Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

MÜSİAD’ta yeni Başkan Aksüt

GÜNCEL 24.01.2017 - 20:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3716+ kez okundu.
 

MÜSİAD’ta yeni Başkan Aksüt

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aydın Şubesi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nazilli Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

AYDIN- MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla düzenlenen toplantıya, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ve iş adamları katıldı. Toplantıda, MÜSİAD Aydın Şube Başkanlığı devir teslim töreni yapıldı. Murat Aksüt, başkanlık görevini Hakan Yıldırım’dan devraldı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, genel kurulda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Olpak, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Olpak, yaşanan terör saldırılarının faillerinin bulunmasında önemli rol oynayan emniyet güçlerine de teşekkür etti. EURO ve Dolar’daki hareketliliğin ekonominin önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Olpak, iş adamlarına sabretmeleri çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Ancak sabretmek yetmez proaktif olmalıyız. Kendi para birimimize sahip çıkacağız. Bu sahip çıkmanın 2 tane yöntemi var birisi tasarruflarınızı TL olarak yapmak. Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak herkeste bunu söylüyor. Diğer bir husus daha var yurt içindeki alışverişleri yaparken kendi para birimimizi kullanacağız. Neredeyse pazar alışverişimizi bile dövizle yapar hale geldik. Bundan şikayet etmek sadece tek başına yeterli olmuyor. İş dünyası risklerini azaltmak istiyor. Hangi para biriminden borcunuz varsa o para birimini kullanıp riskinizi en aza indirirsiniz. TL geliri olan Dolar borçlanmasın. Euro geliri olanda TL borçlanmasın. İkisini aynı para biriminden götürürseniz riskinizi en aza indirirsiniz.” Anayasanın tüm milleti ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayan Olpak,“İş dünyasının ayağına pranga olan bir takım sistemlerin ortadan kaldırılması gerekir ve bunun da hızlı bir şekilde yapılması gerekir demiştik. Şuanda mecliste görüşmeler yapılıyor, bundan sonra referandum süreci olacak. Benim referandum süresi içerisinde beklentim sanıyorum sizin de beklentiniz odur, öncelikle şu; Sakin bir dönem geçirelim, herhangi bir kırgınlık ya da provokasyona meydan vermeden bu süreci geçirelim. Herkes fikrini söyleyecek elbette, ama en sonunda millet sözünü söyleyecek. Ve o gün sandıktan ne çıkarsa saygı duyma konusunda bugün hep birlikte sözleşelim. Ben bu çerçeve içerisinde yeni anayasamızın ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aydın Şubesi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nazilli Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

AYDIN- MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla düzenlenen toplantıya, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ve iş adamları katıldı.

Toplantıda, MÜSİAD Aydın Şube Başkanlığı devir teslim töreni yapıldı. Murat Aksüt, başkanlık görevini Hakan Yıldırım’dan devraldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, genel kurulda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Olpak, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Olpak, yaşanan terör saldırılarının faillerinin bulunmasında önemli rol oynayan emniyet güçlerine de teşekkür etti.

EURO ve Dolar’daki hareketliliğin ekonominin önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Olpak, iş adamlarına sabretmeleri çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“Ancak sabretmek yetmez proaktif olmalıyız. Kendi para birimimize sahip çıkacağız. Bu sahip çıkmanın 2 tane yöntemi var birisi tasarruflarınızı TL olarak yapmak. Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak herkeste bunu söylüyor. Diğer bir husus daha var yurt içindeki alışverişleri yaparken kendi para birimimizi kullanacağız. Neredeyse pazar alışverişimizi bile dövizle yapar hale geldik. Bundan şikayet etmek sadece tek başına yeterli olmuyor. İş dünyası risklerini azaltmak istiyor. Hangi para biriminden borcunuz varsa o para birimini kullanıp riskinizi en aza indirirsiniz. TL geliri olan Dolar borçlanmasın. Euro geliri olanda TL borçlanmasın. İkisini aynı para biriminden götürürseniz riskinizi en aza indirirsiniz.”

Anayasanın tüm milleti ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayan Olpak,“İş dünyasının ayağına pranga olan bir takım sistemlerin ortadan kaldırılması gerekir ve bunun da hızlı bir şekilde yapılması gerekir demiştik. Şuanda mecliste görüşmeler yapılıyor, bundan sonra referandum süreci olacak. Benim referandum süresi içerisinde beklentim sanıyorum sizin de beklentiniz odur, öncelikle şu; Sakin bir dönem geçirelim, herhangi bir kırgınlık ya da provokasyona meydan vermeden bu süreci geçirelim. Herkes fikrini söyleyecek elbette, ama en sonunda millet sözünü söyleyecek. Ve o gün sandıktan ne çıkarsa saygı duyma konusunda bugün hep birlikte sözleşelim. Ben bu çerçeve içerisinde yeni anayasamızın ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.