Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Müzebüs’ün yeni durağı Aydın

GÜNCEL 15.01.2018 - 18:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4252+ kez okundu.
 

Müzebüs’ün yeni durağı Aydın

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Erzincan’dan başladı.

AYDIN- Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün yeni durağı Aydın olacak. Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. 15’inci eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Muğla’da öğrencilerle buluşacak. Müzebüs’ün Aydın turu, 15 Ocak tarihinde Söke ilçesinde Atburgazı Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 16 Ocak tarihinde Kuşadası ilçesinde Arife Bayram Bayaözlü Ortaokulu’nu, 17 Ocak tarihinde yine Kuşadası ilçesindeki Soğucak Ortaokulu’nu ve 18 Ocak tarihinde İbrahim Zeki Emgin Ortaokulu’nu ziyaret edecek.  Müzebüs son olarak 19 Ocak tarihinde Kuşadası Pakize Kamil Çağlayan konuk olacak. Müze görmeyen çocuk kalmayacak Yola çıktığı günden bu yana 2.069 okulun 446.169 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 28 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.
Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Erzincan’dan başladı.

AYDIN- Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün yeni durağı Aydın olacak.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. 15’inci eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Muğla’da öğrencilerle buluşacak.

Müzebüs’ün Aydın turu, 15 Ocak tarihinde Söke ilçesinde Atburgazı Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 16 Ocak tarihinde Kuşadası ilçesinde Arife Bayram Bayaözlü Ortaokulu’nu, 17 Ocak tarihinde yine Kuşadası ilçesindeki Soğucak Ortaokulu’nu ve 18 Ocak tarihinde İbrahim Zeki Emgin Ortaokulu’nu ziyaret edecek.  Müzebüs son olarak 19 Ocak tarihinde Kuşadası Pakize Kamil Çağlayan konuk olacak.

Müze görmeyen çocuk kalmayacak

Yola çıktığı günden bu yana 2.069 okulun 446.169 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 28 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.