Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

MUSTAFA BİRCAN: BAKAN’DAN ÖDÜLÜNÜ ALDI!

GÜNCEL 25.09.2020 - 11:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4170+ kez okundu.
 

MUSTAFA BİRCAN: BAKAN’DAN ÖDÜLÜNÜ ALDI!

Tariş İncir Birliği’ne Ticaret Bakanlığı’ndan ‘başarı’ ödülü verildi.

Türkiye Kooperatifler Fuarı' Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da başladı. Fuar 27 Eylül tarihinde sona erecek. 'Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme' teması ile düzenlenen ve açılışını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yaptığı fuarda, başarılı kooperatiflere ve birliklere ödülleri verildi. Türkiye’nin ilk köklü kooperatiflerinden, TARİŞ İncir Satış Kooperatifi tarihinde bir ilki yaşadı. Ankara’da düzenlenen, ‘4. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda’ Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan ‘Başarı Ödülü’ aldı TARİŞ İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan alınan ödülle ilgili yaptığı açıklamasında, “Ankara’da Ticaret Bakanlığının Birlikler ve kooperatifler içerisinde dört yıldır yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarından dolayı Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’dan TARİŞ İncir Birliği olarak ilk defa başarı ödülü aldık.  Bize her zaman destek veren yanımızda duran ortaklarımızın bu ödüldeki payı büyük olup, bu ödülün gerçek sahipleri onlar. Tüm ortaklarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.  “BİRLİKTE ÜRETİM, BİRLİKTE BÜYÜME” Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  ‘Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme’ temasıyla düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Türkiye'de eğitimden sağlığa, konuttan sigortacılığa, ulaşımdan tarımsal kalkınmaya, enerjiden kadın girişimciliğine kadar 40'a yakın sektörde faaliyet gösteren 50 bin kooperatif bulunduğunu belirterek, Bakanlığın görev alanı kapsamında, toplamda yaklaşık 1,4 milyon ortağı olan 8 bin 750 kooperatifin faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) ortaklığı ile yayımlanan bir rapora göre, dünyanın ciro bazında en büyük 300 kooperatifinin toplam cirosunun 2 trilyon dolar civarında olduğunu ancak bu listede Türkiye’den kooperatif bulunmadığını ifade eden Pekcan, “Bizim de hedefimiz burada da Türkiye'den kooperatiflerin yer almasını sağlamak.” diye konuştu. Bakan Pekcan, kooperatiflerin çok sayıda küçük üretici ve girişimciyi bir araya getirerek ölçek ekonomisi yaratma gibi kritik bir avantaj sağladığına işaret ederek, bir ekonomik aktörün tek başına gerçekleştiremeyebileceği bir yatırım, tek başına üstesinden gelemeyebileceği bir üretim maliyetinin, kooperatifler sayesinde etkin ve karlı biçimde yapılabilir hale gelebildiğini söyledi. Bakan Pekcan, fuardaki stantları da gezerek, ürünler ve kooperatifler hakkında bilgi aldı.   AYDINLI BAKAN ZİYARET ETTİ Bircan son olarak “TARİŞ İncir Birliği standımızı vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi ve ziyaretçimiz var. Aydınımızın yetiştirdiği değerli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ziyaret etti, Sayın Bakanımıza bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkürler ediyoruz” dedi.  
Tariş İncir Birliği’ne Ticaret Bakanlığı’ndan ‘başarı’ ödülü verildi.

Türkiye Kooperatifler Fuarı' Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da başladı. Fuar 27 Eylül tarihinde sona erecek. 'Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme' teması ile düzenlenen ve açılışını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yaptığı fuarda, başarılı kooperatiflere ve birliklere ödülleri verildi.

Türkiye’nin ilk köklü kooperatiflerinden, TARİŞ İncir Satış Kooperatifi tarihinde bir ilki yaşadı. Ankara’da düzenlenen, ‘4. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda’ Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan ‘Başarı Ödülü’ aldı

TARİŞ İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan alınan ödülle ilgili yaptığı açıklamasında, “Ankara’da Ticaret Bakanlığının Birlikler ve kooperatifler içerisinde dört yıldır yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarından dolayı Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’dan TARİŞ İncir Birliği olarak ilk defa başarı ödülü aldık.  Bize her zaman destek veren yanımızda duran ortaklarımızın bu ödüldeki payı büyük olup, bu ödülün gerçek sahipleri onlar. Tüm ortaklarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 “BİRLİKTE ÜRETİM, BİRLİKTE BÜYÜME”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  ‘Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme’ temasıyla düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Türkiye'de eğitimden sağlığa, konuttan sigortacılığa, ulaşımdan tarımsal kalkınmaya, enerjiden kadın girişimciliğine kadar 40'a yakın sektörde faaliyet gösteren 50 bin kooperatif bulunduğunu belirterek, Bakanlığın görev alanı kapsamında, toplamda yaklaşık 1,4 milyon ortağı olan 8 bin 750 kooperatifin faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) ortaklığı ile yayımlanan bir rapora göre, dünyanın ciro bazında en büyük 300 kooperatifinin toplam cirosunun 2 trilyon dolar civarında olduğunu ancak bu listede Türkiye’den kooperatif bulunmadığını ifade eden Pekcan, “Bizim de hedefimiz burada da Türkiye'den kooperatiflerin yer almasını sağlamak.” diye konuştu.

Bakan Pekcan, kooperatiflerin çok sayıda küçük üretici ve girişimciyi bir araya getirerek ölçek ekonomisi yaratma gibi kritik bir avantaj sağladığına işaret ederek, bir ekonomik aktörün tek başına gerçekleştiremeyebileceği bir yatırım, tek başına üstesinden gelemeyebileceği bir üretim maliyetinin, kooperatifler sayesinde etkin ve karlı biçimde yapılabilir hale gelebildiğini söyledi.

Bakan Pekcan, fuardaki stantları da gezerek, ürünler ve kooperatifler hakkında bilgi aldı.

 

AYDINLI BAKAN ZİYARET ETTİ

Bircan son olarak “TARİŞ İncir Birliği standımızı vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi ve ziyaretçimiz var. Aydınımızın yetiştirdiği değerli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ziyaret etti, Sayın Bakanımıza bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkürler ediyoruz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.