Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Müteahhitler sorunlarını konuştu

GÜNCEL 20.10.2017 - 10:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2713+ kez okundu.
 

Müteahhitler sorunlarını konuştu

Didim’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit ve mühendisler sorunlarını görüşmek, ortak tavır belirlemek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

DİDİM- Didim Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşan Ercan Saygın, İnşaat sektörü ile yapı denetim sorunlarını dile getirdi. Saygın, ”Didim’de İnşaat sektörü, Yapı ve Denetim ile ilgili konuşulması gereken bir çok konumuz var. Sizlerle bir araya gelerek yapılan bu toplantıda açıklığa kavuşturulması gereken yaptığımız bir çok hatalarımızla yüzleşmemiz ve bu hataların önüne geçebilmek için bir takım ortak kararlar almamız gerekiyor” diye sözlerine başladı. Ercan Saygın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce biz bu toplantıları ayda bir de olsa yapmak istedik, ama ortak bir payda da bulaşamadık ne yazık ki. Uygulanması gereken imar projelerinin yapılanması sizde takdir edersiniz ki, bölge ve stratejik konumlara göre farklılık gösterebiliyor. Arsa üzerlerinde yapı denetim uygulamalarımızda bir çok sıkıntıyla karşılaşmaya başladık artık. Daire alım satım değerlerinin gereğinden fazla üst düzeylere ulaşıldığında satışlarında zorluk çekmeye başladık. Bizler bu sorunların canlı şahitleriyiz. Yapılan imar uygulamalarında zararını da, kârını da bilen insanlarız. Beraber yapalım, birlikte daha sağlam, güvenilir bir yapı denetimi oluşturalım. Hepimiz burada yaşıyoruz, buralıyız ve yaptığımız bütün işlerden de yine bizler sorumlu olacağız. Ülkemizde inşaat sektörü oldukça hızlı ilerlemekte, bunun başlıca sebepleri; yeterli konut ihtiyacının sağlanamaması artık herkesin yeni bir konuta yerleşim yapması ve kentsel dönüşüm süreçleri. Alım gücü de artarak bu durumda da oldukça etkilemektedir.” Didim’de Mühendislik yapan Ömer Vela da, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vela, “Bizim var olan İmar Yapı Denetim ve İskan Yönetmeliği’ni eleştirme lüksümüz yok. Önemli olan bu yönetmelik tüzüğünün herkese eşit uygulama yapılıyor mu yapılmıyor mu, önce bunları konuşalım” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Belki bu tüzükte yer alan durumlar İstanbul için zaruri gereksinim olurken, Didim için ağır ve lüks olabilir. Bu bir yana bizim amacımız bu tüzüğü herkese eşit uygulanmasından yana olmasıdır. Didim’de maalesef bu tüzük herkese eşit bir şekilde uygulanmıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Bizler bu davamızı sahiplenmediğimiz için bu eşitsizliklerle karşılaşıyoruz. Didim Belediyesi’nin imar projelerinin onayını Ahmet’e ayrı, Mehmet’e ayrı uygulanıyor olması, seviye tespitini yapan Belediyeler ve Yapı Denetimler’dir. Çok acı verici olan da aldığımız duyumlara göre; Yapı denetimler Müteahhitlere diyorlarmış ki; ‘seviye tespitlerine 20 Bin Lira istiyoruz’. Böyle rezillik olmaz! Eğer bu parayı veriyorsanız vallahi size yazıklar olsun! Eksiğin varsa bunu sizler takip edeceksiniz. İşleriniz çabuk halledilsin diye bu meblağı onlara yedirmeyin. Buradaki olumsuzlukları, sorunları çözebilecek insanlar da yine bizleriz.” Katılım sağlayan Müteahhitler, sorunlarla ilgili önerilerde bulundu, ortak paydada buluştuklarını dile getirdi.
Didim’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit ve mühendisler sorunlarını görüşmek, ortak tavır belirlemek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

DİDİM- Didim Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşan Ercan Saygın, İnşaat sektörü ile yapı denetim sorunlarını dile getirdi. Saygın, ”Didim’de İnşaat sektörü, Yapı ve Denetim ile ilgili konuşulması gereken bir çok konumuz var. Sizlerle bir araya gelerek yapılan bu toplantıda açıklığa kavuşturulması gereken yaptığımız bir çok hatalarımızla yüzleşmemiz ve bu hataların önüne geçebilmek için bir takım ortak kararlar almamız gerekiyor” diye sözlerine başladı.

Ercan Saygın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha önce biz bu toplantıları ayda bir de olsa yapmak istedik, ama ortak bir payda da bulaşamadık ne yazık ki. Uygulanması gereken imar projelerinin yapılanması sizde takdir edersiniz ki, bölge ve stratejik konumlara göre farklılık gösterebiliyor. Arsa üzerlerinde yapı denetim uygulamalarımızda bir çok sıkıntıyla karşılaşmaya başladık artık. Daire alım satım değerlerinin gereğinden fazla üst düzeylere ulaşıldığında satışlarında zorluk çekmeye başladık. Bizler bu sorunların canlı şahitleriyiz. Yapılan imar uygulamalarında zararını da, kârını da bilen insanlarız. Beraber yapalım, birlikte daha sağlam, güvenilir bir yapı denetimi oluşturalım. Hepimiz burada yaşıyoruz, buralıyız ve yaptığımız bütün işlerden de yine bizler sorumlu olacağız. Ülkemizde inşaat sektörü oldukça hızlı ilerlemekte, bunun başlıca sebepleri; yeterli konut ihtiyacının sağlanamaması artık herkesin yeni bir konuta yerleşim yapması ve kentsel dönüşüm süreçleri. Alım gücü de artarak bu durumda da oldukça etkilemektedir.”

Didim’de Mühendislik yapan Ömer Vela da, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vela, “Bizim var olan İmar Yapı Denetim ve İskan Yönetmeliği’ni eleştirme lüksümüz yok. Önemli olan bu yönetmelik tüzüğünün herkese eşit uygulama yapılıyor mu yapılmıyor mu, önce bunları konuşalım” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Belki bu tüzükte yer alan durumlar İstanbul için zaruri gereksinim olurken, Didim için ağır ve lüks olabilir. Bu bir yana bizim amacımız bu tüzüğü herkese eşit uygulanmasından yana olmasıdır. Didim’de maalesef bu tüzük herkese eşit bir şekilde uygulanmıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Bizler bu davamızı sahiplenmediğimiz için bu eşitsizliklerle karşılaşıyoruz. Didim Belediyesi’nin imar projelerinin onayını Ahmet’e ayrı, Mehmet’e ayrı uygulanıyor olması, seviye tespitini yapan Belediyeler ve Yapı Denetimler’dir. Çok acı verici olan da aldığımız duyumlara göre; Yapı denetimler Müteahhitlere diyorlarmış ki; ‘seviye tespitlerine 20 Bin Lira istiyoruz’. Böyle rezillik olmaz! Eğer bu parayı veriyorsanız vallahi size yazıklar olsun! Eksiğin varsa bunu sizler takip edeceksiniz. İşleriniz çabuk halledilsin diye bu meblağı onlara yedirmeyin. Buradaki olumsuzlukları, sorunları çözebilecek insanlar da yine bizleriz.”

Katılım sağlayan Müteahhitler, sorunlarla ilgili önerilerde bulundu, ortak paydada buluştuklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.