Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nazilli Deve Güreşi Festivali yapıldı

GÜNCEL 19.02.2018 - 17:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2994+ kez okundu.
 

Nazilli Deve Güreşi Festivali yapıldı

Geleneksel 9. Nazilli Deve Güreşi Festivali'nin, Organize Sanayi girişinde Nazilli Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen yaklaşık 5 bin kişilik arenada gerçekleştiği bildirildi.

AYDIN- Nazillli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, festivalde konuşan Başkan Alıcık, “Biz burada Türk Yörük gelenek ve göreneklerini, örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Aslanlarımız Suriye’de savaşıyorlar. Bizim de burada eğlenmek gibi bir amacımız olmamalı” ifadelerini kullandı. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, dualarla ve kurban kesimiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye’nin dört bir yanından festivale katılan pehlivan develer güreşmeye başladı. Güreşleri, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter, muhtarlar ve STK temsilcileri protokol tribününden takip etti. Güreşlerden elde edilen gelirlerin Nazilli Belediyespor’a bağışlanacağını belirten Başkan Alıcık, “Biz burada Türk Yörük gelenek ve göreneklerini örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu alanda inşallah Türkiye’nin en büyük deve güreşlerini gerçekleştireceğiz. Aslanlarımız Suriye’de savaşıyorlar. Bizim de burada eğlenmek gibi bir amacımız olmamalı” dedi. Yapımı Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni arenanın tüm Nazilli halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Alıcık, “Yalnızca deve güreşi değil, diğer sosyal aktivitelerimizi de bu alanda rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Yeni arenamız 6 dönüm üzerine yapıldı. Burada 5 bin kişi rahatlıkla güreşleri izleyebilir. Yenileme çalışmalarımız yaklaşık 400 bin liraya mal oldu. Emeği geçen arkadaşlarımızın ellerine sağlık” ifadelerini kullandı. Güreşleri kazanan develerin sahipleri Başkan Alıcık tarafından kupayla ödüllendirildi.
Geleneksel 9. Nazilli Deve Güreşi Festivali'nin, Organize Sanayi girişinde Nazilli Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen yaklaşık 5 bin kişilik arenada gerçekleştiği bildirildi.

AYDIN- Nazillli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, festivalde konuşan Başkan Alıcık, “Biz burada Türk Yörük gelenek ve göreneklerini, örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Aslanlarımız Suriye’de savaşıyorlar. Bizim de burada eğlenmek gibi bir amacımız olmamalı” ifadelerini kullandı.

Geleneksel Deve Güreşi Festivali, dualarla ve kurban kesimiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye’nin dört bir yanından festivale katılan pehlivan develer güreşmeye başladı.

Güreşleri, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter, muhtarlar ve STK temsilcileri protokol tribününden takip etti.

Güreşlerden elde edilen gelirlerin Nazilli Belediyespor’a bağışlanacağını belirten Başkan Alıcık, “Biz burada Türk Yörük gelenek ve göreneklerini örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu alanda inşallah Türkiye’nin en büyük deve güreşlerini gerçekleştireceğiz. Aslanlarımız Suriye’de savaşıyorlar. Bizim de burada eğlenmek gibi bir amacımız olmamalı” dedi.

Yapımı Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni arenanın tüm Nazilli halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Alıcık, “Yalnızca deve güreşi değil, diğer sosyal aktivitelerimizi de bu alanda rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Yeni arenamız 6 dönüm üzerine yapıldı. Burada 5 bin kişi rahatlıkla güreşleri izleyebilir. Yenileme çalışmalarımız yaklaşık 400 bin liraya mal oldu. Emeği geçen arkadaşlarımızın ellerine sağlık” ifadelerini kullandı.

Güreşleri kazanan develerin sahipleri Başkan Alıcık tarafından kupayla ödüllendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.