Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nazilli’de at yarışı heyecanı başlıyor

09.11.2018 - 10:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2598+ kez okundu.
 

Nazilli’de at yarışı heyecanı başlıyor

Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 7.'si düzenlenen Rahvan At Yarışları, 11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Yaklaşık 200 rahvan atın katılacağı yarışlarda, 37 bin 500 lira para ödülü dağıtılacağı bildirildi.

AYDIN- Aşağı Nazilli Rahvan Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 7’inci Geleneksel Rahvan At Yarışları, 11 Kasım Pazar günü saat 12.00’de Bozdoğan Karayolu Organize Sanayi Bölgesi girişinde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 200 rahvan atın katılacağı müsabakalarda minik tay, taze beşli ve ithal yarışı yapılmayacak. Gerçekleştirilecek olan müsabakalarda, Baş Yarışında 8 bin, Başaltı Yarışında 7 bin, Büyük Orta Yarışında 6 bin, Küçük Orta Yarışında 5 bin, 4’lü Taylar Yarışında 4 bin, 3’lü Taylar Yarışında 3 bin, 2’li Taylar Yarışında 2 bin 500, Deste Yarışında ise 2 bin olmak üzere toplam 37 bin 500 lira ödül, kupa ve bayrak verilecek. Tüm Nazilli halkını rahvan at yarışlarını izlemeye davet eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, şöyle konuştu: “Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından, düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek, binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. Nazilli artık at yarışlarının anavatanı oldu.”
Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 7.'si düzenlenen Rahvan At Yarışları, 11 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Yaklaşık 200 rahvan atın katılacağı yarışlarda, 37 bin 500 lira para ödülü dağıtılacağı bildirildi.

AYDIN- Aşağı Nazilli Rahvan Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 7’inci Geleneksel Rahvan At Yarışları, 11 Kasım Pazar günü saat 12.00’de Bozdoğan Karayolu Organize Sanayi Bölgesi girişinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 200 rahvan atın katılacağı müsabakalarda minik tay, taze beşli ve ithal yarışı yapılmayacak.

Gerçekleştirilecek olan müsabakalarda, Baş Yarışında 8 bin, Başaltı Yarışında 7 bin, Büyük Orta Yarışında 6 bin, Küçük Orta Yarışında 5 bin, 4’lü Taylar Yarışında 4 bin, 3’lü Taylar Yarışında 3 bin, 2’li Taylar Yarışında 2 bin 500, Deste Yarışında ise 2 bin olmak üzere toplam 37 bin 500 lira ödül, kupa ve bayrak verilecek.

Tüm Nazilli halkını rahvan at yarışlarını izlemeye davet eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, şöyle konuştu:

“Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından, düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek, binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. Nazilli artık at yarışlarının anavatanı oldu.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.