklerinde hissederek, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde hareket etmiştir, İç ve dış tüm düşmanlara karşı mücadele eden Türk ulusu işgal kuvvetlerine karşı nefsi müdafaa hakkını kullanmıştır. Halkımız, bin türlü yokluk ve yoksulluk içerisinde dahi, elinde ve avucunda neyi varsa, düşmana karşı koymak için cepheye koşmuştur. Köylüsü, kentlisi, zengini, fakiri, öğrencisi, zeybeği, efesi ile Kuvayı Milliye sancağı altında birleşmiş ve yurdumuzu düşman işgalinden kurtarabilmek için var gücüyle savaşmıştır. Tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren, bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş Türk Milletinin, vatanı işgal edildiği bir dönemde, bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi, zafer ile taçlandırışının bugün 93. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Türk Milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz kanıtlarından biri olan 5 Eylül, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Bu vesile ile bugün bizlerin rahat ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan Türklük onurunu koruyan milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Milli mücadelemizdeki o ruhun gelecek kuşaklılarımızda her daim o günkü gibi taze kalmasını temenni ediyorum.”dedi. İstasyon Meydanında düzenlenen törenin ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, Nazilli Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve Gaziler ile resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri Eğriboyun mezarlığına giderek burada Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe, Gaziler Mezarlığı ve Şehitlik ziyaretinde bulundular. Ziyarette İlçe müftüsü Necati Topaloğlu tarafından Yasin-i Şerif ve dualar okundu.
Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlandı. Sabahın erken saatlerinde top atışları ile başlayan kutlamalar İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile devam etti.

İstasyon Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Nazilli Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve gaziler Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Tören alanında konuşma yapan Nazilli Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek yaptığı konuşmasında, “ Türk Milleti tarihinde birçok kez olduğu gibi birinci dünya harbinden sonra da esareti kabul etmemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün;
“Söz konusu Vatan ise, gerisi teferruattır  ve ‘Ya istiklal, ya ölüm!...” sözlerini iliklerinde hissederek, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde hareket etmiştir, İç ve dış tüm düşmanlara karşı mücadele eden Türk ulusu işgal kuvvetlerine karşı nefsi müdafaa hakkını kullanmıştır. Halkımız, bin türlü yokluk ve yoksulluk içerisinde dahi, elinde ve avucunda neyi varsa, düşmana karşı koymak için cepheye koşmuştur. Köylüsü, kentlisi, zengini, fakiri, öğrencisi, zeybeği, efesi ile Kuvayı Milliye sancağı altında birleşmiş ve yurdumuzu düşman işgalinden kurtarabilmek için var gücüyle savaşmıştır.
Tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren, bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş Türk Milletinin, vatanı işgal edildiği bir dönemde, bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi, zafer ile taçlandırışının bugün 93. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Türk Milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz kanıtlarından biri olan 5 Eylül, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Bu vesile ile bugün bizlerin rahat ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan Türklük onurunu koruyan milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Milli mücadelemizdeki o ruhun gelecek kuşaklılarımızda her daim o günkü gibi taze kalmasını temenni ediyorum.”dedi.
İstasyon Meydanında düzenlenen törenin ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek, Nazilli Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ve Gaziler ile resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri Eğriboyun mezarlığına giderek burada Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe, Gaziler Mezarlığı ve Şehitlik ziyaretinde bulundular. Ziyarette İlçe müftüsü Necati Topaloğlu tarafından Yasin-i Şerif ve dualar okundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.