Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Mutluluğu cüzdanda değil kalpte arayın'

GENEL 11.06.2019 - 09:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3819+ kez okundu.
 

'Mutluluğu cüzdanda değil kalpte arayın'

Hidayet Dede’nin hayat mücadelesi: Mutluluğu cüzdanda değil kalpte arayın

AYDIN- Aydın Yenipazar İlçesi’ne bağlı Donduran Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Hidayet Çoban, ilerleyen yaşına rağmen gündelik işlerde ve tarımda çalışarak ekmeğini kazanıyor. İlerleyen yaşına rağmen çalışmaktan hiçbir zaman şikayetçi olmadığını belirten Hidayet Çoban, çalışıp üretmenin kendisine keyif verdiğini belirterek tek sıkıntısının ekonomik koşullar yüzünden teknolojiye ayak uyduramamak olduğunu söyledi. Çocukluğundan beri ulaşım ve taşıma işlerini eşeklerle yürüttüğünü belirten Hidayet Çoban, çalışmayı alışkanlık haline getirdiğini bu sayede sağlığını da koruduğunu belirtti. Her gün sabah erkenden kalktığını belirten Çoban, “Dağa gidecek isem eşeğimi semerliyorum, ovaya gideceksem arabaya koşuyorum. Hayatta her şey dört dörtlük olmuyor. İnsanlar mutluluğu tamamen ekonomik verilerle değerlendiriyor. Bizler mutluluğu cüzdanda değil kalpte arıyoruz” diyerek karakaçanı ile mutlu olmaya çalıştığını söyledi.
Hidayet Dede’nin hayat mücadelesi: Mutluluğu cüzdanda değil kalpte arayın

AYDIN- Aydın Yenipazar İlçesi’ne bağlı Donduran Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Hidayet Çoban, ilerleyen yaşına rağmen gündelik işlerde ve tarımda çalışarak ekmeğini kazanıyor. İlerleyen yaşına rağmen çalışmaktan hiçbir zaman şikayetçi olmadığını belirten Hidayet Çoban, çalışıp üretmenin kendisine keyif verdiğini belirterek tek sıkıntısının ekonomik koşullar yüzünden teknolojiye ayak uyduramamak olduğunu söyledi.

Çocukluğundan beri ulaşım ve taşıma işlerini eşeklerle yürüttüğünü belirten Hidayet Çoban, çalışmayı alışkanlık haline getirdiğini bu sayede sağlığını da koruduğunu belirtti. Her gün sabah erkenden kalktığını belirten Çoban, “Dağa gidecek isem eşeğimi semerliyorum, ovaya gideceksem arabaya koşuyorum. Hayatta her şey dört dörtlük olmuyor. İnsanlar mutluluğu tamamen ekonomik verilerle değerlendiriyor. Bizler mutluluğu cüzdanda değil kalpte arıyoruz” diyerek karakaçanı ile mutlu olmaya çalıştığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.