Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Muhtasar ve prim beyannamelerinde yeni dönem

GÜNCEL 13.12.2017 - 09:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2045+ kez okundu.
 

Muhtasar ve prim beyannamelerinde yeni dönem

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği seminerde, 1 Ocak 2018’de uygulamaya başlanacak olan yeni beyanname ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

AYDIN- Seminerde, yürürlüğe girecek olan Genel Tebliği hükümlerine göre, Vergi Kanunları’na göre vergi dairesine verilmesi gereken Muhtasar Beyanname ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmesi gereken Aylık Prim ve Hizmet Belgesi’nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’nin verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği vurgulandı. Birleştirilen Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’nin verilmesi işlemi 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlayacağı, uygulamanın başlayacağı 1 Ocak 2018 tarihine kadar aylık, 3 aylık Muhtasar Beyanname ve Aylık SGK Bildirgeleri mevcut hali ile verilmeye devam edileceği de belirtildi. Kırşehir SMMM Odası Başkanı SMMM. Özgür Albayrak ve Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü Ş. Derya Atalay’ın sunumları ile başlayan Muhtasar ve SGK Bildirgeleri Birleştirilmesi Semineri’nin büyük bir katılım ile gerçekleştirildiği, eğitim salonunun yanında bekleme alanlarında dahi yer kalmadığı ifade edildi. Seminere Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, Vergi Dairesi Başkanlığı Birim Müdürleri, Kırşehir SMMM Odası Başkanı Özgür Albayrak katıldı.
Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği seminerde, 1 Ocak 2018’de uygulamaya başlanacak olan yeni beyanname ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

AYDIN- Seminerde, yürürlüğe girecek olan Genel Tebliği hükümlerine göre, Vergi Kanunları’na göre vergi dairesine verilmesi gereken Muhtasar Beyanname ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmesi gereken Aylık Prim ve Hizmet Belgesi’nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’nin verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği vurgulandı.

Birleştirilen Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’nin verilmesi işlemi 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlayacağı, uygulamanın başlayacağı 1 Ocak 2018 tarihine kadar aylık, 3 aylık Muhtasar Beyanname ve Aylık SGK Bildirgeleri mevcut hali ile verilmeye devam edileceği de belirtildi.

Kırşehir SMMM Odası Başkanı SMMM. Özgür Albayrak ve Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü Ş. Derya Atalay’ın sunumları ile başlayan Muhtasar ve SGK Bildirgeleri Birleştirilmesi Semineri’nin büyük bir katılım ile gerçekleştirildiği, eğitim salonunun yanında bekleme alanlarında dahi yer kalmadığı ifade edildi.

Seminere Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, Vergi Dairesi Başkanlığı Birim Müdürleri, Kırşehir SMMM Odası Başkanı Özgür Albayrak katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.