Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Muşlu öğrenciler, Aydın’a konuk oldu

EĞİTİM 19.01.2019 - 10:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3492+ kez okundu.
 

Muşlu öğrenciler, Aydın’a konuk oldu

Muşlu öğrenciler, “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Aydın’ı ziyaret edip, iki günlek gezilerinin ardından tekrar Muş’a döndü.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Muş’tan gelen öğrencilerin İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hakan Bacalıkaya ve proje görevlileri tarafından çiçekler ile karşılandı. Gezi programı, öğrencilerin Kuşadası Zeytinyağı Tarihi Müzesi ve Değirmeni gezmeleriyle başladı. Müzede, zeytinyağının üretim aşamasından soframıza gelene kadar hangi yollardan geçtiğinin öyküsüne tanıklık eden öğrenciler daha sonra Değirmen’i gezip hayvanat bahçesindeki hayvanlarla vakit geçirdiler. İller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik ve huzura katkı sağlaması, gençlerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının hedeflendiği projede Hayatlarında ilk kez uçağa binen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yerlerini, müzeleri, doğal güzelliklerinin bulunduğu alanları gezdi. Kuşadası Limanı’ndan açılan feribot ile deniz turuna çıkan öğrenciler, denizi ilk defa görmenin heyecanını yaşadılar. Feribot turundan sonra Güzelçamlı Milli Parkı’nda denizi daha yakından görme imkânı yakaladılar. Denizle bütünleşen muhteşem doğa manzarasında öğle yemeklerini yediler. Aynı gün içinde, öğrenciler, Aydın’ın Söke İlçesi’nde bulunan tarihi Doğanbey Köyü’nü ve bu köy içerisinde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ve Tabiat Tanıtım Merkezi’ni gezdi. Öğrenciler, Büyük Menderes Deltası’nda yaşamış ve yaşayan hayvan türlerinin örneklerini ilgiyle inceledi. Öğrenciler, programın ikinci gününde Aydın Atatürk Kent Meydanı ve tarihi Bey Cami’yi ziyaret etti. Aydın Atatürk Kent Meydanı’nı gezdikten sonra, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ve projeden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ı makamlarında ziyaret ederek çiçek takdim etti. Vali Köşger, öğrenciler ile yakından ilgilenip, Aydın gezisi ile ilgili öğrencilerin izlenimlerini aldı. Vali Köşger, Aydın’ın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi, Aydın’dan Muş’a, ailelerine ve öğretmenlerine selam gönderdi. Muşlu öğrenciler, Valilik ziyaretinden sonra, Çamlık Lokomotif Müzesi’ni gezdiler. 1891-1951 yılları arasında üretilen lokomotiflerin sergilendiği müze alanında, müze rehberlerince öğrencilere lokomotiflerin özellikleri ve tarihi anlatıldı. İkinci günün akşamında, Kuşadası Öğretmenevi’nde öğrenciler için, Kuşadası Öğretmenevi Müdürlüğü ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’nin hazırladığı halk oyunları gösterileri sunumu yapıldı. Program sonunda Aydın Valiliği tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere takdim edildi. Program, Muş kafilelerinin İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan Muş’a uğurlanması ile sona erdi.
Muşlu öğrenciler, “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Aydın’ı ziyaret edip, iki günlek gezilerinin ardından tekrar Muş’a döndü.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Muş’tan gelen öğrencilerin İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hakan Bacalıkaya ve proje görevlileri tarafından çiçekler ile karşılandı.

Gezi programı, öğrencilerin Kuşadası Zeytinyağı Tarihi Müzesi ve Değirmeni gezmeleriyle başladı. Müzede, zeytinyağının üretim aşamasından soframıza gelene kadar hangi yollardan geçtiğinin öyküsüne tanıklık eden öğrenciler daha sonra Değirmen’i gezip hayvanat bahçesindeki hayvanlarla vakit geçirdiler.

İller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik ve huzura katkı sağlaması, gençlerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının hedeflendiği projede Hayatlarında ilk kez uçağa binen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yerlerini, müzeleri, doğal güzelliklerinin bulunduğu alanları gezdi. Kuşadası Limanı’ndan açılan feribot ile deniz turuna çıkan öğrenciler, denizi ilk defa görmenin heyecanını yaşadılar. Feribot turundan sonra Güzelçamlı Milli Parkı’nda denizi daha yakından görme imkânı yakaladılar. Denizle bütünleşen muhteşem doğa manzarasında öğle yemeklerini yediler.

Aynı gün içinde, öğrenciler, Aydın’ın Söke İlçesi’nde bulunan tarihi Doğanbey Köyü’nü ve bu köy içerisinde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ve Tabiat Tanıtım Merkezi’ni gezdi. Öğrenciler, Büyük Menderes Deltası’nda yaşamış ve yaşayan hayvan türlerinin örneklerini ilgiyle inceledi.

Öğrenciler, programın ikinci gününde Aydın Atatürk Kent Meydanı ve tarihi Bey Cami’yi ziyaret etti. Aydın Atatürk Kent Meydanı’nı gezdikten sonra, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ve projeden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ı makamlarında ziyaret ederek çiçek takdim etti. Vali Köşger, öğrenciler ile yakından ilgilenip, Aydın gezisi ile ilgili öğrencilerin izlenimlerini aldı. Vali Köşger, Aydın’ın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi, Aydın’dan Muş’a, ailelerine ve öğretmenlerine selam gönderdi.

Muşlu öğrenciler, Valilik ziyaretinden sonra, Çamlık Lokomotif Müzesi’ni gezdiler. 1891-1951 yılları arasında üretilen lokomotiflerin sergilendiği müze alanında, müze rehberlerince öğrencilere lokomotiflerin özellikleri ve tarihi anlatıldı.

İkinci günün akşamında, Kuşadası Öğretmenevi’nde öğrenciler için, Kuşadası Öğretmenevi Müdürlüğü ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’nin hazırladığı halk oyunları gösterileri sunumu yapıldı. Program sonunda Aydın Valiliği tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere takdim edildi.

Program, Muş kafilelerinin İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan Muş’a uğurlanması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.