Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nazilli'deki kültür varlıkları koruma altına alınıyor

KÜLTÜR 25.06.2020 - 12:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3697+ kez okundu.
 

Nazilli'deki kültür varlıkları koruma altına alınıyor

Aydın'da kültür varlıkları tek tek toplanıp muhafaza altına alınıyor.

Türkiye'de en fazla antik kente sahip illerin başında yer alan Aydın'da kültür varlıkları tek tek toplanıp muhafaza altına alınıyor. Çalışmalar kapsamında Aydın Müze Müdürlüğü Nazilli ilçesinde çalışma başlatıp kültür varlıkları koruma altına alıyor. Aydın Müze Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi tarafından Nazilli ilçesinde yapılan çalışma kapsamında, ilçedeki korumasız durumda olan mimari eserler tespit edilip, Aydın Müze Müdürlüğü denetiminde toplatılarak koruma altına alınıyor. Bu kapsamda Nazilli'nin gecekondu mahallelerindeki evlerin bahçelerinde tespiti yapılan yazıtlı mezar taşları Nazilli Etnografya Müzesi'ne teslim edildi.              Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Teslim edilen 'Hamam Kurnası' ile altı adet mimari parça Sümer Park'ta sergilenecek. İlçemizin tarihini ve kültürünü yansıtan bu çalışmalarımız devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
Aydın'da kültür varlıkları tek tek toplanıp muhafaza altına alınıyor.

Türkiye'de en fazla antik kente sahip illerin başında yer alan Aydın'da kültür varlıkları tek tek toplanıp muhafaza altına alınıyor. Çalışmalar kapsamında Aydın Müze Müdürlüğü Nazilli ilçesinde çalışma başlatıp kültür varlıkları koruma altına alıyor.

Aydın Müze Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi tarafından Nazilli ilçesinde yapılan çalışma kapsamında, ilçedeki korumasız durumda olan mimari eserler tespit edilip, Aydın Müze Müdürlüğü denetiminde toplatılarak koruma altına alınıyor. Bu kapsamda Nazilli'nin gecekondu mahallelerindeki evlerin bahçelerinde tespiti yapılan yazıtlı mezar taşları Nazilli Etnografya Müzesi'ne teslim edildi.

            

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Teslim edilen 'Hamam Kurnası' ile altı adet mimari parça Sümer Park'ta sergilenecek. İlçemizin tarihini ve kültürünü yansıtan bu çalışmalarımız devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.