Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nazilli Dama Turnuvası başladı

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 06.12.2015 - 01:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2460+ kez okundu.
 

Nazilli Dama Turnuvası başladı

Nazilli 4. Uluslar arası Dama Şampiyonası Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezinde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın katılımı ile düzenlenen törenle başladı.

  Kemal Altan/Nazilli  Nazilli Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği Dama Turnuvasının bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök ve Şube Müdürleri, Nazilli MHP İlçe Başkanı Engin Kürşat Özcan, Mahalle Muhtarları, Nazilli Belediye Meclis Üyeleri Nazilli Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdür Vekilleri ve Türkiye’nin her ilinden turnuvada yarışacak olan sporcular katıldı. Turnuvaya Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerin yanı sıra Azerbaycan’dan da katılım gerçekleşti. 140 Dama Sporcusunun yarışacağı Turnuva 2 gün sürecek. Nazilli 4. Geleneksel Dama Turnuvası töreninde açılış konuşmasını yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "İlçemizden çıkan Türkiye şampiyonu sayılarının daha da artmasını istiyorum. Bu tür faaliyetlere desteğimiz sürecek. 2016 yılında yapacağımız dama turnuvasında daha fazla ülkenin katılımı ve daha çok Dama Sporcusunun katılımını bekliyorum " dedi. Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer, Dünya Dama Federasyonu’na üye olduklarını, Nazilli’de düzenlenen turnuvalarında Türkiye’nin ilk resmi Dama Turnuvası olma özelliğini taşıdığını ifade ederek “Bu gün açılışını yaptığımız turnuvamızda 140 Dama Sporcusu Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasına girmek için 2 gün boyunca yarışacaklar. Oyunlar sonunda dereceye giren ilk 4 sporcuya toplamda 10 bin liralık ödül dağıtılacak. Tüm sporculara ve yeni başlayan öğrenci kardeşlerime başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Törende geçmiş yıllarda Türkiye Şampiyonu olan ve Türk Damasının ülkemizde ve dünyada gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamasından dolayı, Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök ‘e Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer tarafından plaket verildi. Daha sonra Başkan Alıcık ile Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer’in oynadığı ilk oyun ile müsabakalara tüm yarışmacılar başladı.
Nazilli 4. Uluslar arası Dama Şampiyonası Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezinde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın katılımı ile düzenlenen törenle başladı.

  Kemal Altan/Nazilli 

Nazilli Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği Dama Turnuvasının bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök ve Şube Müdürleri, Nazilli MHP İlçe Başkanı Engin Kürşat Özcan, Mahalle Muhtarları, Nazilli Belediye Meclis Üyeleri Nazilli Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdür Vekilleri ve Türkiye’nin her ilinden turnuvada yarışacak olan sporcular katıldı.

Turnuvaya Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerin yanı sıra Azerbaycan’dan da katılım gerçekleşti. 140 Dama Sporcusunun yarışacağı Turnuva 2 gün sürecek.

Nazilli 4. Geleneksel Dama Turnuvası töreninde açılış konuşmasını yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "İlçemizden çıkan Türkiye şampiyonu sayılarının daha da artmasını istiyorum. Bu tür faaliyetlere desteğimiz sürecek. 2016 yılında yapacağımız dama turnuvasında daha fazla ülkenin katılımı ve daha çok Dama Sporcusunun katılımını bekliyorum " dedi.

Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer, Dünya Dama Federasyonu’na üye olduklarını, Nazilli’de düzenlenen turnuvalarında Türkiye’nin ilk resmi Dama Turnuvası olma özelliğini taşıdığını ifade ederek “Bu gün açılışını yaptığımız turnuvamızda 140 Dama Sporcusu Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasına girmek için 2 gün boyunca yarışacaklar. Oyunlar sonunda dereceye giren ilk 4 sporcuya toplamda 10 bin liralık ödül dağıtılacak. Tüm sporculara ve yeni başlayan öğrenci kardeşlerime başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Törende geçmiş yıllarda Türkiye Şampiyonu olan ve Türk Damasının ülkemizde ve dünyada gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamasından dolayı, Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök ‘e Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer tarafından plaket verildi. Daha sonra Başkan Alıcık ile Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer’in oynadığı ilk oyun ile müsabakalara tüm yarışmacılar başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.