Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

NAFOD yeni sezonu açtı

SANAT 02.10.2017 - 15:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2904+ kez okundu.
 

NAFOD yeni sezonu açtı

Aydın’ın Nazilli ilçesinin dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının yetiştiği, ilçede isminde ‘sanat’ olan tek sivil toplum kuruluşu olma özelliği de taşıyan ve 2006 yılında sanata ve sanatçıya gönül verenler tarafından kurulan Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörleri Derneği (NAFOD), yeni sezon açılışını gerçekleştirdi.

AYDIN- 12 yıl önce fotoğraf sanatına gönül veren 14 sanatsever tarafından kurulan dernek, çalışmaları ve ödülleri ile de ilçenin gururu olmaya devam ediyor. Sadece Nazilli değil Aydın ve Türkiye genelinde açtıkları fotoğraf sergileri, fotoğraf kursları ve bölgenin tanıtımı için yaptıkları özel çalışmalarla da dikkat çeken dernek, yeni sezon çalışmalarına başladı. Dernek binasında tanıtım ve açılış kokteyli düzenleyerek yen sezona ‘merhaba’ dediklerini ifade eden Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turhan Keskin, “Fotoğraf ve Plastik Sanatların yaygınlaştırılması amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak bizler, sanat ve sanatçıya destek olabilmek amacıyla yeni sezonumuza da ‘sanata destek’ çağrısı ve sloganı ile girdik” dedi. “Renkli bir sezon bekliyoruz” Programda konuşan Dernek Başkanı Dr. Turhan Keskin, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Ayrıca dernek üyelerinin çalışmalarından bazılarının da yer aldığı 10 dakikalık fotoğraf sunumu yapıldı. Sezon açılışının dernek üyelerine ve Nazillili sanatseverlere hayırlı olmasını dileyerek bir bilgilendirme konuşması yapan Başkan Keskin, renkli bir sezon beklediklerini ifade ederek, "Eylül ve Haziran ayları arasında sezon boyunca her hafta salı akşamları yapılan toplantılarda, fotoğrafla ilgili teknik konular, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçıları ve üretimleri, üyelerin fotoğraf sunumları gibi etkinliklere yer vereceğiz. Geçen sezonda yaptığımız gibi zaman zaman ülkemizin değerli fotoğraf sanatçıları, konuk edip sunumları ve fotoğraf söyleşilerini paylaşacağız. Talepler doğrultusunda 'temel fotoğraf eğitimi' ve 'dijital fotoğraf işleme' eğitimleri de dernek bünyesinde verilmektedir. Dernek üyeleri dışında Nazilli halkının katılımına açık olarak fotoğraf gezileri ve fotoğrafçılık alanlarına özel seminerler de gerçekleştireceğiz. Son yıllarda sanata olan ilginin hızla azaldığı görülmektedir. Bu bağlamda fotoğraf sanatına olan ilgiyi artırabilmek, gençlerimizin boş zamanlarını güzel sanatlara yönelerek değerlendirmelerini sağlamak istiyoruz. Sanatla dünyayı güzelleştirme çabasına katkıda bulunmak için NAFOD üyeleri olarak bizler elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi. Son olarak sanata ve sanatçıya destek çağrısı da yapan Keskin, herkesi dernek bünyesinde faaliyet göstermeye davet etti.
Aydın’ın Nazilli ilçesinin dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının yetiştiği, ilçede isminde ‘sanat’ olan tek sivil toplum kuruluşu olma özelliği de taşıyan ve 2006 yılında sanata ve sanatçıya gönül verenler tarafından kurulan Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörleri Derneği (NAFOD), yeni sezon açılışını gerçekleştirdi.

AYDIN- 12 yıl önce fotoğraf sanatına gönül veren 14 sanatsever tarafından kurulan dernek, çalışmaları ve ödülleri ile de ilçenin gururu olmaya devam ediyor. Sadece Nazilli değil Aydın ve Türkiye genelinde açtıkları fotoğraf sergileri, fotoğraf kursları ve bölgenin tanıtımı için yaptıkları özel çalışmalarla da dikkat çeken dernek, yeni sezon çalışmalarına başladı. Dernek binasında tanıtım ve açılış kokteyli düzenleyerek yen sezona ‘merhaba’ dediklerini ifade eden Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turhan Keskin, “Fotoğraf ve Plastik Sanatların yaygınlaştırılması amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak bizler, sanat ve sanatçıya destek olabilmek amacıyla yeni sezonumuza da ‘sanata destek’ çağrısı ve sloganı ile girdik” dedi.

“Renkli bir sezon bekliyoruz”

Programda konuşan Dernek Başkanı Dr. Turhan Keskin, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Ayrıca dernek üyelerinin çalışmalarından bazılarının da yer aldığı 10 dakikalık fotoğraf sunumu yapıldı. Sezon açılışının dernek üyelerine ve Nazillili sanatseverlere hayırlı olmasını dileyerek bir bilgilendirme konuşması yapan Başkan Keskin, renkli bir sezon beklediklerini ifade ederek, "Eylül ve Haziran ayları arasında sezon boyunca her hafta salı akşamları yapılan toplantılarda, fotoğrafla ilgili teknik konular, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçıları ve üretimleri, üyelerin fotoğraf sunumları gibi etkinliklere yer vereceğiz. Geçen sezonda yaptığımız gibi zaman zaman ülkemizin değerli fotoğraf sanatçıları, konuk edip sunumları ve fotoğraf söyleşilerini paylaşacağız. Talepler doğrultusunda 'temel fotoğraf eğitimi' ve 'dijital fotoğraf işleme' eğitimleri de dernek bünyesinde verilmektedir. Dernek üyeleri dışında Nazilli halkının katılımına açık olarak fotoğraf gezileri ve fotoğrafçılık alanlarına özel seminerler de gerçekleştireceğiz. Son yıllarda sanata olan ilginin hızla azaldığı görülmektedir. Bu bağlamda fotoğraf sanatına olan ilgiyi artırabilmek, gençlerimizin boş zamanlarını güzel sanatlara yönelerek değerlendirmelerini sağlamak istiyoruz. Sanatla dünyayı güzelleştirme çabasına katkıda bulunmak için NAFOD üyeleri olarak bizler elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi.

Son olarak sanata ve sanatçıya destek çağrısı da yapan Keskin, herkesi dernek bünyesinde faaliyet göstermeye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.