Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Nazilli Belediyesi mevzuata uymuyor'

GÜNCEL 18.03.2019 - 17:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2891+ kez okundu.
 

'Nazilli Belediyesi mevzuata uymuyor'

Aydın Büyükşehir Belediyesi, son günlerde, Nazilli Belediyesi’nin Pirlibey'de vahşi depolama yapmak suretiyle çevre sağlığını tehdit eden uygulamaları ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak gereği doğduğunu belirterek, yazılı bir açıklama yaptı.

AYDIN- “Aydın İl genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve Bakanlık standartlarında çalışan 3 adet Katı Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi ile İlçe Belediyelerinin çöplerini teslim edebilmeleri için 2'si yapımı devam etmek üzere toplamda 4 adet katı atık aktarma istasyonu bulunmaktadır” bilgisi verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu Nazilli Belediyesi’ne 30/12/2015 tarihinde yazılan yazı ile katı atıklarını düzenli depolama sahasına getirmesi gerekliliği hatırlatılmış, aynı hususta 31/12/2015 tarihinde Nazilli Kaymakamlığı’na da bilgi verilmiştir. 5216 Sayılı Kanun İlçe Belediyeleri’nin görev ve yetkileri başlığında açıkça belirtildiği üzere, çöpün iletilmesi görevi açıkça İlçe Belediyesi’nin görevidir ve bunun dışındaki tüm uygulamalar gayri hukukidir. Yine 28/06/2016 ve 07/09/2016, 02/11/2017, 21/12/2017 tarihli yazılar ile Nazilli Belediyesi’ne mevzuata uygun faaliyet göstermesi için uyarılmıştır. Son olarak da 25/10/2018 tarihinde Aydın Valiliği'ne Nazilli Belediyesi'nin evsel katı atıklarını Sultanhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu’na getireceği noktasında bilgi verilmiş olunmakla birlikte, Nazilli Belediyesi halen daha mevzuata uygun uygulama yapmamaktadır. Tüm diğer İlçe Belediyelerimiz mevzuata uygun hareket ederken, Nazilli Belediyesi vahşi depolama yapmaya devam etmektedir. Çöp toplamanın, toplanan çöpün nakliyesi de dahil tüm maliyetini "katı atık toplama ve taşıma ücreti" adı altında vatandaşlardan alan Nazilli Belediyesi, çöpü taşımanın maliyetini bahane ederek kamuoyunu yanıltmaya çalışmakta ve vahşi depolama yapmaya devam etmektedir. Görüldüğü gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması noktasında gerekli tüm alt yapıyı oluşturmuş ve İlçe Belediyeleri’nin üzerlerine düşen yükümlülüklerini yerine getirilmesi için gerekli tüm girişimleri yapmıştır ve konunun takipçisi olmaya devam edecektir.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi, son günlerde, Nazilli Belediyesi’nin Pirlibey'de vahşi depolama yapmak suretiyle çevre sağlığını tehdit eden uygulamaları ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak gereği doğduğunu belirterek, yazılı bir açıklama yaptı.

AYDIN- “Aydın İl genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve Bakanlık standartlarında çalışan 3 adet Katı Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi ile İlçe Belediyelerinin çöplerini teslim edebilmeleri için 2'si yapımı devam etmek üzere toplamda 4 adet katı atık aktarma istasyonu bulunmaktadır” bilgisi verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bahse konu Nazilli Belediyesi’ne 30/12/2015 tarihinde yazılan yazı ile katı atıklarını düzenli depolama sahasına getirmesi gerekliliği hatırlatılmış, aynı hususta 31/12/2015 tarihinde Nazilli Kaymakamlığı’na da bilgi verilmiştir.

5216 Sayılı Kanun İlçe Belediyeleri’nin görev ve yetkileri başlığında açıkça belirtildiği üzere, çöpün iletilmesi görevi açıkça İlçe Belediyesi’nin görevidir ve bunun dışındaki tüm uygulamalar gayri hukukidir. Yine 28/06/2016 ve 07/09/2016, 02/11/2017, 21/12/2017 tarihli yazılar ile Nazilli Belediyesi’ne mevzuata uygun faaliyet göstermesi için uyarılmıştır. Son olarak da 25/10/2018 tarihinde Aydın Valiliği'ne Nazilli Belediyesi'nin evsel katı atıklarını Sultanhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu’na getireceği noktasında bilgi verilmiş olunmakla birlikte, Nazilli Belediyesi halen daha mevzuata uygun uygulama yapmamaktadır.

Tüm diğer İlçe Belediyelerimiz mevzuata uygun hareket ederken, Nazilli Belediyesi vahşi depolama yapmaya devam etmektedir. Çöp toplamanın, toplanan çöpün nakliyesi de dahil tüm maliyetini "katı atık toplama ve taşıma ücreti" adı altında vatandaşlardan alan Nazilli Belediyesi, çöpü taşımanın maliyetini bahane ederek kamuoyunu yanıltmaya çalışmakta ve vahşi depolama yapmaya devam etmektedir.

Görüldüğü gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması noktasında gerekli tüm alt yapıyı oluşturmuş ve İlçe Belediyeleri’nin üzerlerine düşen yükümlülüklerini yerine getirilmesi için gerekli tüm girişimleri yapmıştır ve konunun takipçisi olmaya devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.